Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérdésem: 12 év együtt, és 6...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zsozso33 kérdése:

Kérdésem: 12 év együtt, és 6 év házasság után feleségem elköltözött 4 éves kisfiunkkal a szüleihez. Minimálbérem után 45. 000 Ft tartásdíjak követel. Megítélhetnek ennyit neki a bíróságon? Részletesen lejjebb!

Figyelt kérdés

Okok: Terhességéig semmi gond, de akkor történt vele valami. Mindenki szerint szülés utáni depi, de senki nem érti! "Megbolondult".

Emberi kapcsolatait felégette. Barátaink már nem voltak. Sehová nem járhattunk, mert a gyereket nem lehet nagyszülőkre bízni soha. Szüleimbe Belerúgott, pedig 10 évig jobb kapcsolata volt velük, mint a saját szüleivel stb.. Ezeket csak azért írtam le, hogy nem én vagyok a hunyó, hogy válunk!

Én nemrégiben alapítottam egy Kft.-t egy barátommal, fele-fele arányban! Itt minimálbéren vagyok, hisz tele adóssággal, amiket a cég miatt kellett felvegyek, örülök hogy ennyit ki tudunk termelni. Éppen eldöcögünk, csak éppen a titulusom ügyvezető! Erre hivatkozva ő 45.000 Ft tartásdíjat követel tőlem, és perre akarja vinni az esetet! Lesz hol lakni neki, nem kell bérleti díjat fizetnie. Dolgozik! Van erre esélye? Én a minimálbérem után 20.000 Ft vagyis több mint 25% díjat ígértem, de ő ezt nem fogadja el! Esélye van neki a 25% fölé emeltetnie? Mindenhol azt találom hogy 15-25%, de azért mert papíron cégvezető vagyok ettől eltérhetnek, és megszívathat? Vagy legyek nyugodt e felől mert 25%-nál többet nem ítélhetnek meg? Köszönöm a segítségeket! Ha válaszol valaki, kérem írja bele, mennyire biztosan tudja!

2014. szept. 11. 13:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
a minimálbér után nem fizethetsz 45,000. ft-t. űgyvédet kérdezz meg, de sürgőssen, mielött biróságon találod magad. 1 jó ügyvédet kell fogadni. ügyvéd nélkül elveszel, hidd el legyél résen.
2014. okt. 16. 05:25
 22/23 anonim ***** válasza:

Csak annyit itelhet meg a birosag, amennyi meg a tartasdijra kotelezett megelheteset nem veszelyezteti. Es maximum a fizetese (pontosabban mindenfele egyeb jovedelmet is figyelembeveve) max. 50%-at.

Azaz a te esetedben valoszinuleg ha csak a minimalbered van es nincs mas beveteled, akkor csakis annyi osszeget itelhet meg a birosag, amennyi mellett a lakhatasod es etkezesed ki tudod fizetni. A kesobbiekben amikor tobb lesz a kereseted vagy beveteled kenyszerithetnek tobb tartasdij fizetesere. A birsag azt fogja nezni, hogy a gyerek jolete garantalt legyen.

2015. nov. 29. 21:42
 23/23 anonim ***** válasza:
22-es voltam: most valok. Es meg valami a gyerek utan jaro tartasdijat pedig a gyerekre eso koltsegek alapjan szamoljak ki. (Pl. Figyelembe veszik a gyerekre eso rezsit, iskolai koltsegeket, ruhaztatast, etkezest, de az extra kiadasokat peldaul mindenfele maganorakat nem).
2015. nov. 29. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!