Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Volt élettársam és köztem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Futár 1 kérdése:

Volt élettársam és köztem vagyon megosztási per folyik. Nekem van e valami követelési jogom ahhoz az ingatlanhoz amit az anyja halála után örökölt, de amikor még élettársi kapcsolatban voltunk?

Figyelt kérdés
2015. jan. 25. 15:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem is lehet kérdést törölni...
2015. jan. 25. 17:21
 12/17 anonim ***** válasza:
93%
De azért te sem gondoltad komolyan, hogy olyanból kapsz,amihez az égvilágon semmi közöd? Ha házasok lennétek, akkor sem kapnál belőle, mert nincs semmi köze a házastársnak a másik fél által örökölt dologhoz.
2015. jan. 25. 17:34
 13/17 anonim ***** válasza:
85%
Savanyú a szőlő? :) Undorítóak az ilyen emberek, akik másokból akarnak haszonra szert tenni! Te egyébként miért érzed úgy, hogy közöd lenne egy olyan ingatlanhoz, vagy annak árához, amiért semmit nem tettél, semmi közöd hozzá?! Az exed örökségéről beszélsz, mégis milyen jogot érzel ahhoz, hogy bármennyit is kapjál belőle?
2015. jan. 25. 17:38
 14/17 anonim ***** válasza:
84%
Sok sikert a kérdés törléséhez.
2015. jan. 25. 17:40
 15/17 A kérdező kommentje:
Bizony bizony savanyú a szőlő! Van egy 1/1-es tulajdonú ingatlanom amit a volt élettársam haszonélvezeti joga terhel.Miután elköltöztem,több mint fél millió,forint közüzemi számlát halmozott fel,mire ki tudta köttetni a villanyt,lemondani a szolgáltatásokat! Mint tulajdonos,nincs jogom az ingatlanba be menni,mert elvitethet a rendőrséggel! Több mint két éve folyik a per,a tartozások már végrehajtónál vannak.A volt élettársamnak volt egy fél lakása,eladta,de eszébe sem jutott hogy valamit kifizessen,helyette már írt pl,az Eon.nak hogy arra az ingatlanra terheljék az adósságot amit most öröklök meg elhunyt apám után. A per vége kilátásban sincs,a végrehajtó ne vár! Szóval ezért savanyú a szőlő! Megjegyzem azt az ingatlant is 80%-ban az én apám finanszírozta!
2015. jan. 26. 06:08
 16/17 anonim ***** válasza:

Figyi! Ha értelmesen tetted volna fel a kérdésedet ahelyett, hogy az arra érkező hasznos válaszokat lepontozod, talán valaki tudott volna számodra is használható tanáccsal szolgálni. Bár az alap kérdésedre mást akkor sem lehet írni, mint, hogy az örökség magánvagyon, mert ez a helyzet. A feltett kérdésedből arra lehetett következtetni, hogy te a volt élettársad örökségére hajtasz. Kár volt így a kérdésed kiírni, mert a te problémád nem közvetlen az örökléssel kapcsolatos.

Utolsó kommentedből az derül ki, hogy van egy ingatlanod, ami haszonélvezettel terhelt, a volt élettársad javára, aki tartozásokat halmozott ott fel. Te megörökölted édesapád házát a halála után. Gondolom arra vagy kíváncsi, hogy a házat megterhelhetik e a szolgáltatók a másik ingatlanra felhalmozott adósságokkal, illetve a végrehajtó árverezheti e, amennyiben nem rendezed a tartozásokat. Igen, sajnos amint a nevedre kerül, jogos lesz terhelni, árverezni, mivel a te tulajdonod. Ez esetben nem számít, hogy örökség. Te a haszonélvezőtől majd peres úton hajthatod be a tartozást, ha igazolod, hogy az adott időszakban ő használta, vagy bérbe adta. De mint tulajdonostól, tőled fogják behajtani.

Remélem tudtam segíteni, majd mások kiegészítik, vagy kijavítják, ha valamit rosszul tudok.

Nem vagy könnyű helyzetben, így már érthető az indulatod, kihasznált a volt élettársad rendesen. Sajnálom :(

2015. jan. 26. 08:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi ujsag kerdezo?
2015. ápr. 29. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!