Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek a párom iszik és én már nem bírom?
Nem lesz jobb a helyzet, ne várd meg, amíg nem csak sört fog inni vagy esetleg agresszív is lesz! Veszekedni felesleges, a szex egy idő után meg fog szűnni, vagy hányingered lesz tőle, mikor a büdös, alkoholszagú pofájával beleliheg az arcodra üres tekintettel. Én egy idő után már örültem annak is, ha nem esett le az ágyról...
Egy megoldás van: választás elé állítod, következetesen. Vagy te és a kislány, vagy a pia. Másképp költözöl. Szabj ki egy hosszú időintervallumot, amíg haladékot kap, hogy tiszta legyen. Ha nem megy, TÉNYLEG lépj le tőle-bármi áron!
Köss vele egyezséget, adj neki határidőt arra, hogy menjen el addiktológiai szakrendelésre. Ha beismeri, hogy számára is gondot jelent az alkoholfogyasztása (mert veszekszel vele, megromlott a kapcsolatotok) beszélj a háziorvosával,kérjetek beutalót a fenti szakrendelésre.
A párod napi ivó, ebből a stádiumból (egy megromlott kapcsolat, stresszhelyzet) hamar átfog billenni, az alkoholizmus olyan fokába, amikor még nagyobb mennyiségre lesz szüksége, hogy estére elkábítsa magát. Először hazudozással kezdődik, hogy kapta a piát majd lassan úgy leépül, hogy a munkahelyén sem tud helytállni, szervi problémái lesznek.
Egyébként tudnod kell minden alkoholista férj mellett ott a társfüggő feleség, aki mindent megold helyette. Falaz ha kell, minden gond rászakad. A feleségek egy idő után megbetegszenek, testi mentális problémákkal mennek orvoshoz.
Ha a férjed nem hajlandó belátni, hogy nem csak magát, de a környezetét is rombolja akkor sajnos nincsen más megoldás mint a válás.
Aki inni akar, az inni is fog. Nem fogod tudni megváltoztatni, sőt, ha tiltod, akkor csak arra lesz jó, hogy még inkább, még nagyobb adagban csinálja.
Igazából annak, hogy iszik biztosan van valamilyen kiváltó oka, valamilyen lelki eredete.
Biztosan elvinném egy pszichológushoz, aki ezt fel tudja tárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!