Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A Gyámügy ebbe beleszólna?
Gyermekelhelyezési perben vagyok a férjemmel.Nem kapok jelenleg gyerektartást, egyedül tartom el a gyerekeket. 3 hetente éjjeles műszakban vagyok. Eddig baby sitter vigyázott a gyerekekre. A gyerekek 13 és fél, illetve 9 évesek. Az lenne a kérdésem, hogy ha egyedül hagynám őket éjjel úgy, hogy van telefon...a szomszéd lépcsőházban a barátnőm gond esetén 5 perc alatt át tudna jönni, illetve a munkahelyemen én is elérhető vagyok, és kb. 10 perc alatt hazaérnék....ez mennyire gond gyámügyi oldalról ?
Még annyi, hogy azt mondták, hogy már nem akarnak baby sittert...
Egyedülálló édesanya vagyok én is.
Igen, ebbe beleszólhat.
A szülői felügyeletedre bízott kiskorú gyermekeidet a törvény szerint egészen egyszerűen nem hagyhatod magukra, minden időben biztosítani kell a felügyeletüket (vagy te magad, vagy fizetett bébiszitter, vagy intézmény- ovi, iskola, edző stb.).
Ne haragudj, de nem tartom normálisnak az általad vázolt megoldást és ebbena szituációban nehogy már a 9 éves döntsön, hogy kell-e neki felnőtt felügyelet vagy nem!
Tudom, bizonyára lesznek liberális szülők, akik szerint teljesen normális, hogy innentől kezdve hagyd magára a gyerekeket éjszakára RENDSZERESEN- de a jogszabály etekintetben egyértelmű.
A kérdésben pedig teljesen irreleváns az, hogy kapsz-e tartásdíjat vagy sem.
Tudom, hogy nehéz megoldani minden helyzetben a gyermekek felügyeletét, mert magam is egyedülálló vagyok, így megélnem ezt a mindennapokban, de ez az ötleted egyenesen hajmeresztő, ne is haragudj.
Nem csak és nem kizárólag a gyerekek fizikai biztonsága miatt kell a felnőtt felügyelete- az érzelmi oldalt nem mérlegled? A 9 évesed kisiskolás, a 13 sem olyan nagy, hogy felelős lehessen a testvéréért is (és nem is gondolom, hogy a nagy testvért kellene ezzel terhelni!).
Jogilag abszolút mértékben felelősségrevonható vagy. Ennyi a lényeg.
Köszönöm a választ !
Egyrészt...nem a 9 éves dönt hogy legyen-e baby sitter. Csupán beszélgettem a gyerekekkel.
Másrészt...nem vagyok felelőtlen már két éve baby sitter van, de most úgy néz ki, hogy nem tudja vállalni tovább.
Anyukám tudna segíteni...egy-egy éjszakára lennének egyedül ha anyukámnak valami közbejönne.
Ez az a dolog, hogy 1% az esélye, hogy bármi baj történne, de ha mégis, akkor vernéd a fejed a falba, amiért egyedül hagytad őket, másodsorban a hatóság is téged venne elő, jogosan.
Egyszerűen nem éri meg.
Igen beleszólhat!
Jogszabály szerint sem hagyhatod magukra őket. Egyébként bármi bajuk lenne ez idő alatt, úgy mész a sittre mint annak a rendje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!