Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Valaki tud segíteni? ( kérlek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valaki tud segíteni? ( kérlek ; ( )

Figyelt kérdés

Aki ezt elolvassa annak örökre hálás leszek!

A családam nagyon nehéz eset.Apukám első felesége meghalt betegségben de van ,,tőle" két nővérem akiket nagyon szeretek.Apa nem sokkal utána ismerte meg anyát és ebből a házasságból lettünk én meg az öcsém.Nos amit anyukámról tudni kell,hogy beteg és nagyon durván nem normális!A nővéreimet úgy nevelte,úgy viselkedett velük,hogy az kegyetlen volt.Álalndóan testileg/lelkileg bántalmazta őket de amikor 12 évesek lettel és volt egy nagy balhé amiben kiderult hogy anyuká folyton beleolvasott az egyik nővérem naplójába apukám nagyon nagyott csalodott anyában és megmondta anyának,hogy akkor mostantól ő neveli őket.Anya persze ezen megsértődött és nem értette miért kapta ezt -.-.Azóta tényleg nem szól bele a nővéreim épetébe csak néha jó ízűen tönkretesz ezt-azt az életükben.Anya ugyanilyen lett egy idő után velem is és legem lett a folyamatos sértésözönleteiből amikor olyanokat ordít rám,hogy bárcsak ne lennék a gyereke meg ehhez hasonlóakat,meg abbol hogy rendszeresen verekedtünk.Általában próbáltam valahogy védekezni de nem nagyon ment mert sokkal nagyobb nálam,de aztán kiakadtam apánál mert lassan mindenhol sebek meg hegek voltak rajtam.Aztán anya erről leszokott de még mindig állandóan tönkre tesz mindent az életemben mert szeretem a nővéreimet(akiket ő rühell) és mert nem imádom ezek ellenére.Azt hiszi ő a gazdám én meg a lába előtt fetrengő mocskos kutya.Nem rég volt egy elég depressziós időszakom mert kezdtem abba beleőrülni,hogy nincsen más lehetőségem ezzel kell együttélnem .Amikor anya nagyon felidegesített vagy nagy balhé bolt ahhoz,hogy lenyugodjak általában fájdalmat okoztam magamnak.(vagdosás) Aztán apa kiakadt amikor meglátta és azt mondta,hogyha 1 éven belül nem fog változni az anya akkor válás lesz.Ebben nem lenne semmi nehéz csakhogy az öcsém imádja anyát és engem folyamatosan basztat csakhogy ha kiakadok beáruljon neki és ő legyen a jo én meg a rossz és ő legyen az aki mindig mindent megkap,de anya ezt nem látja és nem hiszi nekem ha elmondom mit csinalt.Borzalmasan nyomkrék a gyerek és hiába van az,hogy naponta érzem,hogy beletudnám folytani egy kanál vízbe mégis az öcsém és nem hagyhatom,hogy anyával kettesben mert akkor képzelem milyen ember lesz belőle.Engem a nővédreim neveltek fel ezért gondolom,hogy nekem is ezt kéne tennem.De ha váláskor anyával megyek akkor a gyerekkoromnak annyi de ha apával megyek akkor nekem jo lesz de ő meg... Nincs erre valami megoldás??

2014. szept. 23. 15:38
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
ja és 13L
2014. szept. 23. 15:44
 2/13 anonim ***** válasza:

Menj el pszichológushoz, hogy a vagdosásmániát kiszedje belőled.

Te még nem vagy felnevelve, mert csak egy 13 éves kislány vagy. Sajnálom, hogy nem egyszerű az életed, de a vagdosás akkor sem megoldás. Örökre megmarad a nyoma, és elcsúfítod magad.

2014. szept. 23. 15:47
 3/13 anonim ***** válasza:
És ezeket a dolgokat nem látja édesapád? Nem beszélsz vele ezekről? Miért tűri?
2014. szept. 23. 16:04
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem élek ilyen körülmények között. Közel sem vagyok az ilyen körülményekhez. Egy kérdésre válaszolj: Milyen pozitívumot érsz el a vagdosással? (Akármilyen pozitívum, nem kell feltétlenül az ügyhöz kapcsolódnia.) - Ezen gondolkodj el és ez alapján dönts.
2014. szept. 23. 16:05
 5/13 anonim ***** válasza:

Sajnos anyukád viselkedésén nem tudsz változtatni, az esetleges válásukat sem tudod megakadályozni. Annyit tudsz tenni, hogy apukádba, a nővéreidbe és az öcsédbe (igen benne is!) hiszel, szereted őket és tartod velük a kapcsolatot. Anyukádat pedig sajnos úgy kell elfogadni ahogy van amíg vele élsz. Majd később elköltözöl és akkor nem leszel ennek kitéve nap mint nap.

Szép dolog a nővéreidtől, hogy segítettek a nevelésedben, de ettől függetlenül az öcséd problémáját nem kell a nyakadba venned, nem neked kell felnevelned, hisz van neki anyja is meg apja is. Te magad írtad, hogy az öcséd szereti anyukádat, vele akar lenni. Látod nincs itt semmi gond, ők megvannak együtt. Ha anyukád egyedül neveli fel az öcsédet sem lesz olyan az öcséd mint az anyukád. Senki sem olyan mint a saját szülője, mindannyian különbözünk egymástól.

2014. szept. 23. 16:06
 6/13 anonim ***** válasza:
4-es! Azok vagdossák általában magukat, akik olyan mentális, lelki gondokkal küzdenek, hogy azokat képtelenek megoldani és annyira fáj nekik, hogy a vagdosás okozta fizikai fájdalommal akarják elnyomni a lelki kínt. A vagdosás egyben figyelemfelhívás is arra, hogy "figyelj rám, vegyél észre, szeress"!
2014. szept. 23. 16:09
 7/13 anonim ***** válasza:
6: De őt nem szereti az anyja (sz*r dolog ezt leírni, de így van) ezzel nem ment előre.
2014. szept. 23. 16:14
 8/13 anonim ***** válasza:

6: a lelki gondok nem oldódnak meg a vagdosással. Ettől nem fogja senki sem jobban szeretni, cserébe ott marad a sok undorító heg.

Pszichológushoz kell fordulnia.

2014. szept. 23. 16:16
 9/13 anonim ***** válasza:
AZ vagdosás azért nagyon okos dolog, mert könnyen elfertőződnek ezek a sebek, jobb esetben a végtag végét kell amputálni, rosszabb esetben vérmérgezést kapsz és kb. 3 napon belül, mgas láz közepette jobblétre szenderülsz.
2014. szept. 23. 16:17
 10/13 A kérdező kommentje:
Azért nem mentem el psziológushoz mert akár hiszitek akár nem mindkét szülőm az.A vagdosást abbahagytam amikor apukám már annyira kiborult,hogy sírt...
2014. szept. 23. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!