Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az apa vagyok. Van rá esély?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az apa vagyok. Van rá esély?

Figyelt kérdés
Válni szeretnék, de van egy 4 éves kislányunk. Nagyon apás, kb 1 éves kora óta én csinálok mindent Vele kapcsolatban, amikor épp nem dolgozom. Egyébként anyósom neveli a gyereket. Az anyja lusta, soha nem kel fel hozzá, sokat kiabál vele, türelmetlen. Pl. : ha a gyerek belenyúl a lisztbe, fejen önti vele. Nem is nagyon szereti az anyját, már 4 évesen olyat mondott, hogy költözzünk el, de csak ketten. Az anya nem drogos, nem alkoholista, le van százalékolva. Hogyan maradhatna nálam válás után? Van rá esély?
2010. febr. 17. 05:32
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Nincs sok esélyed.A Bíróság mindig az anya pártján áll.A Gyámhatóság sem fog semmit tenni.Esetleg egy jós ügyvéd elérhet valamit,de ne nagyon bízz benne.
2010. febr. 17. 05:58
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
a jó ügyvéd mellé tanúk is kellenek. pl. óvónéni,aki tanúsítja,hogy mindig te cipeled ovoba,vagy ilyesmi. szomszédok,aki hallják anyukát üvöltözni a kicsivel. több esélyed van,ha jobb anyagi körülmények között élsz,mint anyu és nagyiék együttvéve. hosszú és undorító per elé nézel. próbáld meg anyukát lefizetni,mondjuk kapja ő a gyerektartás összegét,hogy lemondjon a felügyeleti jogról. ez nem szép dolog,de kevés az esélyed becsületesen. azért van remény.
2010. febr. 17. 06:58
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
De ezt most komoly, hogy egy ilyen anyának ítélnék a kislányt? Azt hittem a legjobb körülmények alapján ítélnek. Ha a kislánynak jobb lenne az apjával akkor miért az anya pártját kell fogni állandóan? Sőt, az ilyen rossz anyukák már csak azért is elvállalják a gyereknevelést, hogy kiszúrjon az apával. Szerintem szerezz egy jó ügyvédet és kérdezd ki az ügyről mindent. Sok sikert!!
2010. febr. 17. 07:48
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos a bíróságok a látszat alapján itélnek és nagyon elfogultak. Nem is akarnak leásni az igazságig. Bizonyíthatsz Te bármit akár írásosan, akár tanuk által, a bírók azt hallják meg amit meg akarnak hallani. Ha az anya a szimpatikusabb nála marad a gyerek. Nagyon nagyon jó ügyvéd kell, hogy mindezeket ki tudja védeni.

Sajnos ez tapasztalat.

2010. febr. 17. 07:55
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Pszichológus vizsgálja a gyereket is és az ő szava is számít. plusz anyagi helyzet, tanuk, egyáltalán nem mindig az anya kapja. Ne add fel!
2010. febr. 17. 07:59
 6/9 anonim ***** válasza:
36%

A pszihológus is az anya pártján van.meghallgatja a szülőket,és ha az anya előad egy mesét a csodáltos gyereknevelési m ódszeréről,azt a pszihológus tényként fogadja el.Ha a gyerek azt mondja,hogy az anyánál akar maradni,akkor megállapítja,hogy a gyereket nem befolyásolta senki.(Tapasztalat,igaz,hogy ott a gyerek már 14 éves volt).Negyedóra altt nem is lehet reális véleményt adni.Ennél többet pedig nem áldoz a meghallgatásra.Ő is az anyát tartja alkalmasnak a gyerek nevelésére.

Sajnos,nem sok esélyed van a jelenlegi anyapárti bíróságoknál.

2010. febr. 17. 08:35
 7/9 anonim ***** válasza:
62%

Nemrég olvastam erről egy tanulmányt, ami statisztikákkal alátámasztotta, hogy nagy tévhit, hogy nagy többségben az anyák javára ítél a bíróság.

A kapcsolatok kb. 90%-ában a felek közösen úgy egyeznek meg, hogy az anyánál legyen a gyerek, az apa nem küzd, neki nem kellenek annyira, ilyenkor persze, hogy az anyához fognak kerülni.

Viszont akkor, amikor az apa is küzdött, neki is kellettek a gyerekek, nem volt megegyezés, kb. 50%-ban az apához kerültek! Szóval ne add fel a dolgot, tény, hogy ahogy más is írta, egy hosszú és undorító per előtt állsz, de sose add fel, és legyél kitartó! A kislányod bármit megér! Egyáltalán nem esélytelen a dolog.

Sok sikert! ;)

2010. febr. 17. 08:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet általánosítani. A bíróság nem feltétlenül az anya pártján áll. A bíróság a gyerek pártján áll. És igen, szerintem lehet rá esélyed.

Az egyik ismerőssel ez a helyzet, anyuka gyes-en van, van 3 gyerek. Az egyik az előző házasságából, a másik kettő az újból. Az új férjnek nincs állása, 1 milliós tartozásuk van, a lakásuk teli hitel, és megint terhes.

A gyerek (az első házasságból való) teljesen megrekkent lelkileg, mert nem jut idő rá otthon a két pici miatt. Hisztizik, sír, nem akar az apjától hazamenni. Apuka most kérni akarja, hogy tárgyalják újra az elhelyezést. Neki saját lakás, nincs hitel, kiegyensúlyozott párkapcsolat, jó fizetés. A párom, aki jogász, azt mondta, hogy simán van rá esélye, hogy hozzá kerüljön a gyerek.

Szóval szerintem neked is van rá esélyed. Nem lesz egyszerű harc, de mindent meg kell próbálni. Sok sikert.

2010. febr. 17. 10:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti: nálad van a piros pont!

Mindig azon múlik, az apák hajlandóak-e harcolni a gyerekért, vagy pedig már előre lemondanak róla azzal, hogy úgysem kapják meg, meg a bíróságok milyen elfogultak. Sőt, itt is olvasható olyan kérdés, hogy mit tegyen az illető, hiszen a jogszabályok mindig az anya mellett állnak - ez persze, nem igaz, teljes képtelenség, de sajnos, ez az apák többségének hozzáállása.

A gyerekpszichológus egyébként nem fogadja el tényként az anya állításait - valamelyik előző hozzászóló ezt írta -, és külön beszélget a gyerekkel, nem az anya jelenlétében.

Szóval, jó esélyek vannak, úgy látom, de ettől függetlenül is: vajon egy apa meg tudja-e bocsátani magának, hogy nem tett meg mindent a gyerekért, amit lehetett?

egy ügyvéd

2010. febr. 28. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!