Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermékvédelmi támogatásnál a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermékvédelmi támogatásnál a polgármesteri hivatal utána néz?

Figyelt kérdés

Ha gyermekvédelmi támogatást igénylek,és nem vagyok elválva,nem kapok gyerektartást,annak utána néz az adott kerületi bíróságon a polgármesteri hivatal?

Köszönöm előre is.

2015. febr. 26. 20:30
 1/4 anonim ***** válasza:
62%

Ennek nem a bíróságon kell utána nézni.

Amúgy a büntetőjogi felelősséged tudatában kell nyilatkoznod az adatokról, és szúrópróba-szerűen ellenőrizhetnek bármikor.

2015. febr. 26. 20:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Én ismerek olyan "nőt" aki már több éve házas és mégis mindenhol azt hirdeti, hogy egyedül neveli a gyerekét, mert ugye anno elváltak.

És minden létező segélyt felvesz, a gyereknek emiatt jár ingyen tankönyv, stb.

2015. febr. 26. 20:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát lehet, hogy az utolsónak szerencséje volt, de nálunk mindennek utána néznek, sőt, lakásra kimennek szaglálódni meg szomszédoktól kérdezősködni, megbizonyosodni a dolgokról. Nálunk nem adnak semmire még 5 FT-ot se.
2015. febr. 26. 20:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Elvileg igen.

Viszont, a kérelemnél háztartást néznek/nézünk.

Ha pl. együtt éltek a volt (?) férjeddel(?) és aképp nyilatkoztok, hogy KÜLÖN háztartásban éltek, de közös lakcímen ( tehát külön fizu, külön konyha, nincs fenntartott életközösség, csak egy "légtérben éltek") akkor is egyedül neveled a gyereket.

Ha jól emlékszem, akkor a "házastársával/élettársával él együtt" illetve az "egyedülálló" a két opció az űrlapon.

Mivel, ha jól értem, papíron együtt vagytok, de gyakorlatilag nem, én az egyedülállót jelölném.

Esetleg, amikor leadod a papírt, ezt az ügyintézőnek mondhatod is.

Vagy a kérelem mellé írsz egy nyilatkozatot, h büntetőjogi felelősséged tudtában kijelented, hogy bár papíron férjezett vagy, a gyermekedet egyedül neveled.- ezt tartom a legbiztosabb és legkorrektebbnek. ( csak fedje is a valóságot! :)

Így el kell fogadniuk.

Viszont! Ha belefutsz ellenőrzésbe és a férjed/párod ott van, akkor gáz lesz.

2015. febr. 26. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!