Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt élettársam és köztem vagyon megosztási per folyik. Nekem van e valami követelési jogom ahhoz az ingatlanhoz amit az anyja halála után örökölt, de amikor még élettársi kapcsolatban voltunk?
Figyi! Ha értelmesen tetted volna fel a kérdésedet ahelyett, hogy az arra érkező hasznos válaszokat lepontozod, talán valaki tudott volna számodra is használható tanáccsal szolgálni. Bár az alap kérdésedre mást akkor sem lehet írni, mint, hogy az örökség magánvagyon, mert ez a helyzet. A feltett kérdésedből arra lehetett következtetni, hogy te a volt élettársad örökségére hajtasz. Kár volt így a kérdésed kiírni, mert a te problémád nem közvetlen az örökléssel kapcsolatos.
Utolsó kommentedből az derül ki, hogy van egy ingatlanod, ami haszonélvezettel terhelt, a volt élettársad javára, aki tartozásokat halmozott ott fel. Te megörökölted édesapád házát a halála után. Gondolom arra vagy kíváncsi, hogy a házat megterhelhetik e a szolgáltatók a másik ingatlanra felhalmozott adósságokkal, illetve a végrehajtó árverezheti e, amennyiben nem rendezed a tartozásokat. Igen, sajnos amint a nevedre kerül, jogos lesz terhelni, árverezni, mivel a te tulajdonod. Ez esetben nem számít, hogy örökség. Te a haszonélvezőtől majd peres úton hajthatod be a tartozást, ha igazolod, hogy az adott időszakban ő használta, vagy bérbe adta. De mint tulajdonostól, tőled fogják behajtani.
Remélem tudtam segíteni, majd mások kiegészítik, vagy kijavítják, ha valamit rosszul tudok.
Nem vagy könnyű helyzetben, így már érthető az indulatod, kihasznált a volt élettársad rendesen. Sajnálom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!