Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös felügyelet esetén is csak az apa fizetésének 50%-a kérhető el a gyerekek költségeire?
Eredetileg a gyerekek nálam voltak elhelyezve, de folyamatos vita volt a gyerektartásból (4gyerek, 50% gyerektartás kb 230000Ft). Az exem szerint túl sokat költöttem hülyeségekre, ezért folyt ki a kezemből a pénz. Az az igazság, hogy fogalma sincs, hogy mi mennyibe kerül.
4 hónapja lett kimondva a közös felügyelet, azóta a költségeket közösen kellene állnunk. Mindketten gyűjtjük a számlákat, blokkokat és így próbáltuk kihozni a felel-fele költséget. Az exem most rájött, hogy így több megy el mint a fizetése fele és azt próbálja meg bemagyarázni, hogy most sem kérhetek többet, mint a fizetése felét. Érdekelne, hogy ez tényleg így van vagy csak próbálkozik? Ezt azért furcsállnám, mert én sem mondhatom a gyerekeknek, hogy bocs, már elfogyott a fizum fele, akkor az apjuk miért mondhatná?
Nem akarom lenyúzni róla a bőrt is, de szeretném, hogy végre rájöjjön, hogy nem neki van igaza és leszálljon az "én jobban meg tudnám oldani, kevesebből is ki tudnám hozni" témáról.
Értem, az apjuk a fizuja 50%-ig felel én a 100%-ig. Valóban igazságos... Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy akkor mi lesz, ha a nála töltött idő alatt fogy el a gyerekekre szánt kerete. Azt mondja, hogy várjatok a jövő hétig, majd esztek anyátoknál? Vagy kiszámlázza nekem a különbözetet?
Nem értem, hogy miért lehúzás, ha a gyerekekre megy a pénz. Én kézhez nem kapok egy Fillért sem az exemtől. A gyerekek heti váltásban vannak nálunk.
Ezek a költségek akkor is ekkorák voltak, mikor együtt voltunk és akkor is mikor elváltunk és csak nálam voltak a gyerekek. Amíg nekem kellett kifizetnem a havi rezsit, addig minden rendben volt, most már túl sokat fogyasztanak...
"#9, ne beszélj már zöldséget, a törvény betűje ellenében nincs "jó ügyvéd"... szerencsére..."
hehe...
Igen, heti váltásban vannak nálunk. A csp. és a családi adókedvezmény is megosztott.
Amikor nálam vannak a gyerekek, én fizetem az élelmiszert, rezsit, szórakozást, kisebb értékű ezt-azt pl mozi jegy, mikor az apjuknál, akkor ő. A nagyobb és a fix kiadások (elméletileg) közösek, erre a célra nyitottunk egy számlát, ide utaljuk az erre a célra szánt pénzt, innen fizetjük fejlesztést, ovit, ebédpénzt, ruházkodást, nagyobb értékű ajándékot... Innen csak a közösen megbeszélt dolgok kerülnek kifizetésre.
Nem arról van szó, hogy nem jövök ki a pénzből, hanem arról, hogy az exem szerint neki nem kötelessége többet költeni rájuk, mint a fizetése 50%-át.
Ő maximálisan elégedett azzal, ahogyan a gyerekek el vannak látva, csak ő nem akar érte fizetni. Eddig teljesen természetesnek vette, hogy havi 1-2 alkalommal elmegyek velük moziba, de az csak most esett le neki, hogy ez is pénzbe kerül, mint ahogy mondjuk az állatkert, a játszóház, az uszoda stb. is és ha ő viszi őket, akkor bizony neki is fizetnie kell.
Ő úgy képzelte el a dolgot, hogy a költségek felével jobban fog járni, mint a megítélt gyerektartással. Most, hogy rájött, hogy ez többe kerül neki mint az eddigi gyerektartás, már próbál kifarolni a közös megegyezésből, lehetőleg úgy, hogy még most se kelljen belátnia a tévedését.
Már írtam, hogy eddig is és ezután is biztosítani fogom mindezt a gyerekeknek és azt sem várom el, hogy az erején felül támogassa őket, de azért azt szerintem jogosan várom el, hogy abbahagyja az én kritizálásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!