Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem folyamatosan könyörög hogy engedjem vissza, a szívem szakad meg!?
Elvált édesanya vagyok (más ok miatt, természetesen nem bántalmazás).
Lehet, hogy most kemény lesz a kommentem, de kérlek olvasd el figyelmesen és őszintén remélem, hogy eljut hozzád a mondanivalóm.
A férjed a fizikai erejét tisztességtelenül kihasználva, szándékosan, rendszeresen fájdalmat okozott neked egy beteg kapcsolatban.
Most pedig -tekintettel arra, hogy az ő előtte megalázkodó, őút félő, őt kiszolgáló személy, TE megpróbálna függetlenedni- érzelmileg manipulál.
Biztosan ezt akarod?
Rendben. Csináld, higgy a szép szavaknak, majd viseld el hamarosan a még durvább bántalmazásokat (mert meg fogja torolni az elszakadási kísérletedet, ne aggódj). Ha ez az igényed, hajrá. Vesd bele magad.
...előtte azonban GONDOLKODJ el, hogy a gyerekeid mit látnak ebből? Mit tanulnak a tiszteletről, szeretetről, emberi kapcsolatokról? Milyen torz családi mintákat, világképet adsz TE IS nekik, aki gyenge vagy legalább az ő érdekeikét kiállni, hiszen őket te, ti akartátok.
Joguk van békében, szeretetben felnőni és ha ennek az az ára, hogy te felhagysz a bántalmazó férjedhez tapadással, a beteges, indokolatlan megbocsátások sorozatával, akkor a picik miatt célszerű lenne megtenni.
Kötelességed is. Ahogyan a fizikai ellátásuk, úgy a lelki fejlődésük is igenis a feladatod jó anyaként.
Keress a neten történeteket felnőtt emberektől, akik bántalmazó családban nőttek fel. Nagyon sokszor jelenik meg a jogos vád, hogy az anya miért nem lépett ki, miért volt gyáva, miért nem tett semmit, miért nem kért segítséget, miért takargatta a világ elől ezeket a dolgokat?
Megszakad a szíved az agresszív férjedért?
És a gyerekeidért kinek a szíve szakad meg?
A te hozzáállásodat úgy hívják TÁRSFÜGGŐSÉG.
Ha lerázod magadról, ha nem, ez igenis egy függőség, egy beteges ragaszkodás. Minden racionális érvet meghalad az, hogy a 2 ártatlan kisgyereket használod fel ÖNIGAZOLÁSNAK, hogy szegény te és szegény VEREKEDŐ férjed... mégis miért kellene sajnálni őt vagy téged?
...de a gyerekek? Nekik is ezt a sorsot szánod?
A viszonyulásod nem egészséges, kérlek vegyél igénybe segítséget- már a családsegítben is tudnak szakemberhez irányítani, támogatni téged a saját és a gyermekeid érdekében is szükséges és normális döntéshez vezető úton (ami NEM az, hogy itt jajjgatsz, hogy megszakad a szíved a brutális férjed után).
Ha esetleg lenne időd olvasni:
és a szülői szerepedről ebben a helyzetben:
Nekem ismeretlenül helyetted is a két kisgyerek miatt szakad meg a szívem.
Minden jót, dönts okosan és helyesen, itt nincs csak egyetlen helyes döntés.
11. válaszoló vagyok.
Őszintén sajnálom, hogy nem jutott el a mondanivalóm, de egyszer talán...
Nem szégyen társfüggőnek lenni, homokba dugni a fejed, vagy a gyerekeket kitenni ennek annál inkább.
Rázd meg magad és ha kell szakember segítségével állj talpra. Neház lesz, mert a viszonyulásod nem lesz ebben éppen segítségedre, ezért kétséges, hogy egyáltalán képes vagy-e önerőből meglépni ezt a leszakadást... ezért javasoltam, hogy kérj segítséget.
Tudom, most azt látod, hogy nem kell, meg nem gond egy kis verés, mert szegény jó ember- meg bizonyára te is tettél érte- ez mind BUTASÁG és éppen a beteges függésedet erősítené meg.
Ez egy fekete-fehér helyzet (kevés ilyen van azért az életben)- te mégis mentegeted a verekedős agresszort és még nekem, ismeretlennek is magyarázkodsz... ezek legyenek az intő jelek neked arra, hogy nem szégyen a segítség, nem szégyen, ha szakember kell ahhoz, hogy helyes döntést hozz.
Azért, mert meg akarsz felelni a szüleidnek, inkább megvereted magad??? Engem egyszer vert meg az exférjem, azonnal otthagytam, és SOHA többet fel sem merült bennem, h visszamenjek hozzá, pedig lantozott eleget. ÉS volt gyerekünk is, két éves volt a fiam.
Tudom, nehéz egyedül, főleg anyagilag, és aggódsz, hogy lesz pénz mindenre. De inkább szűkösen éljetek, mintsem félelemben és megaláztatásban. A szüleid meg inkább támogassanak, mintsem visszakényszerítsenek ahhoz, aki VER téged.
Szia.
Azt lehet tudni mi a sztori?
A szüleidnek melletted kéne állniuk, nem pedig az agresszív férjhez való visszatérést ajánlani.
Sajnos jobb, ha egyelőre velük sem beszélsz.
'Nem vagyok társ függő, "
EZt már többször leírtad, de mégis az vagy. Különben miért szakad meg a szíved egy agresszív barom miatt?
Nekem garantáltan nem szakadna meg a szívem. AZ első pofon után repült volna. Ő vagy én, de nem maradtam volna vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!