Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kitehet az utcára az élettársa...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kitehet az utcára az élettársam ebben az esetben is?

Figyelt kérdés
5 éve költöztem a lakásába, kiskorú lányommal. Mindketten be vagyunk jelentve, állandó lakcímmel. A lakás fele az övé, fele a 3 kiskorú gyermekének tulajdona, akik után az élettársam által írt papír alapján a pótszabadságokat is én veszem fel, munkajogi ügyvéd által ellenőrzött papíron. A gyerekei anyja meghalt. Most éppen annyira rossz a viszonyunk, hogy ki akar költöztetni, mert sokat kiabálok, hozzáteszem, a sok gyerek miatt, mert nem úgy áll a dolgokhoz ahogy kéne. Azt mondta, zárat cserél , és kirak, nem enged be. Többször megfenyegetett, hogy beveri az arcomat, néhányszor meg is ütött, a kollégáim látják a nyomait. Valóban kirakhat az utcára?
2014. ápr. 27. 08:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Amit nem értek, hogy miért akarnál ott maradni ilyen körülmenyek mellett?!?!?!?!?

De mivel övé a lakás, ezért kitehet. Viszont ha van esezd, mégy magadtól is.

Amit az 5 év alatt esetleg a lakásra költöttetek, annak egy része (a jövedelmetek arányában) járhat neked, mint a közös szerzemény része, más nem.

2014. ápr. 27. 08:33
 2/18 anonim ***** válasza:
69%

Magadra vállaltál még 3 gyereket, akik nem a tieid és emellett dolgozol? Nem semmi. Ha állandó a lakcímed, nehezen tud kirakni, főleg gyerekkel, inkább azt mondom, hogy nem is tud kirakni. És azért, mert ingerült vagy a sok gyerek és meló miatt kiabálsz vele, nála emiatt elpattan a húr és akkor azt mondi, go asszony az utcára???

Érdekes..., és akkor Ő maradna a három gyerekkel. Gyönyörű...

Kérdés az, hogy kell-e neked egy ilyen agresszív állat?

2014. ápr. 27. 08:34
 3/18 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom, hogy jogilag kitehet-e, de nekem nem lenne pofám más lakásában lakni úgy, hogy ő nem akarja.
2014. ápr. 27. 08:37
 4/18 anonim válasza:
68%

Minek voltál vele eddig? :/

Ha ilyen agresszív állat,akkor nem kellett volna vele lenned.

Kérd el a jussodat adjátok el a házat és felezzetek.

Keress albérletet,vagy vegyél egy házat ahol elfértek a gyerekeddel.

2014. ápr. 27. 08:38
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul gondolják sajnos néhányan. Szivességi lakáshasználók vagytok a lányoddal, semmi több! Kijelen benneteket és mehettek, ugyan mit kellene veled feleznie a párodnak, hacsak nem történt az ingatlanon a részvételeddel felújítás, akkor annak a felét kérheted, de nem az ingatlanét.
2014. ápr. 27. 08:51
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

A bántalmazás szerintem sincs rendben és valóban értelmét veszti a kapcsolat, ennek ellenére számos nő marad benne anyagi vagy érzelmi kényszerből, ez csak az egyik fele, van itt még más is:

"mert nem úgy áll a dolgokhoz ahogy kéne" Az hogy is festene? Maga a fogalmazás is mutatja, hogy érdemi kommunikáció nincs köztetek, ebben a témában biztos. El kell dönteni, hogy győzni akarunk vagy gyereket nevelni, párkapcsolatot üzemeltetni. Ezt is lehet tanulni. Megbeszélni kell, nem kijelenteni, hogy ez és ez nem jó, mert a másik máshogy akarja és az én módszerem a jó és a másik nem áll jól hozzá. Ez az esetek többségében nem hozzállás kérdése, hibás a megfogalmazás. Megannyi, később elmérgesedő vita elindítója az ilyen, ezért is térek ki rá. Meg kell tudni kérdezni, te miért gondolod így, el kell tudni mondani, te miért gondolod másként. Merőben más irányt képes venni az egész.

" mert sokat kiabálok, hozzáteszem, a sok gyerek miatt" A gyereknek nem kiabálás kell, nem attól fognak kiegyensúlyozott lelkiállapotot elnyerni, ne igazold magad, ne told ki a felelősséget, te kiabálsz, nem más.

2014. ápr. 27. 09:05
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Van bejelentett munkád, kapod a kislány után a családi pótlékot, meg talán a vér szerinti apjától a gyerektartást is.

Ennyinek elégnek kell lennie, hogy ha nagyon szűkösen is, de meg tudjatok élni ketten.

A helyedben marha gyorsan elköltöznék.

Tudom, hogy sokkal nehezebb lesz, mint két fizetésből, de nagyon sok anya neveli egyedül a gyerekét.

Még az is sokkal jobb, mint ez az állapot.

Ennek a férfinak nem társra van szüksége ezek szerint, hanem egy csicskára a három kölyke mellé, és ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy neki tetszik, akkor durr pár pofon, meg mehetsz az utcára.

Pfff...

Legyen már benned annyi önbecsülés, hogy önként és dalolva elköltözöl.

Szüleid hol élnek? Rövid időre hozzájuk nem tudtok menni? Esetleg tudnak segíteni, hogy kivegyél egy kicsi albérletet?

Van rá lehetőség, hogy önkormányzati lakást igényeljetek?

Van olyan kollégád, jó barátod, akivel együtt tudnátok albérletet kivenni? Két egyedülálló nő nagyon jól ki tudja egymást segíteni, és ha anyagilag egyensúlyba kerültök, még mindig nézhetsz egy kisebb, olcsóbb albit kettőtöknek.

Anyaotthon van, ahol ideiglenesen meghúzhatjátok magatok? Családsegítőnek KELL lennie a körzetetekben, és ott segítenek ebben is.

Annak nincs értelme, hogy eltűröd a verést, aztán birka módra kivárod, amíg a gyerekeddel kerülsz utcára. Este tízkor, egy szatyor ruhával a hónod alatt már késő elkezdeni gondolkodni a következő lépésen.

2014. ápr. 27. 09:08
 8/18 A kérdező kommentje:
Gyerekek... én hagytam el a férjem, miatta, amikor meghalt a neje. Szeretem a gyerekeit, és kellett neki , és kell is a segítség. Szeretem, szerettem Őt is. Csak lassan az idők alatt derült ki, nem bírja elviselni, hogy én addig harcolok, addig hisztizek, addig ordítok, amig ki nem harcolom a 4 gyereknek a legjobbat. Igen, dolgozom, jól is keresek. Ő hivatásos "anya", otthon van elvileg. Anyám , apám hanyagolandó, nem is mennék ha lehetne sem hozzájuk. Vettünk 2 közös ingatlant, egy földet, és egy házat, ami jelenleg még lakhatatlan. Így oda sem tudok menni. Nem akarok én tőle semmit, nem kell onnan nekem egy forint, egy asztal sem. Csak érdekelt, kitehet e valóban a lakásból. A gyermekem apjával semmi gond, a lányommal korrektül foglalkozik.
2014. ápr. 27. 09:21
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kitehet, miután kényszerkijelentett az ingatlanból.

De lássuk jól értem-e:

Van egy élettársad, akinek van 3 gyereke.

Ez a férfi nem dolgozik, hanem otthon van. Te dolgozol, kvázi eltartod.

Ezek után ő ver téged?

Eszem megáll komolyan, hogy egyes nők mit el nem viselnek...

2014. ápr. 27. 09:32
 10/18 A kérdező kommentje:
Néha elmegy dolgozni, és a jövedelme az államtól nagyobb, mint az enyém, pedig nem keresek rosszul. Ja, kaptam egy két pofont, amit szerinte magamnak köszönhetek,és ő csak védekezett:( Mert nagy a pofám. Igen, valóban az. De úgy vélem, ez nem jogosítja erre fel.
2014. ápr. 27. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!