Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A férjem folyamatosan könyörög...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem folyamatosan könyörög hogy engedjem vissza, a szívem szakad meg!?

Figyelt kérdés
Bántalmazott, válás lesz, a sztorit már ismeritek, szóval hogy álltátok meg a szép szavakat? Olyan nehéz és tudom, ha vissza jönne ott folytatódna minden ahol abba maradt. Lelkileg nagyon nehéz ez.

2014. aug. 8. 07:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%

Elvált édesanya vagyok (más ok miatt, természetesen nem bántalmazás).

Lehet, hogy most kemény lesz a kommentem, de kérlek olvasd el figyelmesen és őszintén remélem, hogy eljut hozzád a mondanivalóm.

A férjed a fizikai erejét tisztességtelenül kihasználva, szándékosan, rendszeresen fájdalmat okozott neked egy beteg kapcsolatban.

Most pedig -tekintettel arra, hogy az ő előtte megalázkodó, őút félő, őt kiszolgáló személy, TE megpróbálna függetlenedni- érzelmileg manipulál.

Biztosan ezt akarod?

Rendben. Csináld, higgy a szép szavaknak, majd viseld el hamarosan a még durvább bántalmazásokat (mert meg fogja torolni az elszakadási kísérletedet, ne aggódj). Ha ez az igényed, hajrá. Vesd bele magad.

...előtte azonban GONDOLKODJ el, hogy a gyerekeid mit látnak ebből? Mit tanulnak a tiszteletről, szeretetről, emberi kapcsolatokról? Milyen torz családi mintákat, világképet adsz TE IS nekik, aki gyenge vagy legalább az ő érdekeikét kiállni, hiszen őket te, ti akartátok.

Joguk van békében, szeretetben felnőni és ha ennek az az ára, hogy te felhagysz a bántalmazó férjedhez tapadással, a beteges, indokolatlan megbocsátások sorozatával, akkor a picik miatt célszerű lenne megtenni.

Kötelességed is. Ahogyan a fizikai ellátásuk, úgy a lelki fejlődésük is igenis a feladatod jó anyaként.

Keress a neten történeteket felnőtt emberektől, akik bántalmazó családban nőttek fel. Nagyon sokszor jelenik meg a jogos vád, hogy az anya miért nem lépett ki, miért volt gyáva, miért nem tett semmit, miért nem kért segítséget, miért takargatta a világ elől ezeket a dolgokat?

Megszakad a szíved az agresszív férjedért?

És a gyerekeidért kinek a szíve szakad meg?

A te hozzáállásodat úgy hívják TÁRSFÜGGŐSÉG.

Ha lerázod magadról, ha nem, ez igenis egy függőség, egy beteges ragaszkodás. Minden racionális érvet meghalad az, hogy a 2 ártatlan kisgyereket használod fel ÖNIGAZOLÁSNAK, hogy szegény te és szegény VEREKEDŐ férjed... mégis miért kellene sajnálni őt vagy téged?

...de a gyerekek? Nekik is ezt a sorsot szánod?

A viszonyulásod nem egészséges, kérlek vegyél igénybe segítséget- már a családsegítben is tudnak szakemberhez irányítani, támogatni téged a saját és a gyermekeid érdekében is szükséges és normális döntéshez vezető úton (ami NEM az, hogy itt jajjgatsz, hogy megszakad a szíved a brutális férjed után).

Ha esetleg lenne időd olvasni:

[link]

és a szülői szerepedről ebben a helyzetben:

[link]

Nekem ismeretlenül helyetted is a két kisgyerek miatt szakad meg a szívem.

Minden jót, dönts okosan és helyesen, itt nincs csak egyetlen helyes döntés.

2014. aug. 8. 08:55
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem vagyok társ függő, tudom mit kell tennem, de mégis olyan nehéz. Nehéz mert csalódottnak érzem magam. Ráadásul a szüleim is azt akarják bocsássak meg neki, mert ők elképzelni se tudják, hogy fogok boldogulni szerintük egyedül, amikor idáig is mindent én csináltam.
2014. aug. 8. 09:18
 13/19 anonim ***** válasza:
89%

11. válaszoló vagyok.

Őszintén sajnálom, hogy nem jutott el a mondanivalóm, de egyszer talán...

Nem szégyen társfüggőnek lenni, homokba dugni a fejed, vagy a gyerekeket kitenni ennek annál inkább.

Rázd meg magad és ha kell szakember segítségével állj talpra. Neház lesz, mert a viszonyulásod nem lesz ebben éppen segítségedre, ezért kétséges, hogy egyáltalán képes vagy-e önerőből meglépni ezt a leszakadást... ezért javasoltam, hogy kérj segítséget.

Tudom, most azt látod, hogy nem kell, meg nem gond egy kis verés, mert szegény jó ember- meg bizonyára te is tettél érte- ez mind BUTASÁG és éppen a beteges függésedet erősítené meg.

Ez egy fekete-fehér helyzet (kevés ilyen van azért az életben)- te mégis mentegeted a verekedős agresszort és még nekem, ismeretlennek is magyarázkodsz... ezek legyenek az intő jelek neked arra, hogy nem szégyen a segítség, nem szégyen, ha szakember kell ahhoz, hogy helyes döntést hozz.

[link]

2014. aug. 8. 09:30
 14/19 anonim ***** válasza:

Azért, mert meg akarsz felelni a szüleidnek, inkább megvereted magad??? Engem egyszer vert meg az exférjem, azonnal otthagytam, és SOHA többet fel sem merült bennem, h visszamenjek hozzá, pedig lantozott eleget. ÉS volt gyerekünk is, két éves volt a fiam.

Tudom, nehéz egyedül, főleg anyagilag, és aggódsz, hogy lesz pénz mindenre. De inkább szűkösen éljetek, mintsem félelemben és megaláztatásban. A szüleid meg inkább támogassanak, mintsem visszakényszerítsenek ahhoz, aki VER téged.

2014. aug. 8. 19:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Hát én is így gondolom. Pakolgatom a cuccait és amikor hozza viszi a gyermeket akkor mindig a kezébe nyomok egy adagot. Köszönöm szépen mindenkinek. Sokat segítettetek.
2014. aug. 9. 07:45
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia.

Azt lehet tudni mi a sztori?

2014. aug. 10. 20:41
 17/19 anonim ***** válasza:

A szüleidnek melletted kéne állniuk, nem pedig az agresszív férjhez való visszatérést ajánlani.

Sajnos jobb, ha egyelőre velük sem beszélsz.

2014. aug. 10. 22:08
 18/19 anonim ***** válasza:

'Nem vagyok társ függő, "

EZt már többször leírtad, de mégis az vagy. Különben miért szakad meg a szíved egy agresszív barom miatt?

Nekem garantáltan nem szakadna meg a szívem. AZ első pofon után repült volna. Ő vagy én, de nem maradtam volna vele.

2014. aug. 10. 22:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Kedves idegen túl sok itt a meg keseredett ahogy olvasom,azért ne kapkodj nézz magadba a gyerekekre volt már pár órád vele kellemes és beszéld meg annak nincs értelme hogy elengedd.Érzem ha szüleid is így látják akkor lehet benned is van pici hiba !Gyerekekhez hogyan viszonyul?
2014. aug. 11. 05:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!