Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek a párom iszik és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek a párom iszik és én már nem bírom?

Figyelt kérdés
Már megismerkedésünkkor ivott általában sört. Majd megszületett a gyermekünk és akkortól mindig volt alkalom, most fáradt vagyok, most elég volt a melóban és így tovább minden nap napi 3-4 van hogy 8-7 dz sört megiszik. Egyrészt mellette plusz cigizik is. Nehezen bírom de amúgy mindent megcsinál itthon, kertet rendben tartja . Sofőrként dolgozik tehát addig nemiszik míg az autót nem teszi le. Bent a melóba hazafelé már megissza a sört,így amikor hazaér már érzem a piaszagot. Undorító. Sokszor kérem ne igyon. Akkor azt mondja hogy nem veszem észre hogy egy napig nem ivott. Hűha mire ő hogy ezt hagyjuk abba. Ha szóváteszem eltereli a szót vagy másnap próbál jófiú lenni. A lányunk 12 éves és mindent lát tudja, hogy apja iszik és neki is fáj. Ez az apját ahogy látom nem érdekli. Érdekes amikor hazajön mindig azt mondja, hogy ajándkba kapta a sört a kollegáitól mert segített : Kérdem én miért nem colát kap vagy csokit, kávét? Nagyon nehéz lépnék de lakás és kocsihitelünk van én és szüleim a kezesek. Nem mondom , hogy nem vagyok szerelmes belé de ez csak néha jön felszínre inkább már csak anyagilag függök tőle. A szex pedig csak létszükség miatt alakul ki azokon a napokon amikor esetleg nem iszik. Ritka. Mit tehetek?
2014. aug. 8. 21:37
 1/9 anonim ***** válasza:
38%
Rá kell venni, hogy ültessenek be a bőre alá gyógyszert, ami megakadályozza, hogy igyon.
2014. aug. 8. 21:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha ő maga nem hajlandó szembenézni a problémájával, akkor ez bukás. Nem érdemes mellette maradni, még akkor se, ha anyagi veszteség ér és egy darabig szegények lesztek. Inkább a szegénység, mint a lelki terror. Ráadásul a lányodnak még rosszabb így.
2014. aug. 8. 21:47
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem lesz jobb a helyzet, ne várd meg, amíg nem csak sört fog inni vagy esetleg agresszív is lesz! Veszekedni felesleges, a szex egy idő után meg fog szűnni, vagy hányingered lesz tőle, mikor a büdös, alkoholszagú pofájával beleliheg az arcodra üres tekintettel. Én egy idő után már örültem annak is, ha nem esett le az ágyról...

Egy megoldás van: választás elé állítod, következetesen. Vagy te és a kislány, vagy a pia. Másképp költözöl. Szabj ki egy hosszú időintervallumot, amíg haladékot kap, hogy tiszta legyen. Ha nem megy, TÉNYLEG lépj le tőle-bármi áron!

2014. aug. 8. 21:57
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
Tehát, már a megismerkedésetekkor ivott, te ezt tudtad, tisztában voltál vele, ennek ellenére gyermeket szültél neki, és vele közös egzisztenciát alakítottál ki, amelyben erősen függésben vagy. Most pedig edd meg, amit főztél.
2014. aug. 8. 22:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Köss vele egyezséget, adj neki határidőt arra, hogy menjen el addiktológiai szakrendelésre. Ha beismeri, hogy számára is gondot jelent az alkoholfogyasztása (mert veszekszel vele, megromlott a kapcsolatotok) beszélj a háziorvosával,kérjetek beutalót a fenti szakrendelésre.

A párod napi ivó, ebből a stádiumból (egy megromlott kapcsolat, stresszhelyzet) hamar átfog billenni, az alkoholizmus olyan fokába, amikor még nagyobb mennyiségre lesz szüksége, hogy estére elkábítsa magát. Először hazudozással kezdődik, hogy kapta a piát majd lassan úgy leépül, hogy a munkahelyén sem tud helytállni, szervi problémái lesznek.

Egyébként tudnod kell minden alkoholista férj mellett ott a társfüggő feleség, aki mindent megold helyette. Falaz ha kell, minden gond rászakad. A feleségek egy idő után megbetegszenek, testi mentális problémákkal mennek orvoshoz.

Ha a férjed nem hajlandó belátni, hogy nem csak magát, de a környezetét is rombolja akkor sajnos nincsen más megoldás mint a válás.

2014. aug. 8. 22:44
 6/9 anonim ***** válasza:
20%
Hagyjad, inkább igyál valamit.
2014. aug. 8. 22:51
 7/9 anonim ***** válasza:
65%
költözz el gyorsan!!!!!!!!!!!!!!
2014. aug. 9. 10:18
 8/9 anonim ***** válasza:
65%

Aki inni akar, az inni is fog. Nem fogod tudni megváltoztatni, sőt, ha tiltod, akkor csak arra lesz jó, hogy még inkább, még nagyobb adagban csinálja.

Igazából annak, hogy iszik biztosan van valamilyen kiváltó oka, valamilyen lelki eredete.

Biztosan elvinném egy pszichológushoz, aki ezt fel tudja tárni.

2014. aug. 9. 12:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia kérdező. Mi történt végül , látom, ezer éves kérdés , de én is ebben vagyok és borzasztó.
2024. jún. 29. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!