Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek a gyermeket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a gyermeket érintő kérdésekben a női bíró. Anyapárti, férfi bíró Apapárti? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2015. jan. 14. 14:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, hogy viseled? Darabokra szakadnék :(
2015. jan. 24. 23:20
 12/19 anonim ***** válasza:
Nehezen viselem. Nagyon. De fel kell dolgozni, ezt is túl kell élni, mert az élet megy tovább. Magamba roskadhatnék és sírdogálhatnék napokon, heteken át is akár, de jobb nem lenne és akkor sem lenne másként. Nagyon nehéz azért is, mert az ember életében szerintem az egyik legfontosabb boldogságforrás a gyermek. Sokszor mondjuk, hogy még jó, hogy van a fiam/lányom, mert nélküle már nem lennék, nélküle nem lenne értelme az életnek, stb... Mióta az ítélet megszületett, azóta átértékeltem ezt az egészet. A boldogságunk nem múlhat a gyermekünkön. Tudnunk kell nélküle is boldognak lenni, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy meg kell tanulnunk boldognak lenni úgy, hogy nem mindig van ott velünk. Azért is nehéz ez az egész helyzet nekem, mert én a lányom születése után komoly szülés utáni depresszióba estem, és az anyai érzések emiatt nagyon nehezen "születtek" meg. Amikor jól lettem, akkor viszont nagyon szoros lett a lányommal a kapcsolatom. Most pedig megint meg kell tanulnom, hogy meg kell tanulnom akkor is boldognak lennem, ha nincs velem. Végülis a boldogság forrását nem szabad csak a gyermekünkben keresnünk. Ezt tanulom most. Elég nehézfejű diák vagyok :(
2015. jan. 26. 16:45
 13/19 A kérdező kommentje:
Kitartás. Hány éves a Gyermeked? Később úgyis majd Ő dönti el, hogy hol szeretne élni, kitől kap őszintébb szeretetet.
2015. jan. 28. 00:00
 14/19 anonim ***** válasza:
Még csak 4,5 éves a lányom.
2015. jan. 28. 15:02
 15/19 A kérdező kommentje:
Kitartást kívánok. De őszintén. Valahogy én nem szeretem, mikor a Férfiak nőnek gondolják magukat. Milyen indokkal ítélte neki oda? Anyagiak? Munkabeosztás? VAgy???
2015. jan. 29. 20:49
 16/19 anonim ***** válasza:

A következők miatt:

-lakás: a szüleivel laktunk egy lakásban, a ház a szüleié, tehát mivel gyakorlatilag saját lakással rendelkezik az ex (illetve fog öröklés útján), így a lakhatás már stabil, én viszont csak albérletben lakom

-anyagiak: náluk a nagyszülők nyugdíja is beleszámít a közös jövedelembe, ill. az ex is nagyon jól keres, én viszont minimálbéren vagyok

-munkabeosztás: rugalmas a munkaideje, bármikor el tud menni, ha szükséges, nincs belőle gond, míg nekem kötött 2 műszakos a munkarendem

A nagyszülők a nap 24 órájában ott vannak, a kislány felügyelete a nap 24 órájában meg van oldva, főznek rá, ellátják, oviba viszik és el is hozzák, stb... A nagyszülők már 67 évesek múltak.

A bíróság arra hivatkozott, hogy ebbe a kialakult rendszerbe nem rondít bele, semmi nem indokolja, hogy belenyúljanak... Írhattam én akármit a beadványokban, igazolhattam és bizonyíthattam én akárhogyan, hogy én is meg tudom oldani a felügyeletét, az oviba vitelét és elhozását, főzök és mosok rá, tiszta lakás és külön gyerekszoba várja nálunk... A bíróság azzal indokolta a döntést, hogy ha kiemelné a nagyszülői környezetből, tehát az eddigi környezetéből, akkor az pszichésen megviselné a lányomat.

2015. jan. 30. 16:47
 17/19 A kérdező kommentje:
Édes Istenem... Annyira de annyira együttérzek Veled. Ez borzasztó. Azért mert rá voltál kényszerülve az anyósodékra, mert nem születtél gazdagnak, elveszítetted a pert. Igen, Nő vagyok. Anya vagyok. Egy Anya szerintem nem pótolhat senkit és semmit. Én hiszem és vallom, ha van kitartásod és a kislányod nagyobb lesz és megtudja, miért nem élhet az anyukájával, meggondolja magát. Mert én meggondolnám magam. Hihetetlenül szorítok Neked és köszönöm a választ!
2015. jan. 30. 17:18
 18/19 anonim ***** válasza:
KÖszönöm szépen az együttérzést és megértést! Erőm, kitartásom van, és míg élek, várok. Én is bízom benne, hogy eljön a nap, amikor majd a lányom fel tudja fogni a történteket és akar majd velem is élni. El fog jönni a nap, mert örökre Ő sem marad kisgyerek. Bár tény, hogy a csodálatos gyermekévek nagyrészt úgy telnek, hogy alig fogok látni belőlük valamicskét. De nem ezen kesergek, hanem annak örülök, hogy Ő van nekem, láthatom, lehetek vele és szeret engem.
2015. jan. 31. 14:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Gyermek párti!!!!!
2015. jún. 14. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!