Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás/szakítás után hogy van ez?
Egyedül nevelem a gyermekem, akire az apja még csak rá sem nézett egyszer sem. 38 hetes terhesen hagyott el. Apasági nyilatkozat természetesen van. A lakás, ahol élünk, az én tulajdonom. Ha meghalok, akkor a gyermekem örökli. És a kérdés. Az apja fog rendelkezni a gyerek vagyona felett? Hogy, ha nem is ismerik egymást? Mit tehetek, hogy ne így legyen? Vagy ilyenkor hogyan van ez?
Jelölhetek ki esetleg gyámot? Vagy mi a megoldás, hogy a gyerek apja ne tehesse rá a kezét a gyerekem vagyonára, hogy elkótyavetyélje?
Köszi előre is a válaszokat.
"Te választhatod meg a gyámot is."
Ez nem igaz, vagyis nem teljesen. Tehet gyamkijelolo nyilatkozatot, de az nem kotelezo ervenyu. A gyamhivatal vizsgalja, hogy az altala megnevezett szemely alklamas e a gyermek gondozasara, ileltve ha van elo szulo, azt, hogy az alkalmasabb e ra. Nyilvan, ha nem tartottak a kapcsolatot, nem lesz az
Mindenképp a gyerek örököl, és az apja semmiképp nem tudja elkótyavetyélni az örökségét. A gyámhivatal engedélye nem engedi, nagyon problémás pont ezért, ha a gyerek nevére veszik a szülők a család által lakott lakást (később szinte lehetetlen eladni, míg a gyerek kiskorú).
A gyámságról sajnos nem tudok biztosat, de - amennyire én tudom - az öröksége biztonságban lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!