Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetek, ha a gyermekem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek, ha a gyermekem apja nem enged kiköltözni minket külföldre?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy ha a bíróság úgy is dönt, a láthatás feltételeit nekem kellene biztosítanom. Mégis miből? Ott sem kolbászból van a kerítés, de ott van esélyem, van hova mennem, míg itt nincs. Megértem az apukákat is, de ő megkeseríti az életünket, lelki terrorban tart, egyetlen esélyünk a külföld, de így mégis mit tehetek?
2014. júl. 7. 17:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
Csak úgy oldható meg, ha az exeddel kulturált módon megbeszélitek, mi lenne a legjobb. Ha nem megy, akkor legfeljebb úgy mehetsz ki, ha az apja neveli tovább a gyereket itthon, és te jársz haza hozzá látogatni.
2014. júl. 7. 17:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ő nagyon is élvezi, hogy nem tudok innen elmenni. A gyereket nem akarná nevelni, de láthatást biztosan kérne. Vajon a bíróság mennyi időközönkéti láthatást ítélne így? Vagy ha ő azt mondja, hogy nem, akkor esély sincs? Nagyon el vagyok keseredve.
2014. júl. 7. 17:58
 3/12 anonim ***** válasza:
56%
Az apa engedélye nélkül csak a gyámhatóság engedélyével viheted a gyereket, viszont ha az apa megkapja a minden hétvégét vagy második hétvégét és meg akar szívatni azzal, hogy el is megy a gyerekhez, akkor minden utazási költségét neked kell térítened, ami nem kis pénz.
2014. júl. 7. 18:04
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

Dr. Illés Blanka ügyvéd írt már erről egy cikket.

[link]

2014. júl. 7. 18:09
 5/12 anonim ***** válasza:
48%

Fogod a gyereket és olyan országba költözöl ahol nincs kiadatásunk.

Agyf.szt kapok az olyan válaszoktól, hogy ülj le megbeszélni. Mit gondolnak az ilyen hozzászólók, nem próbálta meg az ember???

2014. júl. 7. 19:13
 6/12 anonim ***** válasza:

elvileg ha 3 havonta átlépitek a határt akkor kiviheted engedély nélkül is

mivel kvázi csak turistaként mentek ki

de ebben nem vagyok biztos h jogszerű

de egy ismerös igy oldotta meg mikor az apa nem irta alá

2014. júl. 7. 19:23
 7/12 anonim ***** válasza:
" Én azt tapasztalom, hogy a legtöbb esetben megalapozatlannak találja a hatóság a szülő tiltakozását és a külföldre utazást engedélyezi."
2014. júl. 7. 19:25
 8/12 anonim ***** válasza:
95%

Ha az apa ok nélkül nem egyezik bele a kiköltözésbe, akkor a gyámhatóság megvizsgálja az ügyet, és ha a gyerekek megélhetése ott biztosítva van (az anyának van biztos munkahelye, lakáslehetösége, és biztosítani tudja a gyerek iskoláztatását), akkor az apa ellenére is engedélyezheti.

A láthatást tényleg denekd kellene biztosítani, de ilyen esetben az a megszokott, hogy nem kéthetente van láthatás, hanem az iskolai szüneteket töltik a gyerekek az apánál, és neked az oda-vissza utaztatást kell fizetni.

2014. júl. 7. 19:26
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
union belül oda mész ahova akarsz, a láthatást se fogja senki rajtad behajtani
2014. júl. 7. 21:10
 10/12 anonim ***** válasza:

8-asnak igaza van. Engedélyezheti a bíróság, ha a gyerekek megélhetése biztosított.

Aztán lehet, hogy felmerül, hogy ebben az esetben apuci nevelné-e, de a legtöbb férfi a gyerekkel járó hercehurcát meg a napi szaladgálást oviba-iskolába, este leckekikérdezést már nem vállalná be.

A láthatás meg ilyenkor nem kéthetente hétvége, hanem iskolai szünetek, stb.... Tehát ritkább, de hosszabb alkalmak.

9:" union belül oda mész ahova akarsz, a láthatást se fogja senki rajtad behajtani"

Ez egy hülyeség, nem egy anyát megbüntettek (akik ki sem léptek az országból) és csengethetik ki a 60-80-100 ezreket, mert nem biztosították a láthatást az apának.

2014. júl. 8. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!