Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Helyes az a bírói gyakorlat, hogy a külföldön élő szülőnek nem veszik figyelembe a külföldi jövedelmét?
"szerintem meg az nem helyes, ha egy apa nem hajlandó, csak bírósági végzés ellenében támogatni a saját gyermekét."
Szerintem azzal, hogy el van papírozva semmi baj. Az jő a nőnek meg a férfinak is biztos.
Jó az tényleg kevés de sok nő 1 millióból már 100 ezreket akarna, amire semmi szükség.
Még egyszer leírom, hogyha gyerek itt él, itt kell nevelni hazai árakon, akkor teljesen mindegy mennyi kint a tej mert úgysem azt fogja inni. Másrészt meg megítélnének 100 ezreket aztán apuka hazajön miből fizetné ha itthon annyi fizetése se lenne.
# 15/16
Ja és mi lenne ha apuka Afrikába menne önkénteskedni? Akkor 1000 Ft lenne a gyerektartás mert ott annyit.
Teljesen jó, hogy azt nézik ahol a gyerek él és el kell tartani
"Helyes az a bírói gyakorlat, hogy a külföldön élő szülőnek nem veszik figyelembe a külföldi jövedelmét?"
Bírói gyakorlat például, hogy általában anyánál helyezik el a gyereket, pedig erre nincs törvény.
A gyermektartásdíj megállapítását törvény írja elő. Tehát annak megállapítása jogalkalmazás és nem bírói gyakorlat.
Tényleg ennyire nehéz ezt megérteni?
Utolsó: nem vagyok jogász, nem jól fogalmaztam, de azt hiszem, rajtad kívül mindenki értette, ami a kérdés témája.
"Azért vicces, hogy apuka az 1 milliós fizetéséből 15 ezret utal havonta."
Erről van szó....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!