Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
25 év házasság után ha elválok és a férjem által örökölt lakásban éltünk számithatok e valamennyi részre a lakásból vagy menjek a kiskorú gyermekemmel az utcára?
"A gyerekemről nem tudok lemondani emiatt éljek életem végéig egy boldogtalan házasságban?"
Ezt írtad nekem privátban! (miért nem ide?)
Nem,nem kell hogy életed végéig boldogtalan házasságban élj,de két út van előtted vagy tudod nevelni a gyereket vagy nem.Nem hiszem hogy a mi hozzászólásaink lenne a görénység,nem hiszem,hogy görénység lenne egy gyereket az apjánál elhelyezni ha az anya saját bevallása szerint is az utcára kerül.Milyen alapon tenné rá a kezét egy örökölt vagyonra,amihez semmi köze? Az nem görénység?
Egyébként mennyi a jövedelmed? Szülők nem élnek?
Szerintem igaza van hetesnek. A stíluson lehet finomítani, de tényleg nem tudjátok, hogy az apa mit tett, ami miatt válni kell, vagy hogy akar e a gyerekkel foglalkozni, élni egyáltalán. Továbbá anyaként nem olyan könnyű egzisztenciát teremteni, kiesel a munkából, csökken anyaként az értéked a munkaero piacon. Aki nem anya, nem tudja, milyen szívás, amikor megtudjak, hogy gyereked van, és nem kellesz sehova.
Különben nézz utána annak a fogalomnak, hogy lelépési díj. Mindegy, hogy eredetileg kié volt a lakás, attól függően hány évet éltél ott, ha kiköltozol jár neked lelépési díj, mondjuk nagy összegre ne számíts. Itt mindenki azt hiszi, hogy húsz éven át főzöl, mosol, takarítasz egy lakásban, aztán a semmivel az utcára lehet tenni, hát nem.
Örökölt lakásnál mitől szerepelne már a tulajdoni lapon...
Csak a lakásra költött pénz számít közös vagyonnak, de ezt igazolni kell, egy 20 000 ftos tisztasági festés nem igen számít, de mondjuk felhúztatok egy alsóépületet vagy átépítették a fürdőt és hitelt érdemlően tudod bizonyítani ennek az értékét, akkor annak kérheted a felét. Ezek bizony nem nagy pénzek.
A gyerek így apukánál fog maradni, te pedig egyedül fogsz élni valahol, mert a bíróság pont hogy a kiskorú érdekeit nézi. A saját lakásából senkit sem fognak kitenni.
Higgyétek el, hogy nem így van. Lehet, hogy szerintetek így lenne igazságos (szerintem különben nem) , de 25 évig élt a nő abban a lakásban. Sokan még albérletbe sem merik a lakásukat kiadni, mert attól félnek, hogy adott pillanatban nem tudják kitenni az alberjojuket, mert nem lehet a jog szerint csak úgy kitenni senkit. Olvassátok a lelépési díj bekezdést ebben a cikkben. [link]
És különben attól is függ minden, hogy apa akarja e, hogy nála maradjon a gyerek. Mert ha apa nem akarja a gyereket, ott akkor megint gebasz van, mert a gyerek nem mehet a híd alá, tehát akkor végleg a nő érdekeit nézik, és nem lehet egy fillér nélkül kitenni.
"Itt mindenki azt hiszi, hogy húsz éven át főzöl, mosol, takarítasz egy lakásban, aztán a semmivel az utcára lehet tenni, hát nem."
Te vagy már egy beteg ember! :D
Megfordítva: ott lakott 20 évig ingyen, nem fizetett albérleti díjat, és még járjon is neki plusszban valami?? Főzött, mostott, takarított---nahiszen, ez a minimum, hogy cserébe ott lakhatott!!
Hát akkor aki meg albérleti díjat is fizet egy lakásra (amihez semmi köze), az meg menjen is a tulajdonába 20 év után, nem? :d
Ja, jogi kérdésekben nyilván egy IQ negatív honlap a megbízható forrás... :D
Van házassági szerződésetek? Akkor aszerint alakul.
Az örökölt vagyon különvagyon, ha a fejedre állsz is, ha az ingatlannyilvántartásban nincs tulajdoni részed (nem feltétlen kell 1/2), akkor neked abból nem jár semmi.
A kiskorú gyermek nem fog utcára kerülni, emiatt ne aggódj. Inkább magad miatt, ajánlom a munkakeresést, olcsó albérlet keresését, stb.
A gagyi és hatálytalan vagy légbőlkapott információkkal dolgozó szennyoldalak helyett pedig inkább itt tájékozódj: [link]
Jó, én mindig mondom, hogy egy nő csak annyi gyereket szüljön, és akkor, ha maga, egyedül meg tud állni a lábán és el tudja őket tartani.
Ti hozzászólok vagy mind gyermektelenek, vagy férfiak vagytok. Nekem van egy-két igen bátor ismerősöm (olyan helyen lakom, ahol elég sok a nagycsalád) . Van olyan, ahol közösen (!) eldontottek, hogy lesz 4-5 gyerek, az anya meg főállású anya lesz, főz, mos takarít, biztos hátteret nyújt a férfinak. Soha nem értem, hogy tudnak ezek a nők ilyen bátrak lenni. Ma, Magyarországon, ha van négy gyereked, munkát nem kapsz sehol, önálló egzisztencia nulla, még nyugdíjad se igen lesz. És akkor ezek szerint ha eredetileg nem a tiéd volt a lakás, akkor 25 év után a férjed kitehet az utcára a nagy semmivel, hiába, hogy szét dolgoztam magad, és nagyjából az összes állagmegóvási munkát te végezted a lakáson...
De mesélek mást. Nálunk a közös lakást az én oroksegembol vettük. Fel sem merült, hogy kössünk házassági szerződést. Mert én most itthon vagyok a két gyerekkel, a férjem viszont szétdolgozza magát, és nem, nem gyűlik a közös vagyon, mert minden pénzünk a gyerekekre megy. Akkor én őt is húsz év múlva a nagy semmivel tegyem ki a lakásból? Holott értünk dolgozik, hozzá teszi a magáét, hogy a lakás fent legyen tartva? Ahogy a nő is hozzá teszi itt a magáét, hiszen kerdezo is dolgozik, és le merem fogadni, hogy szinte minden háztartási munkát kérdező végez
Különben a lelepesi díjat onnan veszem, hogy szomszéd asszonyom kapott, amikor vált, pedig ott a lakás a férje szüleinek a nevén volt. De barátnőm nem akart kikoltozni, viszont a gyerek vele volt, abba a lakásba született, és ott fel sem merült, hogy a gyerek a férfivel maradjon (a pasi nem volt alkalmas, és nem is akarta a gyerekez). Nagyon kicsi összeget kapott, kB 2-3 honyi albérleti díjat, de kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!