Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tapasztalat érdekelne,2 és 4 éves gyerekek,4 év házasság után válás?
Érdekelne hogy hogy egyeztetek meg a láthatásban a hétköznapokban és ilyen korú gyerekeknél hogy alakult a nyár "felosztása"? Még nem beszéltük meg ezért érdekelne... Jelenleg építkezik, tehát ő marad a házban ha felépül, eddig albérletben laktunk mindig.
Ilyen esetben mi van? A ház is közös szerzemény vagy már nem (mire felépül biztosan elválunk).
Jelenleg munkát keresek hogy boldoguljunk majd a gyerekekkel.
Előre is köszönöm a válaszokat.
A férjem válásakor az egyik lánya 3 éves volt, ma már 15. Azt mondja őt egyáltalán nem viselte meg a válás, nem emlékszik olyan időkre amikor az apja még ott lakott, tehát úgy nőtt fel hogy "apa máshol lakik", neki ez a természetes. A nagyobbik fia már 7 éves volt, nála okozott gondot a válás, hisz már nagy volt ahhoz hogy felfogja mi történik. Szóval szerintem a 2 és 4 éves gyerekeknél még nem lesz annyira gáz, mintha nagyobbak lennének.
A láthatás náluk nincs megszabva, vagyis a hivatalos verzió a kéthetente hétvége és minden szünidő fele, de ez nincs betartva. Akkor találkoznak amikor akarnak, akkor jönnek hozzánk a gyerekek amikor akarnak. Általában minden hétvégén nálunk alszanak és sokszor hétközbe is. Szünetekbe meg jönnek-mennek a két otthon között ahogy nekik tetszik.
Persze eleinte nem így működött, amikor én összekerültem a gyerekek apjával, akkor az anyjuk próbálta tiltani tőlünk őket (a válás évekkel korábban történt, nem miattam). Próbálta elérni hogy csak kéthetente egy-egy órára jöjjenek a gyerekek, de ez nem jött össze neki. Viszont emlékszem abban az időben mennyit szenvedtek a gyerekek emiatt. Anyaként a legnagyobb hibát követte el a saját gyerekei ellen. Te ne kövesd el ezt a hibát, a láthatás legyen korlátlan.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem akarom tiltani a gyerekeket az apjuktól, én is mondtam hogy bármikor találkozhatnak. Abba viszont nem mennék bele hogy egy hétvégénél többet legyen nélkülem a kisebb mert ő anyás nagyon és kicsinek tartom ehhez őt még, nem tud még beszélni, nem tudja mondani hogy ha haza akar jönni. A nagyobbik fiamnál nincs ilyen gond.
Már túl vagyunk a házasság megmentésén, 2 évvel ezelőtt tanácsadáson is voltunk, de folyamatosan derülnek ki a csajos dolgai. Nekem meg elég volt. Nem vagyok már szerelmes belé, az évek alatti csalódások sajnos ide vezettek.
Kérdező, mi nagyon buta durva módon váltunk, de éppen ezt úgy tudtuk kicsit korrigálni, hogy egy-két év után se az ex-nejem, se én nem akartuk nagyon kicentizni a gyerekekkel kapocsaltos időbeosztást, - ők 8 és 13 voltak ugyan, de nekik volt a legnagyobb könnyebbség, hogy nem kellett órát nézni folyton.
Szóval: legyen világos szabály, de ne vigyétek túlzásba.
A ház szerintem jórészt közös vagyon, hiszen még most is házasok vagytok, tehát még fennáll a vagyonközösség.
ügyvéd nélkül ne válj!!!!
Niki840518 nevű felhasználónak
(írhattad volna saját kérésként is).
Ha jól értem a férjed nem ragaszkodik a gyerekek felügyeleti jogához, szóval tök mindegy, hogy most viszed-e őket, vagy máskor.
Mindenképp lesz ügyvédem. Persze én sem akarom óramű pontossággal betartani/betartatni a láthatást.
Mire a ház kész lesz már biztos nem leszek a felesége. Még csak a garázs készült el. Sajnos nekem egyenlőre csak 2 lehetőségem lesz, vagy Anyuékhoz megyünk vagy albérletbe. De mivel még nem dolgozom így elég nehéz. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!