Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
16 éves nagylányom hónapok óta nem akar menni az apjához kapcsolattartásra. Lehet nekem ebből valami bajom?
Hogy érthető legyen: nem azért nem megy a lányom, mert az apja nem fizet. A nem fizetést már hamarabb elkezdte, én fél évig vártam a bírósággal, hogy tegyenek lépéseket. Addig is tartották a kapcsolatot.
Az apa természetesen minimálbérrel van bejelentve, de vagy 4(!) ingatlana és egy belvárosi étkezdéje! végrehajtás van folyamatban, de erre sem reagál semmit, a végrehajtó pedig csak húzza az időt.
A lányomat néha felhívja, de a beszélgetés abból áll, hogy a gyereket nem is engedi szóhoz jutni, csak "löki" a hülyeségeit, mindennek elmondja a családomat! Egyébként bántalmazás miatt váltam el tőle 2001-ben...
Kérdező mennyi közöd is van neked a VOLT FÉRJED vagyonához?
Igen tipikusan az a nő vagy, aki megbánta a válást, mert így kiestél a JÓLÉTBŐL!
EZ VAN!!!
Kedves 12. válaszoló!
Soha nem bántam meg a válást, mert egy rendkívül agresszív emberről beszélünk! Nem a vagyonát akarom, hanem a bíróság által megállapított havi gyermektartásdíjat. De egyébként nem ez volt az eredeti kérdésem...
Arra tudsz valami okosat mondani?
A mi családunkban is ugyanez volt a helyzet. Csak nálunk arra fogta apukám, hogy azért nem fizet, mert nem látogatjuk (van egy hugom is).
Azóta 10 év telt el. Nem veszítettük el a kapcsolatot, félévente azért meglátogatom. De akárhányszor náluk vagyok, mindig eszembe jut, hogy cserbenhagyta anyukámat és engem is (nem beszélve a hugomról). Ezt én soha nem fogom se elfelejteni, se megbocsátani neki.
A te lányod sem fogja elfelejteni neki.
Én ugyan hál Istennek nem vagyok ebben járatos, de szerintem a láthatás nem azt jelenti, hogy a gyereknek kell mennie a különélő szülőhöz. Apuka is elmehetne, elvihetnének sétálni, beszélgetni, cukrászdába, moziba, valami.
Attól pedig nem lesz a gyerek rokontartásra érdemtelen, hogy az őt nem látogató, és a fizetési kötelezettségének eleget nem tevő szülőhöz nem megy el. Én nem erőltetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!