Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg 7-8 honap is lehet-e a válás? Mediátornál
indulna, közös megegyezés lenne. Ház maradna fele-fele
tulajdonjog. Ja és igy a költség?
A bontóper illetéke 30 000Ft, amit a felperes fizet meg. Ajánlott ekkor a vagyont is felosztani, így erre nem kell külön eljárást indítani. Szóval mindenképpen a legjobb a közös megegyezés mindenről, mindketten jobban jártok anyagilag és érzelmileg is.
2015. márc. 26. 22:30
"A keresetlevél benyújtását követően a bíróság körülbelül 2 hónappal későbbre tűzi ki az első tárgyalás időpontját, de ez bíróságonként eltérő, egyes bíróságokon 1 hónap, de van ahol 3 hónap is lehet.
Közös megegyezésről szóló okirat birtokában, viszont közös kiskorú vagy tartásra szoruló gyermek hiányában akár már az első tárgyaláson is kimondhatja a bíróság jogerősen a válást."
2015. márc. 26. 22:33
Én tavaly váltam el. Közös megegyezéssel. Mindenben megegyeztünk. Az ingó vagyont elosztottuk, az ingatlanunkat eladtuk, elfeleztük az árát. 1 közös gyermekünk van (9 éves) Mi május elején adtuk be közös megegyezéssel a válóperi papírokat (vidéken váltunk) Szeptember közepére kaptunk időpontot, indokolva, hogy nyári szabadságolások miatt húzódik. 1 tárgyalás volt, ami 15 percig ha tartott. A bíró el is választott minket, mondván, nem lát esélyt az újrakezdéshez. Ha jól emlékszem 3 héttel később meg is kaptam levélben a válópert igazoló papírt.
2015. márc. 26. 23:37
Exférjemmel 2013. július 26-án adtuk be a válókeresetet, mai napig nem kaptam meg a jogerős végzést, amiben kimondják, hogy elváltam. Az oka annyi, hogy exférjem semmiben sem volt hajlandó megegyezni, kompromisszumkészsége végig egyenlő volt a nullával. Ezért én is azt mondom, hogy ha a legjobbat akarjátok magatoknak minden tekintetben (idő, pénz, energia, érzelmi stabilitás megőrzése), akkor egyezzetek meg mindenben. Gyorsabb lesz az egész és nem mentem rá idegileg sem.
2015. márc. 27. 09:50
Minek a mediátor? Az csak akkor kell,ha van vita köztetek,ha anélkül is megtudtok mindenben egyezni akkor felesleges.Ha mindenben megegyeztetek,és nincs kiskorú gyermek,akkor az első tárgyaláson elfognak választani.Nekünk kettő volt(egy hata volt a második),de csak azért mert volt kiskorú.Az egész 5 hónapig tartott így,ha az elsőn elválasztanak akkor kb 2,5 hónap.
2015. márc. 27. 17:25
Az új PTK. óta egy tárgyalás semmiképpen nem elég, ha van közös kiskorú gyermek.
A bíró el is rendelheti kötelezően a mediátort.
Egyébként a mediátor költsége, ha magatoktól mentek el, 15 ezer forintig leírható a 30 ezres illetékből.
Az én véleményem, hogy mindenképpen megéri elmenni egy válási mediációra szakemberhez, mert olyan pontokra is rávilágíthat, ami esetleg eszébe sem jut a válni szándékozóknak, vagy tapasztalatból rámutat valamire, ami nem feltétlenül működik hosszútávon a gyakorlatban (nyilván itt főleg közös gyermekek sorsáról beszélünk).
Továbbá észrevehet olyasmit, ami jó eséllyel nem fog tetszeni a bírónak.
2015. márc. 30. 15:34
Kapcsolódó kérdések: