Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Exférjem nem tartja be a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Exférjem nem tartja be a váláskori megállapodást. Ti meddig várnátok, míg bírósághoz fordultok?

Figyelt kérdés

2 gyerekünk van. Közösen neveljük őket, nincs gyt sem, hanem havonta 1x küldök neki em-mailt a kiadásokról (ovi, iskola, ruhák, ilyenek) és annak a felét utalja. Ha valamivel nem ért egyet, megbeszéljük.

Ez 1,5 éve jól működik, sokat van a gyerekekkel, így nekem is van időm túlórázni, néha szórakozni.

Most már 3 hónapja nem fizet semmit, csak az ovis-sulis étkezések felét (nyáron ügye csak az ovi volt), a tankönyveket sem fizette ki, mert szerinte elvált nőként harcoljam ki, hogy ingyen legyenek. Füzetekbe, ruhákba sem adott semmit.

A gyerekeket nem látogatja, nem megy értük délután mint eddig, így túlórát sem tudok vállalni, ami kevesebb fizetést jelent.

Beszéltem már vele többször, de most szerelmes, és (szerinte) teljesen természetes, hogy most 24/7-ben a barátnőjével akar lenni. Az anyagi részre nem reagált, annyit mondott, hogy nem kell minden felesleges dolgot megvenni - pl most a gumicsízmára és az esőkabátra.

2014. szept. 15. 13:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
És a 6-ossal értek egyet.
2014. szept. 15. 14:13
 12/24 anonim ***** válasza:
Leszámítva a barátnő meghívását :-).
2014. szept. 15. 14:13
 13/24 A kérdező kommentje:

A fix összeget ő nem akarta, mert nagyon magas a jövedelme.

Az előre megbeszélésből mindig gondok voltak, mert ha aztán olcsóbban vettem meg valamit, visszautaltam, meg nekem sem volt kényelmes "engedélyt kérni" tőle. Ha valamivel nem értett egyet és nem fizette ki, nem problémáztam rajta.

De marad a bíróság általi összeg ezentúl.

2014. szept. 15. 14:20
 14/24 anonim ***** válasza:
73%

Fix összegben kellett volna megállapodnotok. Azt elhiszem, hogy az exnek ez így jó, mert kevesebbet fizet. (Most éppen semmit.)

Ez egy nagy tévedés, hogy fele-fele arányban kell felezni a költségeket. A minimálbéres férj sem fog azért több gyerektartást fizetni, mert a volt neje többet keres, és így többet költ a gyerekre, mint ő. Ez fizetésarányos. A házasságban sem az megy, hogy az egyik keres 100 ezret, a másik 200-at, és a 200-at kereső a fele pénzt lenyeli.

A nevelő szülő pedig természetben is hozzájárul a gyerekneveléshez. Egy egyedülálló szülő nehezen tud másodállást vállalni, ő foglalkozik a gyerekkel, tanul vele, neveli, mos, főz takarít utána....

2014. szept. 15. 14:37
 15/24 anonim ***** válasza:
93%
Ez a számlázás pedig megalázó. Megevett a gyerek egy hamburgert, fagyit, moziba ment? Jézusom!
2014. szept. 15. 14:38
 16/24 A kérdező kommentje:

Nekem is ez a bajom most: se túlórapénz, se gyt. Így azért nehéz :-( És most jön majd csak a sok betegség, akkor meg marad a táppénz, abból még nehezebben fogunk kijönni. Nem akarom lehúzni, eddig sem tettem.

Az ilyen dolgokat, mint kaja meg rezsi meg szórakozás nyilván nem számoltam fel, hiszen kb ugyanannyi időt töltöttek vele is a gyerekek. Csak a kötelező befizetések és a ruhák voltak, amiket feleztünk. De ha mondjuk Állatkertbe vittem őket vagy ő moziba, azt mindenki maga finanszírozta természetesen.

2014. szept. 15. 14:45
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ez a számlázás pedig megalázó. Megevett a gyerek egy hamburgert, fagyit, moziba ment? Jézusom!"

Az, megalázó. De legalább az orra alá lehet dörgölni az ilyen apukáknak, hogy mire is megy el a tartásdíj, és ha jót akar, kussoljon és fizessen, mert tartásdíj-emelésre egy jó ügyvéddel tönkre lehet tenni.

2014. szept. 15. 14:52
 18/24 anonim ***** válasza:
81%

sajnalhatja a ferjed hogy elvesztett egy ilyen normalis not, aki meg exnek is korrekt.

szerintem is mondd meg neki hogy vagy ez vagy a birosag.

2014. szept. 15. 15:20
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Én a Te helyedben rohamléptekben mennék a bíróságra. Főleg, hogy írod, magas a jövedelme. Az ostoba meg még szívózik is...Fogalma sincs milyen procedúra vár rá, a végén pedig fizetni fog mint a katonatiszt!
2014. szept. 15. 15:30
 20/24 anonim ***** válasza:
menj bíróságra kérj hivatalos gyerek tartást
2014. szept. 15. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!