Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szüleim válnak! Ez így helyes?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szüleim válnak! Ez így helyes? Több kérdésem is lenne.

Figyelt kérdés
Egyrészt most költöztünk új házba, ami igaz, hogy apukám nevén van, de anyáék úgy egyeztek meg, hogy mi költözünk, a bátyám pedig marad ebben a házban apukámmal. Ez még oké, de mi egy panelba költöztünk albérletbe (mert apukám ezt tudja fizetni) viszont ők ott maradtak a szép családi házba. Ezt így nem érzem igazságosnak. Meg igazából nekem többször megfordult a fejemben, hogy itt maradok apukámékkal, mert mégis kisebb megterhelés lenne nekem, itt van a megszokott környezetem, tesó, kutyám, nagyszülők stb. csak úgy érzem, hogy nem tehetem meg ezt anyukámmal, mert ő 1)kikészülne, ha mindkét gyereke "elhagyná" 2) nem tudna megélne, mert apukámnak ugye csak akkor kell fizetni a lakbért meg gyerektartást stb. ha én anyukámmal vagyok. most az a helyzet, hogy fél hétig itt vagyok, fél hétig ott, csak ez így mégsem lesz jó, hogy nincs egy állandó lakhelyem, főleg ha kezdődik a suli. vélemények? 15/l

2014. aug. 24. 19:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

14 éves kor felett már te döntheted el melyik szülővel szeretnél élni, persze csak akkor ha mindkét fél képes a befogadásra. Szerintem lakj egy hónapot apukáddal, egy hónapit anyukáddal és akkor el tudod dönteni hol a jobb. Sőt egyáltalán nem kell végleges döntést hozni, most élsz anyukáddal, később apukáddal, ezt változtathatod amikor csak akarod, pláne ha ilyen közel laknak egymáshoz és mindkét otthonban van helyed.

Szerintem apukád nem fizet gyerektartást anyukádnak, ugyanis minkét szülőnél lakik egy gyerek. Ilyenkor nincs gyerektartás. Inkább azért fizetheti anyukádnak a lakbért, mert -bár a ház az ő nevére került- nyilván sok évet lehúztak egymás mellett, és a vagyonuk mégiscsak közös valamilyen szinten. Ezzel korrigálja anyukádnak azt, hogy a nagy házban maradhatott. Úgyhogy emiatt ne fájjon a fejed. Amúgy meg az lenne a legjobb ha leülnél hármasban a szüleiddel és megbeszélnéd velük. Legyél őszinte és bátor. Az a legjobb megoldás.

2014. aug. 27. 15:35
 12/12 A kérdező kommentje:
Igazad van, nem gyerektartást fizet, csak mivel anyukámnak kevesebb rész jutott a közös vagyonukból, azáltal, hogy elköltözött, ezért apukám kisegíti, meg ugye engem sem tudna rendesen eltartani a fizetéséből. Még nincs egy hete, hogy elköltöztünk, szóval majd kialakul, de ha úgy érzem, hogy apukámmal laknék szívesebben akkor tényleg le fogok ülni velük beszélni.
2014. aug. 27. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!