Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás előtt állok és egy előző kérdés nagyon elbizonytalanított (a férjem saját lakásában éltünk). Tudnátok segíteni?
A férjem a házasságunk előtt 2 hónappal vett hitelre egy házat. A hitelt közösen fizettük és az én pénzemből újítottuk fel illetve építettünk hozzá. Mindenről van papír.
Ilyen esetben a válás után kitehet minket az utcára vagy ítélhetnek meg nekem is lakáshasználatot?
Én eddig azt hittem, hogy csak közös lakás esetén lehet lakáshasználatot megítélni, de most felcsillant a remény, hogy maradhatunk, tehát szeretnék erről többet megtudni.
Én elég nehezen tudnék most kigazdálkodni egy albérletnyi pénzt. Ő pedig nem fog tudni még gyerektartást sem fizetni, tehát elég kevés az esély arra, hogy kifizesse nekem a 7,5 milliót.
Arra gondoltam, hogy így legalább lelakhatnánk a gyerekekkel ezt az összeget.
# 11/12
Akkor nem bíróságra kell menni, hanem együtt megegyezni.
Ezt hívják telekkönyvön kívüli tulajdonnak. Ha valamelyikőtök ki tudja fizetni a másikat akkor az övé lesz a ház, ha nem akkor sem sem tud kitenni, mert ez esetben többlethasználati díjra tarthatsz igényt, amiből fizethetsz albérletet. Ha van gyerek, akkor te is kérhetsz kizárólagos lakáshasználatot, (akkor is ha az ő nevén van, mert van közös gyerek) de ez esetben neked kell fizetni.
Ha nem tudtok megegyezni akkor el kell adni közösen, ha ez sem megy, akkor kérni kell a vagyonközösség bírósági megszüntetését és elárverezik a házat, a pénzen meg elosztoztok.
14: ?
Polgári szigorlattal a hátam mögött?
De nem kell hozzá egyetemi tanulmány, hogy tudjuk, a házaspár 15 millióért vett egy házat úgy, hogy a feleség fizetett ki a saját keresményéből számlákkal igazolhatóan 7,5 millió Ft-ot, akkor nem nincstelenül jön ki a házasságból, nincs oda a 7,5 milliója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!