Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közösen vett lakás, egyik fél hitelből, másik készpénzzel, kié lesz?
Figyelt kérdés
Sziasztok,
Ha párommal közösen vettük a lakást, én készpénzzel, ő hitelből fizette a felét, mik a lehetőségek? Át lehet vállalni az ő hitelét? Mi történik, ha mindketten akarjuk a lakást?
2014. nov. 16. 15:55
11/12 anonim válasza:
A hibát ott követted el (és sajnos az ügyvédetek is), amikor fele-fele arányban vettétek a lakást. Mivel neked a fele részre eleve meg volt a KP-d, úgy lett volna igazságos, ha 50% alapból a nevedre kerül és csak a másik felén osztozkodtok, tehát a párod 25%-ban lenne tulajdonos, Te pedig 75%-ban. Amennyiben igazolni tudod, hogy Te külön vagyonból fedezted az 50% tulajdoni hányadot, akkor még van esélyed ezt utólag rendezni.
12/12 anonim válasza:
Közös a ház már "kifizetett" része fele-fele arányban, függetlenül attól, hogy te többet raktál hozzá. A fennmaradó hitel is közös fele-fele arányban. Anyagilag te rosszabbul jársz, amennyiben házasok vagytok, vagy a kezese vagy. Ha nem vagytok házasok, akkor a lakás fele-fele, és az övé a hitel. Én így tudom. Amelyikőtök ki tudja fizetni a másik részét (hitel fele és lakás fele), azé a ház, hacsak nem egyeztek meg másban. (Pl. átvállalod a párod hitelét, ő pedig lemond a tulajdonjogáról, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!