Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vajon megteheti ezt a volt nejem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon megteheti ezt a volt nejem?

Figyelt kérdés
Válófélben vagyunk mivel egy sunyi és ravasz börtönviselt ember hálójába került a nejem. Persze látszólag szépen megegyeztünk ezért közös megegyezéssel adtam be én mint felperes a válókeresetet. Abban bíztam hogy amíg lezajlik a válóper addig nem adhatja el az ingatlant amiben laktunk. Erről a lakásról tudni kell hogy apósom vette kettőnknek, ő utalta le a pénzt, mi pedig megvásároltuk. Ajándékozási szerződés nem volt. Az ingatlan tulajdonilapján vétel szerepel nem ajándékozás. Nos mivel fokozottan veszélybe került a volt nejem, a családsegítő és a szociális hivatal munkatársai is felkeresték és próbálták rábeszélni hogy NE adja el az ingatlant. Azt is tudni kell hogy sajnos a lakás a feleségem nevére volt bejegyezve. Sajnos azonban hirtelen szinte hihetetlen módon áron alul három nap leforgása alatt eladta a lakást és meglépett az új csávójával. Még szerencse hogy én időközben találtam albérletet és elköltöztem. Alighogy kiköltöztem már egy hét után el volt adva minden, bútorok és a lakás is. A bútorok megegyezés alapján engem illettek volna mert két tanú jelenlétében alá írtunk egy nyilatkozatot hogy az őt illető dolgokat részére átadtam és több követelése nincs felém. Vagyis a bútorokról háztartási gépekről lemondott a nyilatkozat szerint. De mégis eladott mindent, ráadásul a tudtom nélkül, és mire megtudtam már késő volt. Mindenkinek azt hazudta a családsegítősöknek is hogy NEM adja el soha a lakást, nem így történt...Na most egyesek szerint engem megilletett volna elővételi jog, lelépési díj stb. Ezekből egyiket sem ajánlották fel, meg se kerestek engem! Az ingatlanról pedig nem mondtam le, nem írtam alá semmit! A kérdésem az lenne hogy érdemes e pert indítanom a házért vagy ez veszett fejsze nyele?

2014. okt. 27. 14:28
 1/3 anonim ***** válasza:
58%
Keress egy ügyvédet, az tud segíteni.
2014. okt. 27. 14:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Az adásvétel semmisé tehető, persze csak ha a megfelelő jogi helyzet van. Hogy ebben az esetben is így van e, ezt persze én nem tudom, de az említett ügyvéd tudhatja.
2014. okt. 27. 14:45
 3/3 anonim ***** válasza:
20%
Nehéz ügy. Ha csak ő volt a földhivatalban az ingatlanra bejegyezve, akkor eladhatta. Tehát azt vissza már nem kapod, hiszen akkor az új vevőt érné kár, ez alapján soha senki nem vehetné biztosra ha vesz egy ingatlant hogy ki indít érte még peres eljárást. Ezért van a földhivatali bejegyzés . A házasság más kérdés. Mivel ketten éltetek ott házasságban és közös volt a lakás fenntartása, megilletett volna belőle összeg. Emiatt indíthatsz peres eljárást, jó ügyvéddel meg is nyernéd. De a lakáshoz már semmiképp nem lenne közöd, ha nem voltál tulajként bejegyezve. Viszont reálisan ha ő lelépett a pénzzel, akkor perelhetsz, nyerhetsz is, de hogy be tudod e rajta hajtani, az már erősen kétséges a leírtak alapján, szval lehet csak a pénzed költenéd :s
2014. okt. 27. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!