Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A párom mire tarthat igényt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom mire tarthat igényt vagy tarthat-e bármire is igényt, ha szakítunk?

Figyelt kérdés

12 évig éltünk együtt 3 közös gyermekünk van. Közös vagyonunk nincs. A szüleimnél lakunk, gyakorlatilag csak tisztasági festések voltak részünkről az utóbbi 10 évben, illetve a gyerekek cuccait vettük közösen.

Szerinte neki jár a felújítás költségének a fele (a szüleim fizették mikor beköltöztünk) és a műszaki cikkek közül is akar párat, de ezeket vagy én vettem (apu nevére szól a számla) vagy a szüleimtől kaptam ajándékba.

Hogyan kell ezt, illetve a gyermekelhelyezést elindítani a bíróságon? Milyen papírok kellenek? Mennyibe fog kerülni?

2014. jún. 21. 17:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%
Add neki a kinött gyerek ruhákat.Mit akarna elvinni a semmiből?Az ajándék a tied,ami meg apád nevén van megint semmi köze.viszont te pereld be gy.tartásért.neki a szája jár,de az nagyon
2014. jún. 21. 17:54
 2/18 anonim ***** válasza:
69%
12 év alatt semmit nem vettetek közösen? Ügyes!! A többit inkább magamban tartom!!!
2014. jún. 21. 17:55
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
Nézz körül! Nem ég valami nálatok a tűzhelyen?
2014. jún. 21. 17:56
 4/18 anonim ***** válasza:
50%
12 év alatt nem dolgoztatok, nem kerestetek egyetlen fillért sem?
2014. jún. 21. 18:08
 5/18 anonim ***** válasza:
58%
Csak három gyereket csináltak!
2014. jún. 21. 18:17
 6/18 anonim ***** válasza:
67%

Csak add be a válópert, a többi jön magától.

Ha nem mellékeltek megegyezést sem a vagyonról, sem a gyerekekről, akkor a bíróság eldönti.

Úgy kb az lesz a vége, hogy a jóember menjen....

2014. jún. 21. 18:46
 7/18 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy hihetetlen, de nem vettünk semmi közöset. Először nem volt szükségünk semmire, mert a tetőtér teljesen be volt rendezve, anyuék fel is újították nekünk, a bútorok megmaradtak a nagyszüleimtől (kisebb lakásba költöztek és a tetőtér volt a lomtár), utána meg már reménytelen volt bármi közösbe belevágni. Én vettem az évek alatt szendvicssütőt, botmixert, porszívót, mindig akkor amikor akciós volt, pl. hitelkártyával olcsóbb, akkor apu kifizette én meg a számlára utaltam a vételárat. A mosógép, a fagyasztó és a hűtő anyáéké volt, de ő lecserélte őket és nekem adta a régit.

A tv-nk lassan nagykorúvá válik, de még semmi baja (érettségire kaptam).

A párom vett egy autót (hitelre), ez természetesen az övé lenne, de most azt mondja közös, mert nem akarja fizetni a törlesztést (nekem jogsim sincs).

Végig külön kasszán voltunk, elméletileg a rezsit és az egyéb közös költségeket felesben fizettük, de az utóbbi időben ha 30000Ft-ot adott mindenre, akkor már örömünnepenek számított. Nem tudom mire megy el a fizetése és már nem is érdekel.

Soha nem volt megtakarításunk, mert volt egy 6 milliós hitele amiért a fizetése 50%-át tiltották, mert a szüleinek kellet, mert a barátja kért tőle, mert kellett a nyaralásra (együtt még soha nem voltunk, de a haverjánál évente van "kanbuli")...

Az én megtakarított pénzem akkor ment el, mikor a gyerekek jöttek. Most egyikünknek sincs megtakarított pénze, legalábbis nekem biztos nincs.

Most telt be a pohár, mert ebben a hónapban a teljes fizetését elköltötte anélkül, hogy egy fillért is adott volna a közösbe.

A gyerektartás izgat a legkevésbé. Eddig is megoldottam, ezután is meg fogom. Azt mondta a gyerekekre nem kíváncsi, de a pénzét nem fogja hagyni.

2014. jún. 21. 18:53
 8/18 A kérdező kommentje:
Válóper nem kell, mert nem voltunk házasok.
2014. jún. 21. 18:55
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem tudom, mi a rendje, - a gyerektartási díjat akkor is fizetni fogja, - milyen duma már, hogy "nem érdekli"....
2014. jún. 21. 18:59
 10/18 anonim ***** válasza:
50%
Házasságban hivatalosan nincs különkassza (csak, ha erről házassági szerződést kötötettek). Amit a házasság alatt ti vetettek az közös, akár a te, akár a férjed fizetéséből vettétek. Amiket te kaptál ajándékba az a te különvagyonod. Tehát közös a szendvicssütő, a botmixer, a porszívó, az autó és az autóra felvett hitelből hátralévő összeg.
2014. jún. 21. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!