Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni akarok, de a férjem nem. Mit lehetne tenni?
Már nem szeretem a férjemet, állandóak a viták.
Tegnap este elmondtam neki, hogy válni akarok, de ő nem akar beleegyezni. Meg akarja menteni a házasságunkat. Ti mit tennétek?
Válni kétféleképpen lehet.
1. Közös belegyezéssel
2. Csak az egyik fél akar válni.
Ha nem akarod a házasságodat megmenteni, és tényleg válni akarsz, és a férjed nem akar, akkor a te esetedben a 2. pont lép érvénybe.
Mint felperes beadod a válóperi papírokat. Kaptok majd időpontot, ahol a férjed elmondhatja, hogy nem akar válni. Így több tárgyalás, és hosszabb idő után ha a bíró nem lát esélyt a házasságra szétválaszt titeket, függetlenül, hogy a férjed nem akar válni.
Röviden.
Ha mindketten közösen akartok válni akkor max 1-2 tárgyalás (nekem 1 tárgyalás volt csak,pedig gyerek is volt), szünidőket belekalkulálva pár hónap és elváltok.
Ha nincs közös megegyezés akkor 4-5 tárgyalás, és akár 1 év is eltelhet mire elváltok.
Ahogy mondják, a házassághoz kettő kell, a váláshoz egy is elég.
Semmit nem jelent, hogy ő nem szeretne válni, több lesz a tárgyalások száma, szerintem eggyel.
teljesen menthetetlen a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!