Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt élettársam és köztem vagyon megosztási per folyik. Nekem van e valami követelési jogom ahhoz az ingatlanhoz amit az anyja halála után örökölt, de amikor még élettársi kapcsolatban voltunk?
miért lenne? az ő anyjáé volt..
ha te ahhoz hozzáépítettél valamit saját pénzből, akkor lenne csak.
Szerzemény? Miféle szerzemény? Az az exed szüleinek a szerzeménye!
Kérdésedre a válasz: Az örökség még házasságban sem számít közösnek, az csak az örökösé.
Az az ingatlan a volt élettársadé, de ha papíron tudod igazolni, hogy értéknővelő beruházás történt amíg együtt voltatok, és abba a te pénzed is benne volt (felújítás, bútorozás stb), annak a FELÉT követelheted. Rezsi és apróbb munkálatok nem számítanak bele, ha menet közben ott laktatok, hiszen te is használtad, te is amortizáltad. (Tehát ha kifestettél, akkor a festék árának felét nem kérheted el, és a munkadíjat se számolhatod fel neki utólag.)
Ha befolyó összeg volt a lakásból (ki volt adva), és ez hivatalosan volt, nem fű alatt, akkor érdemes megkérdezni egy ügyvédet, hogy ebből neked jár-e valami visszamenőleg, de szerintem nem, a jövőben meg biztos, hogy nem.
Ha ezek egyike sem áll fenn, akkor ahogy írták előttem, ebből semmi nem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!