Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családi pótlék ellen lehet valamit tenni?
Figyelt kérdés
Elváltunk. A gyereket az apjánál helyezték el, de maradt a közös felügyeleti jog, 1 hetet van nálam, 1 hetet padig az apjánál. A családi pótlékot viszont az apa kapja én semmit. Kérvényeztem a családi felezését, de elutasítottak, a volt férj meg nem is akar róla hallani.2014. ápr. 22. 11:25
11/22 anonim válasza:
ne hagyd magad, mert a törvényben nem az van meghatározva, kinél van elhelyezve, hanem a közös, felváltva történő gondozás van a szövegben. Nálunk ezt a kincstár meg is adja, de vannak kekec városok.
12/22 A kérdező kommentje:
igen, viszont a mák arra hivatkozott hogy az apánál van elhelyezve, nekem pedig csak láthatásom van.... de ez nincs benne a végzésben, nem 1 hetes láthatásom van, hanem 1 héti felügyeleti jogom. ugyan úgy megadok neki mindent ami tőlem telik, de egyre nehezebb
2014. ápr. 22. 11:38
13/22 A kérdező kommentje:
ez elég érdekes, akkor a mák szerint nálam a gyerek nem eszik, nem iszik, nem öltözködik, nem jár iskolában stb csak az apánál és így neki kell az a kis segítség is? olyan érdekes!!!!!! gyesen vagyok, és már majd belegebedek .... de nem mutatom a gyerek előtt.
2014. ápr. 22. 11:41
14/22 anonim válasza:
Kérdező blődségeket beszélsz. Írd le pontosan mi van a bírósági határozatban.
15/22 anonim válasza:
Kérdező nem mi hanem az itélet miatt. Nincs közös felügyelet megítélve csak ti ragaszkodtok hozzá.
16/22 A kérdező kommentje:
ez nem blödség!!!!!!!!!! Apánál van elhelyezve!!!! De közös felügyeleti jog van. 1 hét nálam, 1 hét az apánál!!! Mi nem érthető ezen? és én csak arra volnék kíváncsi hogy a családi ilyenkor hogyan jár? vagy lehet e felezni, vagy jogos e az hogy mindet az apa kapja!!!!!
Valamit nagyon nem értettél meg!!
2014. ápr. 22. 11:44
17/22 A kérdező kommentje:
a bíró nem tudta eldönteni kinél helyezze el a gyereket!! A szakvélemény az apa felé húzott így az apánál helyezte el, de mivel a szakvéleményben benne van hogy a gyermek az anyához ragaszkodik a legjobban így hozta meg a közös felügyeletet!!!!! 2 évnyi gyerekelhelyezési per után juttottunk ide!!!
2014. ápr. 22. 11:46
18/22 anonim válasza:
Értem "a bíró nem tudta eldönteni, hogy kinél helyezze el a gyereket" ezért APÁNÁL VAN ELHELYEZVE! Világos! vagy mégsem?
19/22 anonim válasza:
Ha a bíro nem tudta volna eldönteni, hogy kinél helyezze el a gyereket, akkor MEGOSZTOTT felugyeleti jogot ítélt volna es az ítéletben benne lenne, hogy pl páros heten apánal, páratlan heten anyanal van a gyerek.
A válásoknal 90 százalékban kozos a felugyeleti jog, ez csupán annyit jelent, hogy egyik szülőnek sincs joga kizárólag egyedül dönteni bizonyos kérdésekben.
20/22 A kérdező kommentje:
látom , itt egy két hozzászólónak fogalma sincs arról hogy ilyenkor milyen szar. A bíró elmondta, hogy valahol el kell helyezni a gyereket olyan nincs hogy mindkét szülőnél van elhelyezve!!! rengeteg tárgyalás volt csak azért, hogy mi legyen, hol legyen a gyerek , és ezt a döntést hozta! De nem azért írtam hogy én a gyerekelhelyezési folyamatot leírjam, nekünk ez áll a végzésben, csak a családira lettem volna kíváncsi. Aki megértett annak köszönöm, és bemegyek a mákhoz, személyesen, remélem sikerül , aki meg nem annak is köszönöm, legalább azt hogy méltatta elolvasni a kérdésemet.
2014. ápr. 22. 13:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!