Szeretnék kiköltözni külföldre, de nem tudom, hogy hova menjek, illetve, hogy mi alapján döntsek?
Most 20 éves vagyok és egy-két éven belül szeretnék kimenni (még egy évem van a suliból). Beszélek németül, angolul (az angol áll hozzám közelebb, annak ellenére, hogy a németet sokkal tovább tanultam). Ez alatt az egy év alatt tervezem, hogy megcsinálok egy angol felsőfokú nyelvvizsgát, és egy németet is, ha belefér a keretbe.
Gondoltam, hogy Németországba megyek, de nem vagyok annyira biztos a német tudásomban, szóval ezt az ötletet elvetettem. Aztán Anglia volt a következő, de már az sem tetszik annyira. Jelenleg Ausztrálián, illetve Új-Zélandon gondolkodom. Mindenképpen szeretnék kimenni Magyarországról, mert itt nem fogok tudni elhelyezkedni a szakmámmal. Nem akarok egész életemben azon gondolkodni, hogy ki tudom-e fizetni a villany- meg gázszámlát, és szeretnék anyuéknak is segíteni anyagilag.
Tudnátok segíteni? Valamilyen ötletet adni?
Nem írtad milyen szakmád van.
De sikeresen kiválasztottad azt a két földrészt ahová a legnehezebb bejutni. Új-Zélandra még nehezebb mint Ausztráliába. Azt hogy nyelvtudás meglenne, ezekre a földrészekre ez édeskevés. Mindkét helyen pontrendszer van amit szigorúan betartanak. Emellett munkavállalási engedély,vízum,és sok más is kell.
Ha Ausztrália vagy Új-Zéland a célod,akkor van pár éved(ahogy írtad csak pár év múlva indulnál útnak) hogy utána néz az összes dolgoknak hogy milyen papírokra,és engedélyekre lenne szükséged. Nem akarom leírni,mert már előttem sokan leírták a lényeget és a google segítségével mindent megtudhatsz.
Csak megjegyzem én Ausztráliában éltem 8 hónapot,és bár szép hely, de mégsem olyan amilyennek elképzeljük..
üdv
Elnézést, az tényleg lemaradt. :) Idegenforgalmi szakmenedzsernek tanulok.
Neten nézelődtem már, és látom, hogy nem könnyű kijutni.
Meg a helyzet az, hogy szeretnék kitanulni még legalább egy szakmát, amivel kezdhetek is valamit. Jó lenne, ha kint tanulhanék, munka mellett.
Egyébként nem vagyok teljesen biztos benne, hogy hova akarok kimenni. Annyiban vagyok biztos, hogy el innen, lehetőleg messzire.
Azért ugrott be Ausztrália, mert ott van egy ismerős, aki 0-ról kezdett mindent, és most elég jól él. De segíteni nem fog, mert annyira nem vagyunk jóban.
Esetleg van olyan hely, ahol ezzel a szakmával el tudnék helyezkedni?
Köszönöm a válaszod!
ezt a forumot olvasgasd rengeteg külföldi ember beszámolója van a kinti életről
ezzel a szakmával akkor van esélyed kinn, ha ki tudsz menni gyakorlatra külföldre és aztán ott tudsz maradni később dolgozni is.
am én ausztriát javaslom, mert németül beszlnek, jól kereshetsz és közel van, ha haza akarsz járni, mert gondolom még nem voltál távol otthonról sok időt és nem tudod, h nem lenne-e erős honvágyad, ami miatt később úgy is haza jönnél...míg ha közel maradsz, nincs ilyen gondod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!