Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet egy eltévedt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet egy eltévedt anyát újra a párbeszéd útjára terelni?

Figyelt kérdés
Gyeremekem anyja, volt feleségem már a terhesség alatt (nyomós ok nélkül) el akart válni. Ő egy másik földrészen él...így cseten kommunikáltunk. Szülés után nem írtam alá a gyermek útlevelét ezen úgy összebalhéztunk, hogy egy éve nem beszél velem(megoldotta, azóta a baba volt itthon a nagyival). Békülékeny, kedves leveleket, verseket írtam (gyereknek, és neki is), az anyóssal nagyon jóban vagyok, ő engedi webkamerázni a gyermeket(15 hó.)és a válóperben is ő képviseli. Együtt költöztek ki, nélküle egy lépést nem tudna tenni. Próbálom rendezni a gyermek helyzetét innen, beleértve az anyagiakat, és kiköltöznék miatta. Ő számomra minősíthetetlenül ragaszkodik hozzá hogy az anyósomon keresztül beszélgessünk, még pitiáner dolgokban is. A gyermeket féltem, mert ezek a szembenállások, nem a békülés felé menő dolgok nem beszélve a gyermek háttérbe helyezéséről veszélyesek a pici lelki fejlődésére nézve. ÉS mi van ha a nagyi már nem lesz képbe??? Megszakad a kontakt? Előre is köszönöm!
2010. jan. 7. 13:57
 1/7 anonim ***** válasza:
47%

nem igazán értem, mi a gond.

a baba természetesen az anyjával van, ez egyértelmű!

azt írod, kiköltöznél külföldre. hát akkor költözz, és akkor gyakrabban láthatod a babát. vagy mit akarsz?! hogy nálad legyen?

a válás során a bíróság megítéli a láthatást, és akkor le lesz rendezve az egész. ennyi.

olyan meg nincs, hogy nem tudod, miért akar elválni tőled...

ti nem is éltetek együtt?

2010. jan. 7. 14:06
 2/7 A kérdező kommentje:

Olyan van, hiszen sem a váláskor sem előtte nem tudta megindokolni. Sokan azt mondják egy donort keresett...

Annyit éltünk együtt amennyi pont elég volt a házassághoz és a gyerekhez, aztán kiköltözött.

A kommunikáció, az enyhülés hiánya és a szembenállás az aggodalmaim. A gyermek most még csak azt látja, hogy az anyja tüntetőleg lelép ha "láthatás" van. Fene tudja miket hall, lát, mit ért meg, de később egyre több jut el hozzá. És ezektől v.színű belső konfliktusai lesznek. nem beszélve arról, hogy ha nincs az anyós még pár sort sem kapnék évente, így megvan az a veszély hogy egyszercsak elszakad a kapocs. Hogyan magyarázzam ezt el az exnek? Én tisztelem mint a gyermekem anyját, pedig én szívok...

2010. jan. 7. 14:21
 3/7 anonim ***** válasza:
73%
Nem mehet ki külföldre a gyerekkel az apa beleegyezése nélkül! Az törvénytelen!
2010. jan. 7. 14:53
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Tényleg a donor lehet a dologban!

Ismerek én is ilyent.

Keress egy másik lányt! Vele nem jutsz zöldágra.

A gyerek jó helyen van az anyjánál. Bízzunk benne az anyósod hosszú életű lesz, de ki tudja valójában mi is van a háttérben.?

2010. jan. 7. 15:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Zöldkártyánk volt az USA-ba, hogy hol szüli meg az nem törvénytelen, csak a hazai jog megkerülése.:-) Innen már két állam hatásköre. Ezzel az éretlen tanáccsal nem tudok mit kezdeni, a menekülés mindig gyarló és könnyű út, és ne felejtsük el VAN EGY gyönyörű LÁNYOM, aki elől nem is akarok menekülni, hanem az életét rendezni, és az anyját megpróbálni bevonni. Ebben kértem segítséget.
2010. jan. 7. 15:15
 6/7 anonim ***** válasza:
SEHOGY
2010. jan. 7. 15:27
 7/7 A kérdező kommentje:

Pedig úgy tűnik sikerült. ;-)

Take care!

2010. jan. 9. 02:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!