Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem követelheti, hogy hagyjam el a házat? Kijelenthet minket a házból?
A válás még folyamatban van, 3 közös gyermekünk van. A ház a férjem tulajdona, én csak a felújításra adtam a pénzt (2 millió) és a hitelt 10 évig együtt fizettük. Most azt akarja, hogy az új barátnő minél előbb beköltözhessen. Kitehet a lakásból?
Hirtelen csak a szüleimhez tudnék költözni, de az távol van, nekem meg itt van a munkahelyem és a gyerekeknek meg itt van az óvoda, iskola.
sőt még akkor sem tehet ki ha kifizeti
ha a házasság alatt vettétek az ingatlant akkor fele-fele jár - és teljesen mindegy h kinek a nevén van :-)
a kiskorúak miatt nem tehet ki és ki sem jelenthet !
A nőjét viszont az engedélyed nélkül odaköltöztetheti, ezt semmilyen szabály sem tiltja, az
egészséges erkölcsökön kívül!
Majd a bíróság eldönti, és amint kifizet neked minimum lesz 2 milliód + a közös törlesztés fele.
Tehát nem leszel kisemmizve, a vagyonmegosztás ekkora részével kb. 4-5 millióval a kezedben igenis kitehet.
Le sem tagadhatod, hogy van annyi kezdőtőkéd, hogy a lakhatásodat kulturáltan meg tudd oldani..... - ezt kb. így mérlegeli a bíróság
ezzel a nincs hova és miből menni "jogcíme" megszűnik.
Vélt és egészséges jogérzet alapján sem a meglévő lakcíme és a régi gyerekszobája jár a kiskorúnak.
Ha kap a vagyonmegosztás során elegendő összeget, akkor abból biztosítva lesz az új otthona, majd azzal megkapja, ami jár neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!