Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyámügy kiemelheti a családból a gyermekünket, ha
bíróságon is be van adva a gyermekelhelyezési per?
Figyelt kérdés
A gyámügy azt állítja az anya alkalmatlan a gyereknevelésre (védelembe vették a gyermeket, majd mivel nem volt eredménye ez abbamaradt), de mivel be van adva a gyerekelhelyezési per, így nem vehetik el az anyától a gyereket. Legalábbis ezt állítják, ez tényleg így van? Mindig azt mondják a bíró úgyis elveszi, és megvárják. De a bíró meg azt várja, hogy a gyámügy mit fog tenni, mert ő is tud a védelembevétel kudarcáról. Telnek a hónapok és nem történik semmi, a bíró a gyámügyre vár, a gyámügy pedig a bíróra. Most ők a hülyék, vagy csak én nem értem ezt? Mit lehetne tenni ilyen helyzetben?
A családsegítő nem passzolta le, hanem a védelembe vétel nem érte el a célját.
Az ügyintézés hosszú folyamat, a családgondozó pedig az anyát köteles segíteni, tehát te, kérdező, nem vagy az ő ügyfele, ha jól értem, már külön éltek.
2014. okt. 14. 20:16
12/24 A kérdező kommentje:
Igen külön élünk, de mivel az anyuka mindig hazudgál nekem a gyermekünkről, így a családgondozót szoktam hívni, ha meg akarom tudni mi van vele.
Hónapokig tart ez a folyamat? Szerintem elég szégyen, ha hagyják a gyereket egy családban "szenvedni" mert lassú az adminisztráció.
2014. okt. 14. 20:20
13/24 anonim válasza:
Hasonló cipőben járok én is.A gyáműgy segítőkész,de ha a gyermekelhelyezés folyamatban van a bíróságon,akkor meg van kötve a kezük,nem hozhatnak semmilyen döntést a bíróság"feje felett".Max.véleményezhetik a tapasztalatokat a bíróság kérésére.Sajnos így pont a gyerekek igazi érdeke nem érvényesülhet a bürökrácia miatt.
2014. okt. 14. 20:24
14/24 A kérdező kommentje:
Akkor ez jó hír mert fél éve mondta a gyámügy, hogy elveszik úgyis az anyától. De a bíró mindig húzza az ítéletet. :-/ És akkor ilyenkor mi a fenét lehet csinálni? Szerintem a bíró nincs tisztában a törvénnyel, és a gyámügyre vár, hogy vegyék ki, de ha egyszer nem vehetik, akkor most senki se fog dönteni?
2014. okt. 14. 20:27
15/24 A kérdező kommentje:
Akkor majd bemegyek személyesen az anyához tartozó gyámügyre, és megkérdezem, hogy tényleg azért nem döntenek-e, mert nem tehetik, és ha igen, akkor megmondom a bírónak a következő tárgyaláson a szitut, és kérem döntsön ő.
2014. okt. 14. 20:30
16/24 anonim válasza:
Valamit nem értek.Te szeretnéd nevelni a gyermeket?
2014. okt. 14. 20:38
17/24 A kérdező kommentje:
Persze hogy én szeretném.
2014. okt. 14. 20:39
18/24 anonim válasza:
Várj a döntésre, egyébként pedig a gyerekednek mindig ő marad az anyja, akármilyen is. Ebben a széthúzásban csakis a kicsi húzza a legrövidebbet, akármi is lesz a döntés, ezt szerintem mérlegelni kellene minden szülőnek, aki nem tud megegyezni a volt párjával.
2014. okt. 14. 20:42
19/24 A kérdező kommentje:
Persze hogy ő marad az anyja, és még jóban is vagyunk, bár ez néha ingadozik. De ha nem tesz meg mindent azért, hogy jó környezetet teremtsen meg a közös gyerekünkre, ha nem látja gondját, nem hajlandó javítani a helyzeten, és ez így meg majdnem 2éve, akkor szerintem itt az ideje, hogy elkerüljön tőle, és hozzám kerüljön, pláne úgy hogy a gyerekünk meglát engem az anyjával nem is foglalkozik, ami az anyjának is feltűnt.
2014. okt. 14. 20:48
20/24 anonim válasza:
Az NLCafén volt egy elmebeteg nő, aki örökké a "hazudgál" szót használta, csak nem te vagy megint?:D
Egyébként több ponton vérzik a történeted, és mivel ehhez a történethez ragaszkodsz, igy akkor esélyes, hogy te vagy az aki kamuzol:) Miért jó ez neked, sosem fogom megérteni:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!