Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A párom mire tarthat igényt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom mire tarthat igényt vagy tarthat-e bármire is igényt, ha szakítunk?

Figyelt kérdés

12 évig éltünk együtt 3 közös gyermekünk van. Közös vagyonunk nincs. A szüleimnél lakunk, gyakorlatilag csak tisztasági festések voltak részünkről az utóbbi 10 évben, illetve a gyerekek cuccait vettük közösen.

Szerinte neki jár a felújítás költségének a fele (a szüleim fizették mikor beköltöztünk) és a műszaki cikkek közül is akar párat, de ezeket vagy én vettem (apu nevére szól a számla) vagy a szüleimtől kaptam ajándékba.

Hogyan kell ezt, illetve a gyermekelhelyezést elindítani a bíróságon? Milyen papírok kellenek? Mennyibe fog kerülni?

2014. jún. 21. 17:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Előző (10-es) vagyok. Ha nem voltatok házasok akkor nincs vagyonközösség.
2014. jún. 21. 19:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben volt tesóm is.

A festés költségének a fele jár neki, illetve azt kell kideríteni, hogy az autó kinek a nevén van? Gondolom papíron semmi közöd az autóhoz.

Az ajándékok amiket a szüleid adtak nem tartoznak rá, amit meg beletett a rezsibe azt nem számoltathatja el rajtad.

Ha közös vagyon nincs, akkor pakolhatja a ruháit.

2014. jún. 21. 19:02
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ilyenkor hogyan kell ezt a festési költséget kiszámolni? Sajnos nincs róla pontos elszámolás, mert mészfesték mindig van itthon és az használja, akinek kell (3 gyerek mellett elég esendőek a fehér falak nálunk is és a nagyszülőknél is). Mindig az vesz újat, akinél az előző elfogy. Ilyen esetben az jó, ha a mondjuk a falak felületét veszem alapul és kiszámolom, hogy mennyi kellhetett festékből, mondjuk, ha 4* lefestettük mindet + a festőhengerek és ecsetek ára?

Az autóhoz nincs semmi közöm. Az az ő nevén van és használni sem szoktam.

2014. jún. 21. 19:26
 14/18 anonim ***** válasza:

Igen, szerintem az úgy jó lesz.

Amit ő vett, azt még viheti, ha egy kislámpa akkor is.

Mást ne hagyj, hogy elvigyen, mert ha mint mondtad 30 ezret ha adott, az rezsi felére és kaja felére ÉPPEN hogy elég, sőt, szerintem kevés, tehát semmit nem adott bele a közös életetekbe (kifizette a kajáját, az áramot amit használt, a vizet, amivel fürdött és szevasz).

2014. jún. 21. 20:15
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem volt vagyonközösség, szóval vergodhet.

Add be a gyerektartásra a kérvényt minél előbb!

2014. jún. 21. 21:47
 16/18 anonim ***** válasza:
a felújitási pénz fele jár neki jogilag ő egy idegen aki pénzt fektetetet a szüleid ingatlanába joga van visszakapni, illetve 3 gyerekre a fizud 50 %a
2014. jún. 22. 00:10
 17/18 A kérdező kommentje:

Az este kiszámoltam a festés költségeit. Ha úgy számolok, hogy 4* kifestettünk, akkor a mészfestékből kb 8 vödörnyi kellett, ez összesen 36000Ft, a festőhenger és a póthengerek maximum 5000Ft, tehát a teljes festés költsége kb 41000Ft, ennek a fele illeti a páromat.

A felújítás költségére viszont ezek szerint nem tarthat igényt, mert azt teljes egészében anyuék fizették, nekünk semmi közünk nem volt hozzá anyagilag.

2014. jún. 22. 06:56
 18/18 anonim ***** válasza:
ez oké,de ő meg nem fizet a gyerekekre. tedd ki a szűrét,adjatok neki pénzt h mehessen,te meg kezd el intézni a gyerektartást.
2014. jún. 22. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!