Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon mennyi gyerektartást ítél a bíróság?
Figyelt kérdés
16-dik éves fiamra 4-éves korától 6000-ft tartásdíjjat kapok ami semmire sem elég ,most megyek a bíróságra gyermekelhelyezés ill gyermektartás iránti kérelemmel mivel mi az apukával csak szóban egyeztünk meg anno mindenről . Semmiben nem segít egy füzet nem sok de annyit nem vesz beiskolázásnál sem a gyereknek . Én egyedül nevelek 3 kiskorút még és nem vagyok mostanában anyira jó anyagi helyzetben így valamit intéznem kell. Apukát többször kértem emeljen valamit mert ez a kis összeg a gyerek bérletét fedezi ,de azt mondta nem tud kevés a nyugdíja és abból is 33%-os banki letiltás van .2014. szept. 21. 09:30
1/18 anonim válasza:
12 évig miért nem tudtál intézkedni????
2/18 anonim válasza:
Hát igen miért vártál eddig?6ezer ft nevetséges,főleg apukának ezen felül egy cerkára nem tellik.Az téged ne izgasson neki 33%os letiltása van.A gy.tartás elsőbbséget élvez.Egyébként én sem sajnálnám,ha ekkora görény.Nem értelek miért vártál eddig
3/18 anonim válasza:
Max 6 hónapra visszamenőleg lehet igenyelni, de csak akkor, ha nem róható fel a te hibásnak, hogy eddig nem kerult ra sor. 12 évig nem foglalkoztak vele, igy bizony felróható es eselyes, hogy nem kaphatod visszamenőleg. Az, hogy neked masik ket gyereked is van, ebből a szempontból irreleváns, csak az apaval kozos számít. A tartasdij minden esetben megelőz minden mas tartozást, igy eloszor az kerül letiltasra, utana a tobbi hitel. Hogy mennyi lesz a tartasdij, az az apa jövedelmétol függ, általában 20% egy gyerekre. Ha neki van masik gyereke is, a tartasdij aranyosan csökkenhet,
4/18 anonim válasza:
Hát azt mi honnan tudhatnánk... Nyilván függ attól is, hogy apuka mennyit keres, és kell-e más gyereket is eltartania...
5/18 A kérdező kommentje:
A második válaszadónak köszönöm a választ a az első és a harmadik válasz nem válasz csak kötöszködés és én nem vitázni jöttem ide. Egyébként ha kíváncsi vagy elmondom neked idáig megtudtam oldani a gyerek eltartását valahogy most viszont elég rossz lett az anyagi helyzetem sajnos !
3-dik válaszadó ha nem tudod a választ ne írjál ,én arra vagyok kíváncsi aki tud valami konkrétat mondani de ti nem választ adni jártok ide hanem kötekedni !
2014. szept. 21. 10:35
6/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat 3 dik nem neked írtam köszi :) az utolsónak !
2014. szept. 21. 10:36
8/18 A kérdező kommentje:
Az apuka nyugdíjas de ,hogy mennyit kap fogalmam nincs a gyereknek azt mondja 26000-ft kap kézhez és van neki a banki ill elműs letiltása is. Igen sokszor voltam már rossz helyzetben de nem jelentettem fel ill nem mentem a gyerektartás után viszont az ,hogy a gyereknek soha egy ceruzát vagy egy füzetet ill semmit nem tud venni legalább beiskolázásnál ez számomra magas . Élettársi kapcsolatban él kb 5-éve de a gyereknek azt mondják külön vannak anyagilag mert ugye a párja dolgozik . És most úgy döntöttem nem hagyom tovább elég volt 16-éves lesz a gyerek 46-os lába van eszik is mint egy tini fejlődésben lévő fiú járuljon csak hozzá ha már csak 2-3-évre akkor is elintézem .
2014. szept. 21. 10:47
9/18 A kérdező kommentje:
Nincs másik kiskorú gyereke ill akiről gondoskodni kéne neki csak felnőtt gyerekei vannak és inkább azok visznek nekik ezt azt ha mennek hozzá .
2014. szept. 21. 10:49
10/18 anonim válasza:
Hátha tényleg 26 ezres rokkantnyugdíjas vagy valami hasonló akkor azért sokra ne számíts. 26000-nek a 20%-ka 5200Ft,még kevesebb is. Az meg, hogy van élettársa lényegtelen, gyereket neki eltartani nem kell, ezzel bíróság sem fog foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!