Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő ebben a helyzetben? Kihez, mihez fordulhatnék a kérésemmel?
Úgy néz ki, hogy a szüleim el fognak válni.(Hozzáteszem nem sajnálom, mert már évek óta kínszenvedés ami folyt.)
Apu dolgozik, övé a ház és ha elválnak szerintem itt akarna maradni, ebben a házban.
Anyu háztartásbeli, tehát se ház, se jövedelem.
Én 19 vagyok, tehát nagykorú, grafikus OKJ-ra járok.
Tehát se ház, se jövedelem.
Gondolom az ilyen esetekben megkérdezik, hogy a gyerek hova akar kerülni.
Az lenne a bökkenő, hogy én egyikhez sem szeretnék kerülni, de se házam, se jövedelmem.
Ilyen helyzetben mi a teendő?
Nem vagyok egy talpraesett gyerek, nem tudnék magamról gondoskodni.A rokonság kilőve.
Vannak olyan szerveztek vagy egyebek akik ilyen úgymond "indokolatlan"(egyiket sem akarom látni többet az életben,de semmi drasztikus okom nincs rá pl. verés vagy ilyenek, csak nem akarom őket látni!!)esetben segítenek?(Az okj-m ráadásul fizetős, és nem fizetnék tovább, tudom és még ezen kívül amin vagyok el szeretnék végezni egyet és abban a körben akarok majd munkát találni!)
Gyors segítség kéne és tartózkodás a negatív kommentektől(mert nem tudjátok megítélni a helyzetet,a míg át nem élitek!!!)Előre is köszönöm!
"Nem vagyok egy talpraesett gyerek, nem tudnék magamról gondoskodni."
Akkor soha jobbkor elkezdeni.
Nagykorú vagy, senki nem kérdez semmit. Ha a szülőkkel megbeszéled, hogy te még tanulnál, és ezt is egyeztessék, akkor van esélyed, hogy fizetik neked. Ha nem akarod látni őket többé, akkor erre sincs sok esély.
Felveszed a diákhitelt.
Elmész dolgozni, mellette tanulsz,
Diákmunkát végzel.
Arra számíts, hogy diákként (Bp) egy szobát rezsivel együtt kb 35-40000-ért tudsz bérelni. Plusz kaja (legyen 20-30000, de ez elég szűkös) és utazás ( Budapesten 10 000 vagy 3000 az OKJ-soknak? Diák jár, vagy teljes árú?)
Meg lehet oldani, de nem lesz egyszerű. Viszont nem is lehetetlen. Sok sikert kívánok!
én most nagyon-nagyon meglepődtem
Kérdező:
Te felnőtt ember vagy, nem gyerek, szavazati jogod van, házasodhatsz, teljesen büntethető vagy.
Felnőtt..
A munkahelyemen 19 évesek kezdtek nem annyira régen. Felnőtt, önellátó emberek, suli mellett mellékállásban dolgoznak.
Ugyanolyan támogatás van rád, mint bárki más felnőttre..(kb semmi)
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.Nem is gondoltam, hogy ennyi lesz belőle.
Azt szeretném leszögezni, hogy nem vagyok egy ingyenélő,semmirekellő aki azt hiszi, hogy majd alámtolnak egy házat és adnak pénzt.
Estire járok, mert már munkát keresek.Ez előtt a tény előtt is önállósodni akartam. De nem olyan egyszerű.Mivel nem egyetemre járok(ott lenne diákmunka), ezért nem könnyű.Meg ha találnék is nem biztos, hogy keresnék elegendő pénzt.
Az egyetemet még megpróbálom, természetesen kolesszal, csak addig kell egy munka, amiből fizetni tudom a koleszt.
Feribátyátok: Nem tudom, hogy külön vagyon-e, de amikor együtt voltak csak apu keresett, az ő pénzéből lett véve és az ő nevén is van.
és ahogy a helyzet áll, ha közös vagyon is lenne és nem adná el, hanem itt maradna, de a helyzet odáig fajult, hogy nekünk tuti menni kéne.
Köszönöm a válaszokat.A célom az egyetem,kolesz,munka.
És annyi, hogy én tartósan beteg vagyok és van közgyógy kártyám.Na most az én gyógyszereim töredéke annak az összegnek amit rátöltenek és ők szokták elhasználni a maradék pénzt ilyen-olyan gyógyszerekre.
Most én teljesen meg akarok szakítani velük minden kapcsolatot, beleértve a hivatalos dolgokat is. Háziorvost is váltani akarok, hogy majd ne kelljen ide visszajárnom. Ezeket, hogy lehetne intézni??????
"meg akarok szakítani velük minden kapcsolatot, beleértve a hivatalos dolgokat is" - ez alatt pontosan mit értesz?
Háziorvost választhatsz újat, ő majd átkéri a kartonodat a régi háziorvosodtól. Nem nagy kaland.
Figyelj csak, kérdező:
"de amikor együtt voltak csak apu keresett, az ő pénzéből lett véve és az ő nevén is van."
Ha az ingatlan a házasság alatt lett vásárolva, és nem bizonyítható, hogy apukád különvagyonából (házasság előtt már meglévő pénz, örökség, vagy névre szóló ajándék) fedeztétek a vételárat, akkor az bizony fele-fele. A házasság vagyonközösség, nem számít, ki mit és mennyit dolgozott vagy mennyit keresett. 50-50 minden.
Apukád kifizetheti anyukádat, vagy ha ezt nem szeretné, kérhetitek az osztatlan közös tulajdon megszüntetését a bíróságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!