Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Exférjem nem tartja be a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Exférjem nem tartja be a váláskori megállapodást. Ti meddig várnátok, míg bírósághoz fordultok?

Figyelt kérdés

2 gyerekünk van. Közösen neveljük őket, nincs gyt sem, hanem havonta 1x küldök neki em-mailt a kiadásokról (ovi, iskola, ruhák, ilyenek) és annak a felét utalja. Ha valamivel nem ért egyet, megbeszéljük.

Ez 1,5 éve jól működik, sokat van a gyerekekkel, így nekem is van időm túlórázni, néha szórakozni.

Most már 3 hónapja nem fizet semmit, csak az ovis-sulis étkezések felét (nyáron ügye csak az ovi volt), a tankönyveket sem fizette ki, mert szerinte elvált nőként harcoljam ki, hogy ingyen legyenek. Füzetekbe, ruhákba sem adott semmit.

A gyerekeket nem látogatja, nem megy értük délután mint eddig, így túlórát sem tudok vállalni, ami kevesebb fizetést jelent.

Beszéltem már vele többször, de most szerelmes, és (szerinte) teljesen természetes, hogy most 24/7-ben a barátnőjével akar lenni. Az anyagi részre nem reagált, annyit mondott, hogy nem kell minden felesleges dolgot megvenni - pl most a gumicsízmára és az esőkabátra.

2014. szept. 15. 13:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

És ez váláskor így le lett papírozva, hogy ezt kell teljesítenie, hogy a havi kiadások felét fizeti?

Mert ha nincs ez benne a határozatban, akkor nem mehetsz a bírósághoz. Max. a gyerektartás miatt. De az meg nincs?

2014. szept. 15. 13:19
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálnék először peren kívül más egyezséget kitalálni.

Pl.: havi X összeg, vagy a kiadásokról előre és nem utólag egyeztetni.

2014. szept. 15. 13:22
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Nos, max egy hetet várnék, utána mennek a bíróságra.
2014. szept. 15. 13:23
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is megírnám, hogy kap X napot, ha addig nem teljesíti a vállalását, megyek a bíróságra.
2014. szept. 15. 13:25
 5/24 A kérdező kommentje:

3 hónapja próbálok vele megegyezni.

Úgy van benne, hogy közös a felügyelet, és ő hozzájárul a kiadásokhoz.

6/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne várj, ha ez a hozzá állása, akkor nem fog változni.

Nekem az exem a válás után egy ügyvéd elötti szerzödésben leírt összeget nem volt hajlandó kifizetni. 3 hónapot vártam a határidö után. Az indoka az volt, hogy nekem nincsen szükségem a pénzre, mert jól keresek, és a párom aki miatt elhagytam nagyon tehetös. Elmentem egy ügyvédhez, aki csak egyetlen egy felszolító levelet írt, amiben leírta, hogy mi is lesz ha nem fizet. (mennyi költsége lesz, és milyen procedura vár rá)Még azon a héten felhívott és 2 hét múlva meg volt a pénzem.

Èn annyit megtennék, hogy az új barátnöt is meghívva, és a gyerekekkel együtt üljetek le, és beszéljétek meg, hogy a gyerekek is fontosak, épüljön be az életükbe, és az anyagidolgok is.

7/24 anonim ***** válasza:
38%

Jol lathato hogy az uj no keze van a dologban, raharapott a csalira, hogy ha mar nincs lepapirozva, ne legyen mar ilyen madar hogy fizeti... stb.

Probalj meg beszelni vele, a gyerekek erdekeben, vajon honnan is jon ez a hirtelen "megvilagosodas", de ami eddig volt kialakult rend, azt le kene papirozni.

Esetleg megemlithetned neki, hogy osszeteheti a ket kezet hogy ilyen exneje van aki nem akarja kiforgatni a vagyonabol mint annyian, meg hogy a szeme suljon ki annak aki uj nocire kolti a penzt amit a gyerekei elol vesz el.

A te hozzaallasod mar mar naivitasig korrekt, itt most a ferj a hunyo (meg persze az uj csajszi).

2014. szept. 15. 13:44
 8/24 anonim ***** válasza:
60%

Hát igen, az új nő máris hat rá, és kezdi szépen lebeszélni arról, hogy a gyerek költségeit fizesse.

Gusztustalanok egyes nők.

2014. szept. 15. 13:49
 9/24 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ez elég relatív, hogy mire van szükség valóban és mire nem.

Nem hiszem, hogy járható út, az utólag bemutatom a számlákat és a felét fizesse ki módszer. Ez sok vitára ad lehetőséget.

Állapodjatok meg egy fix összegben, amit mindig fizet. Aztán ha van extra kiadás (pl. iskolakezdés) akkor abba is beszállhat.

2014. szept. 15. 14:09
 10/24 anonim ***** válasza:
83%
Már a bevezetőből sejtettem, hogy nő lesz a dologban. Nem biztos, hogy ő uszítja a volt férjed, csak vele foglalkozz, hogy ő megadja. A nőt nem vonnám be.
2014. szept. 15. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!