Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom mire tarthat igényt vagy tarthat-e bármire is igényt, ha szakítunk?
12 évig éltünk együtt 3 közös gyermekünk van. Közös vagyonunk nincs. A szüleimnél lakunk, gyakorlatilag csak tisztasági festések voltak részünkről az utóbbi 10 évben, illetve a gyerekek cuccait vettük közösen.
Szerinte neki jár a felújítás költségének a fele (a szüleim fizették mikor beköltöztünk) és a műszaki cikkek közül is akar párat, de ezeket vagy én vettem (apu nevére szól a számla) vagy a szüleimtől kaptam ajándékba.
Hogyan kell ezt, illetve a gyermekelhelyezést elindítani a bíróságon? Milyen papírok kellenek? Mennyibe fog kerülni?
Csak add be a válópert, a többi jön magától.
Ha nem mellékeltek megegyezést sem a vagyonról, sem a gyerekekről, akkor a bíróság eldönti.
Úgy kb az lesz a vége, hogy a jóember menjen....
Lehet, hogy hihetetlen, de nem vettünk semmi közöset. Először nem volt szükségünk semmire, mert a tetőtér teljesen be volt rendezve, anyuék fel is újították nekünk, a bútorok megmaradtak a nagyszüleimtől (kisebb lakásba költöztek és a tetőtér volt a lomtár), utána meg már reménytelen volt bármi közösbe belevágni. Én vettem az évek alatt szendvicssütőt, botmixert, porszívót, mindig akkor amikor akciós volt, pl. hitelkártyával olcsóbb, akkor apu kifizette én meg a számlára utaltam a vételárat. A mosógép, a fagyasztó és a hűtő anyáéké volt, de ő lecserélte őket és nekem adta a régit.
A tv-nk lassan nagykorúvá válik, de még semmi baja (érettségire kaptam).
A párom vett egy autót (hitelre), ez természetesen az övé lenne, de most azt mondja közös, mert nem akarja fizetni a törlesztést (nekem jogsim sincs).
Végig külön kasszán voltunk, elméletileg a rezsit és az egyéb közös költségeket felesben fizettük, de az utóbbi időben ha 30000Ft-ot adott mindenre, akkor már örömünnepenek számított. Nem tudom mire megy el a fizetése és már nem is érdekel.
Soha nem volt megtakarításunk, mert volt egy 6 milliós hitele amiért a fizetése 50%-át tiltották, mert a szüleinek kellet, mert a barátja kért tőle, mert kellett a nyaralásra (együtt még soha nem voltunk, de a haverjánál évente van "kanbuli")...
Az én megtakarított pénzem akkor ment el, mikor a gyerekek jöttek. Most egyikünknek sincs megtakarított pénze, legalábbis nekem biztos nincs.
Most telt be a pohár, mert ebben a hónapban a teljes fizetését elköltötte anélkül, hogy egy fillért is adott volna a közösbe.
A gyerektartás izgat a legkevésbé. Eddig is megoldottam, ezután is meg fogom. Azt mondta a gyerekekre nem kíváncsi, de a pénzét nem fogja hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!