Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek? A bíróságon kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? A bíróságon kell ezt intéznem?

Figyelt kérdés
Februarban valtam a ferjemtol..akivel mar lassan negy eve nem eltunk egyutt es hazassagban is csak ket honapot...utanna szetkoltoztunk nekem azota csaladom van.A kerdesem a kovetkezo lenne.Ha a birosagon a ferj vallalta az illetek felenek a megfizeteset amikor a biro megkerdezte de azota sem fizette ezt ki felem (15 ezer ft) hogyan tudom en ezt behajtani?mivel vallalta a fizetest a biro elott akkor gondolom kerhetem ennek az osszegnek a behajtasat rajta?!vagy nem?segitsen aki volt hasonlo helyzetben!elore is koszonom
2014. máj. 22. 18:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Jogi úton tudnád behajtani rajta. De ez egyrészről egy újabb procedúra, másrészről pénzbe és időbe is kerül. Örülj neki, hogy sikerült elválnotok fölösleges ezen a pár forinton cirkuszolni.
2014. máj. 22. 18:54
 2/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit jelent az, hogy "vállalta".

Ha ítéletbe/megegyezésbe van foglalva, akkor az végrehajtható.

Ha csak szóban merült ez fel, vagy esetleg csak a jegyzőkönyvben van benne, akkor az jogilag nem vállalás, annak nincs joghatása.

Viszont 15.000,- Ft-ért bíróságra nem tudsz menni, hanem fizetési meghagyás kibocsátását kérheted közjegyzőnél.

2014. máj. 22. 19:10
 3/11 anonim ***** válasza:

Mármint, ha nem vállalta végrehajtható módon, akkor kell a fizetési meghagyás.

Ha végrehajtható, akkor pedig a bíróságon kell beadni végrehajtás iránti kérelmet. (Végrehajtási lapot kitöltve, 6 példányban, stb.)

2014. máj. 22. 19:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Kérdésedből világosan kiderül, hogy semmi kikényszeríthető "igéret, ítélet" nem történt, nem született! Vagy megpróbálod SZÉPEN elkérni a pézt a volt férjedtől, vagy keresztet vethetsz rá.
2014. máj. 22. 19:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Ne hagyd, hogy néhány kommentelő a Te károdra okoskodjon!
2014. máj. 22. 19:20
 6/11 A kérdező kommentje:
En adtam be a valast, 30 ft illetek belyeg stb....de amikor beadtam az igenyt a valasra beleirta az ugyintezo hogy amennyiben lehet szeretnem ha megosztanank a felmerulo koltsegeket ezesetben a 30 ezer ft.A targyalason a biro kerdezett mi valaszoltunk(nincs kozos gyerek se ingo ingatlan 3 eve kulon eltunk stb) sima menet volt...majd megkerdezte hogy a koltseg felet tudja e vallalni az alperes...erre o mondta hogy persze.Amikor megjott a birosagi hatarozat hogy kimondtak a valast es jogeros fellebbezesi jogunkrol mar a biro elott lemondtunk akkor az is benne volt hogy o ezt az osszeget felem megfizeti....
2014. máj. 22. 21:08
 7/11 A kérdező kommentje:
Mult honapban megkerdeztem tole h szandekaban all e kifizetni erre o hogy neki nincs penze stb...mondom oke...o sokkal szarabb helyzetben van mint en nincs szuksegem erre a 15 ezer ftra ugy is kifizeettem a valast szoval mindegy..de ma delutan elborult az agyam ha lehet ezt igy mondani...a facebooknak hala lattam par kepet kommentet stb...az eppen aktualis kedves akivel van minden kepen a legujabb amnesia my77 es egyeb markas darabokban pozol...hatalmas arany karika fulbevalo stb es itt borult ki a bili hogy en jo fej vagyok irom neki h nem kell a penz ha tenyleg szar a helyzete erre ezt latom...hat igen kell az a penz...jo lesz a gyereknek legora vagy tudom is en hogy mire...nem a holnapi kenyerem mulik rajta tehat ne ertse senki felre...de ha erre van penz akkor arra is legyen amit vallalt...szerintem
2014. máj. 22. 21:13
 8/11 A kérdező kommentje:

Elokerestem a levelet es az van beleirva hogy "A birosag kotelezi az alperest, hogy 15 napon belul fizessen meg 15000.- (tizenotezer) Ft perkoltseget a felperes reszere.

Akkor ez vegrehajthato ugye?es a birosagra kell mennem..??!!

2014. máj. 22. 21:25
 9/11 anonim ***** válasza:

akkor végrehajtást tudsz indítani.

Kitöltöd a végrehajtási lapot 7 példányban, egyet érkeztetsz, hatot beadsz a bíróságra. (Elsőfokon eljárt bíróság vh csoportja - de leadhatod ott is, ahol a per folyt, majd átteszik a megfelelő helyre).

A legjobb, ha egy kitöltött példányt kinyomtatsz, ráragasztod az illetékbélyeget, és lefénymásolod még hat példányban. Aláírás mindegyiken eredeti legyen, és kell rá két tanú - szintén mindre eredetiben.

Amikor leadod, az eredetit is add le, és egy másolatot érkeztess magadnak. (Mert az eredeti illetékbélyegeket kell érvényteleníteniük.)

2014. máj. 22. 22:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszt!!nagyon hasznos volt!!
2014. máj. 22. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!