Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Magas (félmillió körüli)...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Magas (félmillió körüli) fizetésből mennyi gyerektartást fizettek havonta?

Figyelt kérdés
Mert szerintem én sokat. Ekkora fizetésnél is megállapít a bíróság 20%-ot?

2014. dec. 2. 15:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
44%

Azt elfelejtettéttek, hogy a gyerekkel élő szülőnek nem kell ugyanennyit hozzátenni, mert ö a gyerek ellàtását természetben adja. Azaz mos, főz, takarít, oviba, iskolába viszi, tanul vele, megy érte, orvoshoz viszi, éjjel ha kell, felkel hozzá.Természetesen én is azon a nézeten vagyok, hogy ne a gyerektartásból akarjon senki megèlni, és a

férfi pénze nélkül is tudnikell megoldani.

2014. dec. 2. 21:52
 12/12 anonim válasza:

Szia!

Az alapkérdésedre az én válaszom, hogy a jelenleg hatályos ptk. szabálya szerint a szülők megállapodása az irányadó, ennek hiányában a béred 15-25 % között értéket határozhat meg. Ez 75000-125000 Ft.

("4:207. § [A tartásdíj meghatározása]

A tartásdíjat határozott összegben kell meghatározni. A bíróság ítéletében úgy rendelkezhet, hogy a tartásdíj évente, a következő év január 1. napjától a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett éves fogyasztói árindex növekedésének mértékével - külön intézkedés nélkül - módosul.")

A gyermektartási díjat kétévente felül lehet a bíróság által vizsgáltatni.

A kiegészítő kérdésedből arra következtettek, hogy a gyerkőc közös felügyelet alatt nevelkedik hétköznapon főként az édesanyja felügyelete alatt. Ez idő alatt tudja ellened hangolni a kicsit.

A helyzet az, hogy a szituáció szenvedő alanya leginkább a gyerkőc.

Két lehetőséged van:

1. Pénz oldaláról való megközelítés: tulajdonképpen az amit írtál, ekkor megbízol egy ügyvédet, aki jogilag a bíróságon képviseli a érdekeidet. Viszont a gyerkőcöt a másik fél -sértettségből, dacból és leginkább dühből, bosszúból- még inkább ellened fogja használni, amennyiben a gyermekelhelyezése nem változik.

2. A gyerkőc érdekét szem előtt tartva: kéred, hogy a láthatások a területileg illetékes nevelési tanácsadók közreműködésével legyenek (így bizonyíthatóvá válik az ellened való nevelés). Nekik kötelező az írásbeli jelentések készítése. Azzal számolnod kell, hogy ebben az esetben a bíróság nálad elhelyezheti a gyerkőcöt. (Persze ez sok erőfeszítésbe kerül, azonban itt a kicsi kevésbé sérül..)

Sajnos nehéz olyat javasolni, ahol a legsérülékenyebb személy a gyerkőcöd nem szenved. Próbáld a másik helyébe képzelni magadat és, hogy mit tennél; azután lesz objektíven mérlegelni és a végét egy kérdést tegyél fel: ha így vagy úgy döntesz, akkor annak m lesz az ára és megfizeted-e azt?

2014. dec. 21. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!