Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem értik meg, hogy jobb egyedül?
Most válok a férjemtől, derült égből a villámcsapás: azt hittem, szeretjük egymást ennyi év után is, de ő bejelentette, hogy barátnője van, válni akar. Gyakorlatilag azonnal el is költözött.
Ez így rendben is van, jobb az ilyet tisztán látni, és valóban a válás a megfelelő megoldás.
A környezetem viszont azóta teljesen megőrült. Csak egy-két bizalmasom van, mégis mindenki beleszól az életembe.
Úgy hajtják nekem a pasikat, mintha a világ legnagyobb tragédiája lenne, hogy egyedül vagyok.
Van két gyerekünk, igyekszek velük minél több időt tölteni, sok közös programot csinálunk: kirándulás, városnézés, étterem, stb.
Nem mondom, hogy anyagilag nem visel meg, hogy egyedül nevelem őket, de ami kell, azt meg tudom adni, még ha most többet is kell dolgozni.
Találkozok a barátaimmal, eljárok moziba, időnként becsúszik egy-egy randi is (eddig semmi komoly, és nem is igazán vágyok rá).
Mondhatni jól érzem magam egyedül.
Kezdenek az idegeimre menni, hogy ha találkozunk, mindenki ezen kattog, van-e már valakim. Mi közük hozzá??
Másrészt nekem így most nem rossz, szabad vagyok, jövök-megyek ahogy tetszik, azt főzök, amit akarok, el tudok menni úszni, szórakozni, amire évek óta nem volt példa.
Udvarolgat valaki mindig, bókol, ami a hiúságomnak jól esik, de többre nem vágyok.
Megégettem magam rendesen, és ezerszer meggondolom, hogy még egyszer beengedjek-e valakit az életembe, és feladjam-e érte azt a szabadságot, amit most újra felfedeztem.
Még fiatal vagyok, semmiről nem maradtam le.
Miért kell úgy kezelni, mint valami fogyatékost, mert nincs "valakim"? Miért baj, ha nem akarok valakivel csak azért lenni, hogy ne legyek egyedül, meg "megmutassam" a volt férjemnek... azt nem teszik hozzá soha, hogy mit mutatnék meg. :/
Úgy érzem, lezártam a múltam, sikerült talpra állni, megtaláltam az életemben azt, ami jó, és baromira nem hiányzik ez a nyomás, ez a teher, hogy azért produkáljak valami pasit, hogy a család örüljön. És már a kollégák is kezdik...
Lassan nincs kedvem kimozdulni.
Kevesebb lennék, mert nem párkapcsolatban élek?
Szerintem csak magukból kiindulva nem képesek elhinni, hogy nem vagy magadba roskadva teljesen, és mivel ők rögtön belemenekülnének egy új kapcsolatba, csak hogy ne érezzék nullának magukat, neked is így akarnak "segíteni".
Valójában magukat érzik kevésnek azok, akik ennyire belemásznak más magánéletébe.
Ne engedj a nyomásnak, semmi jó nem sül ki abból, ha a saját érzéseid ellen cselekedj. Mondd meg nekik, hogy "Köszönöm szépen, jól vagyok, élvezem az egyedüllétet, de ha ez már nem így lesz, akkor se a ti segítségeteket fogom igénybe venni, hogy társat találjak."
Egyébként igen, a legtöbb ember ilyen, el se tudja képzelni, hogy egy nő elégedett lehet az életével egyedülállóként is.
Pontosan ezt tapasztalom. Másfél éve vagyok egyedül-ill a gyerekekkel- és jól érzem magam!Randizgatok ha úgy adódik, de nem megyek bele kapcsolatba, nem találkoztam olyannal, aki kéne. Sportolok, olvasok, beszélgetek a barátaimmal.
Dehogy vagy kevesebb egyedül! Az a jó, ha így is teljesnek érzed magad, és nem mástól vársz mindent. Nem kötelező a párkapcsolat!
Teljesen elfogadható ahogyan élsz és érthető az is, hogy most nincs szükséged semmi komoly párkapcsolatra. Idő kell amíg kialakul benned újra a bizalom és a vágy egy társ iránt.
Hogy ezt mások miért nem értik meg, meg egyáltalán mi közük hozzá... ? Nagyon jó kérdés, bár szerintem maguk se tudják rá a választ.
Talán nyomtasd ki az írásodat jó sok példányban, néhány darab legyen mindig nálad, aztán ha valaki idióta kérdést tesz fel ezzel kapcsolatban, csak nyomj a kezébe egy példányt és tipegj tovább azzal, hogy "majd ha elolvastad és megértettél csak akkor hívj" :D (mert szerintem mindent leírtál amit kellett és ha valaki ebből sem érti meg...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!