Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérdésem: 12 év együtt, és 6...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zsozso33 kérdése:

Kérdésem: 12 év együtt, és 6 év házasság után feleségem elköltözött 4 éves kisfiunkkal a szüleihez. Minimálbérem után 45. 000 Ft tartásdíjak követel. Megítélhetnek ennyit neki a bíróságon? Részletesen lejjebb!

Figyelt kérdés

Okok: Terhességéig semmi gond, de akkor történt vele valami. Mindenki szerint szülés utáni depi, de senki nem érti! "Megbolondult".

Emberi kapcsolatait felégette. Barátaink már nem voltak. Sehová nem járhattunk, mert a gyereket nem lehet nagyszülőkre bízni soha. Szüleimbe Belerúgott, pedig 10 évig jobb kapcsolata volt velük, mint a saját szüleivel stb.. Ezeket csak azért írtam le, hogy nem én vagyok a hunyó, hogy válunk!

Én nemrégiben alapítottam egy Kft.-t egy barátommal, fele-fele arányban! Itt minimálbéren vagyok, hisz tele adóssággal, amiket a cég miatt kellett felvegyek, örülök hogy ennyit ki tudunk termelni. Éppen eldöcögünk, csak éppen a titulusom ügyvezető! Erre hivatkozva ő 45.000 Ft tartásdíjat követel tőlem, és perre akarja vinni az esetet! Lesz hol lakni neki, nem kell bérleti díjat fizetnie. Dolgozik! Van erre esélye? Én a minimálbérem után 20.000 Ft vagyis több mint 25% díjat ígértem, de ő ezt nem fogadja el! Esélye van neki a 25% fölé emeltetnie? Mindenhol azt találom hogy 15-25%, de azért mert papíron cégvezető vagyok ettől eltérhetnek, és megszívathat? Vagy legyek nyugodt e felől mert 25%-nál többet nem ítélhetnek meg? Köszönöm a segítségeket! Ha válaszol valaki, kérem írja bele, mennyire biztosan tudja!

2014. szept. 11. 13:51
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó két választ!
2014. szept. 11. 14:59
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Hívd fel hogy vagy hazaviszi a gyereket vagy hívod a rendőrséget mert gyerekállandó lakcíme nem változtatható meg nélküled. Este meg gyereknek otthon a helye.Ne enged,hogy hülyére vegyenek.
2014. szept. 11. 15:52
 13/23 Andizsuzsi ***** válasza:
47%
Utolsó! Egyrészt nincs igazad, egy rendőr sem fogja a feleséget arra kényszeríteni, hogy hazamenjen, másrészt nem tűnt fel, hogy a kérdező nem azért aggódik, mert az asszony a gyerekkel elköltözött, hanem azon, hogy mennyit is kell neki most majd fizetnie?
2014. szept. 11. 16:12
 14/23 anonim ***** válasza:
Közös felügyelet alatt ami most van apa hazaviheti aztán kész,nem kell ehhez anya engedélye.
2014. szept. 11. 16:13
 15/23 Andizsuzsi ***** válasza:
Vihetné, ha ez lenne a problémája. De olvastál egyetlen mondatot is tőle erről?
2014. szept. 11. 16:21
 16/23 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem tudja,hogy viheti. Mit zavar az én válaszom téged?
2014. szept. 11. 16:24
 17/23 Andizsuzsi ***** válasza:
Legkevésbé sem zavar. Csak reagáltam rá. Téged ez miért zavar?
2014. szept. 11. 16:36
 18/23 anonim ***** válasza:
Átlagos fizetésnél 15-25% között ítélnek gyerektartást egy gyerekre. Teljesen mindegy hogy cégvezető vagy, ha havonta pl. 100.000 Ft az osztalékod, amivel te magánemberként gazdálkodhatsz, akkor ezt veszik figyelembe a gyerektartás megállapításánál, nem pedig azt, hogy van egy céged. Szerintem reálisan 20-25 ezer forintot fognak megállapítani.
2014. szept. 12. 09:37
 19/23 A kérdező kommentje:
Nincs osztalékom teljesen friss cég! Fizetjük a tartozásokat, és a minimálbér az egyetlen bevételem!
2014. szept. 12. 12:51
 20/23 anonim ***** válasza:

Szia! Hasonlón estem én is át. Tőlem 100-at akart gyerekenként a "feleség", miután lelépett a házból.

Mit tegyél? Ajánlj valamit. Konkrét számot. Annál se több-be se kevesebb-be ne menj bele. A bíróság úgyis be fogja kérni a hivatalos bevételi papírjaidat, annak alapján röhögi ki, és ad neked igazat. Az övét is látni akarják majd. Ügyvéd kell feltétlenül. Ha ki akar rámolni, nem fog menni. Objektíven, keményen küzdj, és ne hidd el, hogy a bíróság megvezethető. Kérdőjelezz meg te is mindent, amit mond, mutat. Ha hagyod magad, addig megy, amíg engeded neki. Hiszen nő. Ismerem a stílust, mondom. Ennek megfelelően kezeld. És ne ijedj meg. Én sokszor megtettem, későn jöttem rá, hogy kár volt. Ezt mindig megérezte, és tolt tovább. Ha hagyod, felfal. Ha nem hagyod, csak akkor áll le. És végig higyjél abban, hogy hosszú távon, a végén, úgyis te fogsz mosolyogni, nem ő. Nehéz időszakban ez nem könnyű, de erőt és magabiztosságot ad akkor, ha épp a padlóra fektetett.

Nem elméletet magyarázok, a saját sztorim, és sok másé.

2014. szept. 17. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!