Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Létezik olyan, hogy az exem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik olyan, hogy az exem megtiltja, hogy az új partneremmel a gyerekem találkozzon?

Figyelt kérdés
Vagy hogy meghatározza, hogy mennyi idő járás után találkozhat vele először?! Hozzáteszem, ismerik már egymást, és mint egy barátot, ismerőst mutattam be a gyerekemnek. Minden barátomat és barátnőmet ismeri, úgy szervezem a dolgainkat, hogy gyerekeknek való programra elhívok mindenkit, akivel éppen beszélgetni valóm van, mert miközben ő jól szórakozik, én is szocializálódom. Az új kapcsolatom még tényleg elég új, bár régóta imserjük egymást. Ezután sem mondanám el egy jó ideig még, mert nem szeretném összezavarni (5 éves). De milyen alapon szólhat bele az exem, hogy kivel találkozhatunk?? Egy társaságban, baráti körben vagyunk az új partneremmel egyébként, magyarul hacsak nem szakítok meg szinte minden kapcsolatot velük, a barátainmmal, nem kivitelezhető amit az exem követelne. ÉS nem szeretném folyton valakire rábízni a kicsit, ha emberekkel akarok találkozni, beszélgetni. Tényleg beleszólhat ebbe? Zárjam be a 4 fal közé a gyereket? Várjak egy csomót, és ki se tudjon derülni, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz, működhetne-e a kapcsolat, kijön-e jól a gyerekkel?
2014. júl. 18. 06:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
7%
Amennyiben a gyerek az exszel lakik, úgy nyilván ő felügyel rá, és ő dönti el, kikkel találkozik (legalábbis amíg kicsi a gyerek). Abba viszont semmi beleszólása, hogy ha te neveled a gyereket, akkor kinek mikor mutatod be. Annyi a dolgod, hogy emberi módon bánj a gyerekkel és biztosítsd az előírt láthatási időt, ha ez megvan, akkor semmit nem csinálsz rosszul.
2014. júl. 18. 07:58
 12/21 anonim ***** válasza:
36%

Nekem a szívem szakadt meg,amikor exem a gyereket minden 2. vasárnap vitte a templomba valamelyik barátnővel.

Apuka egyébként nem vallásos,egyik barátnő sem volt az "valóban" (csak kéthetente vasárnap).

2 év alatt 4 leányzó.

Lehet nem sok,de nekem borzalmas volt a tudat,hogy az egész közösség erről pletykált.

A te helyzeted természetesen egészen másnak tűnik,de a másik félnek is nehéz.

Egyébként az én kislányom 1 évvel volt idősebb és minekutána apuka is mindig barátként mutatta be lányokat,a mai napig tagadja 10 évesen,hogy az a barátlány valójában apuka barátnője.

2014. júl. 18. 08:18
 13/21 anonim ***** válasza:
56%
Nem egészen, az elhelyezés és a felügyeleti jog nem ugyanaz. Ha a szülőnek kéthetente két nap láthatást ítél meg a bíróság, de a felügyeleti jogát nem korlátozza, akkor az alatt akét nap alatt oda viszi és azzal találkoznak akivel jónak látják és ezt a másik szülő önkényesen nem korlátozhatja.
2014. júl. 18. 08:21
 14/21 anonim ***** válasza:
13%
nem, nem létezik. Viszont olyan létezik, hogy egy ilyen hsiztis, akarnok, önző liba ellen pert indíts a gyermek jogállásának megváltoztatása címmel. Jobb, ha tudja.
2014. júl. 18. 09:10
 15/21 A kérdező kommentje:
én vagyok a nő :D és nem szeretnék balhét, rossz vszonyt, semmi ilyet, baráti kapcsolatot szeretnék tartani, a gyerek érdeke is.
2014. júl. 18. 09:14
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én attól tartok, nem fog menni ez a baráti viszony az exeddel, ha már most így kezdi...

Amúgy se egy egyszerű eset:

" ő se bízik senkiben, és nem fogja bemutatni a párját a gyereknek, fél évig. És ehhez ragaszkodik, és az a baj, hogy azt hiszi ehhez joga van,"

De mindegy: nincs joga a gyereked meg az életed része, a baráti köröddel, meg az új kapcsolatoddal együtt.

2014. júl. 18. 10:11
 17/21 C.K. válasza:
100%
Nem tilthatja meg. Persze mondhatja Neked ezt, de igazából nem tud vele mit csinálni, csak abban az esetben, ha az új párod bizonyíthatóan objektíve rossz hatással van a gyerkőcre. Ne aggódj! :)
2014. júl. 18. 12:17
 18/21 A kérdező kommentje:
azért aggódom, hogy tényleg emiatt fog elmérgesedni a helyzet...nem akarok durva válást :( és utána szar viszont, legjobban pont a gyereket viselné meg
2014. júl. 18. 12:34
 19/21 anonim ***** válasza:

Figyelj, agyereknek nem pasidként mutatod be, gondolom nem nyaljátok faljátok egymsát előtte

A baráti társaságban benne van így is úgy is.. Ha nem lenne köztetek semmi, akkor is tiltaná?

Nem kell a ferjednek elmondani, hogy van új ember talán az életedben, ennyi, majd. Avalas utan.. Tudom, hogy őszinteséget szeretnél, de jó lenne "szépen" válni, mondhatod azt utána, hogy meg neki sem akartad mindani, emrt nem akartad elkiabálni... Aztan ennyi...

Nem ehet, hog csak féltékeny, hogy van valakid?

2014. júl. 18. 13:22
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem mondhatja meg neked hogy a gyerek kivel találkozhat amikor a "te időd" van, mint ahogy te se neki, hogy amikor vele van a gyerek közbe kivel találkozik. Ezt a bíróság is így fogja megítélni, kivéve ha a gyerek veszélyeztetve lenne. Szóval nem kell aggógni emiatt.
2014. júl. 20. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!