Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermékvédelmi támogatásnál a polgármesteri hivatal utána néz?
Ha gyermekvédelmi támogatást igénylek,és nem vagyok elválva,nem kapok gyerektartást,annak utána néz az adott kerületi bíróságon a polgármesteri hivatal?
Köszönöm előre is.
Ennek nem a bíróságon kell utána nézni.
Amúgy a büntetőjogi felelősséged tudatában kell nyilatkoznod az adatokról, és szúrópróba-szerűen ellenőrizhetnek bármikor.
Én ismerek olyan "nőt" aki már több éve házas és mégis mindenhol azt hirdeti, hogy egyedül neveli a gyerekét, mert ugye anno elváltak.
És minden létező segélyt felvesz, a gyereknek emiatt jár ingyen tankönyv, stb.
Elvileg igen.
Viszont, a kérelemnél háztartást néznek/nézünk.
Ha pl. együtt éltek a volt (?) férjeddel(?) és aképp nyilatkoztok, hogy KÜLÖN háztartásban éltek, de közös lakcímen ( tehát külön fizu, külön konyha, nincs fenntartott életközösség, csak egy "légtérben éltek") akkor is egyedül neveled a gyereket.
Ha jól emlékszem, akkor a "házastársával/élettársával él együtt" illetve az "egyedülálló" a két opció az űrlapon.
Mivel, ha jól értem, papíron együtt vagytok, de gyakorlatilag nem, én az egyedülállót jelölném.
Esetleg, amikor leadod a papírt, ezt az ügyintézőnek mondhatod is.
Vagy a kérelem mellé írsz egy nyilatkozatot, h büntetőjogi felelősséged tudtában kijelented, hogy bár papíron férjezett vagy, a gyermekedet egyedül neveled.- ezt tartom a legbiztosabb és legkorrektebbnek. ( csak fedje is a valóságot! :)
Így el kell fogadniuk.
Viszont! Ha belefutsz ellenőrzésbe és a férjed/párod ott van, akkor gáz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!