Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek a gyermeket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a gyermeket érintő kérdésekben a női bíró. Anyapárti, férfi bíró Apapárti? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2015. jan. 14. 14:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
98%
A bírók törvény pártiak Magyarországon.
2015. jan. 14. 14:13
 2/19 A kérdező kommentje:
Ez biztató! Ellentétes nemű a bíró.
2015. jan. 14. 14:33
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi jelentősége milyen nemű a bíró. Nálunk férfi bíró lesz, én nem gondolom, hogy ettől apapárti lenne. De másfél hónap múlva már többet tudok mondani. :)
2015. jan. 14. 15:24
 4/19 anonim ***** válasza:
54%

"A bírók törvény pártiak Magyarországon."

Ez így van, ennek ellenére a gyerekek általában a nőknél kerülnek elhelyezésre, de ez a bírók nemétől független.

2015. jan. 14. 15:25
 5/19 anonim ***** válasza:
68%

4: "ennek ellenére a gyerekek általában a nőknél kerülnek elhelyezésre,"

Mert a férfiak nem is küzdenek azért, hogy ők nevelhessék a gyerekeket.

[link]

"Azokban a válóperekben, ahol a szülők "harcolnak" a gyerekért, az elhelyezéseknél nagyjából fele-fele arányban döntenek az anya, illetve az apa javára.

"A gyermeknek az anyánál van a helye." Sokan gondolják úgy, hogy ez a vezérelv irányítja a válóperes bírák ténykedését. Ám a statisztika arról árulkodik, hogy a válás utáni "jó anyákról" és "rossz apákról" szóló előítélet a valóságban nem létezik. Dr. Grád András egykori bíró, pszichológus, jelenlegi alkotmánybíró és dr. Kőrös András, a Legfelsőbb Bíróság társelnöke a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítéleteit vizsgálva arra jutott, hogy azokban az válóperekben, ahol nincs közös megegyezés, a gyerekek az eseteknek alig több mint a felénél kerülnek az anyjukhoz. Az apák küzdelme tehát korántsem annyira reménytelen, mint azt sokan gondolják. Viszont a megegyezéses ügyek 90 százalékában a gyerekek az anya védőszárnyai alatt maradnak. "

2015. jan. 15. 01:57
 6/19 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó,

Nem a kérdésre válaszoltál.

Szerintem is a 3.nak van igaza.

Az egy dolog hogy mi van leírva a neten egy cikkben. A valóság más.

2015. jan. 15. 02:49
 7/19 anonim ***** válasza:

Nyilván igaz, hogy a legtöbb esetben a szülők így egyeznek meg, és ez látszik a statisztikában. Az is igaz, hogy amennyiben mindkét szülő szeretné magánál tudni a gyerekeket, akkor már csak kb. 60-40% az arány az "anyák javára".

Ámde.

Ha adott két - egymás szerint is - ugyanannyira alkalmas szülő, nagyjából hasonló anyagi körülmények között, a gyerekek pedig - teljesen normális módon - mindkét szülőhöz egyformán ragaszkodnak, akkor szinte teljességgel bizonyos, hogy az anyának ítéli a bíró a gyermeke(ke)t, különösen, ha a gyerekek 6 év alattiak (de már nem kisbabák, hanem ovisok).

2015. jan. 19. 10:18
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

6: A valóság az, hogy a bírók elé a válni készülő felek már úgy állnak, hogy akkor anyuval élnek a gyerekek, vita szinte csak azon van hogy mennyi is legyen a gyerektartás, mikor legyen láthatás meg ha van vagyon/hitel/lakás.

Ismerek apát, aki pici babát perelt el az anyjától, pedig az nem volt drogos lotyó...

Ha mind a két fél nevelni akarja a gyereket, akkor azt nézik, hol lenne jobb helye a gyereknek. Egy szoptatott csecsemőnek azért nagyobb szüksége van az anyjára, de nagyobb gyerekeket, mondjuk kiskamasz fiúkat simán odaítélnek az apának. Csak akarni kellene.

2015. jan. 20. 01:09
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 39 éves apa vagyok, 3 gyermekem nevelem egyedül. Magam részéről nő bíró döntött és a lehető leghumánusabb eljárásban volt részünk. A volt feleségemnek is világosan elmagyarázta, hogy miérst dönt úgy, ahogy. Egy hatéves is megértette volna. Nem tapasztaltam észrehajlást.
2015. jan. 20. 07:55
 10/19 anonim ***** válasza:
74%
Esetünkben női bíró volt. Közös Gyermekünk 4 éves, én vagyok az anya. A női bíró apának ítélte a Gyermekünket. Nem tudom, hogy apapárti vagy anyapárti-e, de a közel 2 év alatt a tárgyalásokon volt 2-3 olyan elejtett félmondata a bírónőnek, amiből tudtam, hogy ha nem is apapárti, de az apának fogja íténi a Gyermekünket. Így is lett. Érdemes figyelni a bíró / bírónő gesztusait, mimikáját, odafordulását a felek irányába a tárgyalások alatt. Nagyon sok mindenre lehet következtetni belőlük. Tulajdonképpen pártatlanságot kellene mutatniuk, legalábbis így tudom, de ők is csak emberek, vannak érzéseik, véleményük, és ez azért megmutatkozik valahol, valahogyan.
2015. jan. 21. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!