Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás előtt állok és egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás előtt állok és egy előző kérdés nagyon elbizonytalanított (a férjem saját lakásában éltünk). Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

A férjem a házasságunk előtt 2 hónappal vett hitelre egy házat. A hitelt közösen fizettük és az én pénzemből újítottuk fel illetve építettünk hozzá. Mindenről van papír.

Ilyen esetben a válás után kitehet minket az utcára vagy ítélhetnek meg nekem is lakáshasználatot?

Én eddig azt hittem, hogy csak közös lakás esetén lehet lakáshasználatot megítélni, de most felcsillant a remény, hogy maradhatunk, tehát szeretnék erről többet megtudni.

2014. ápr. 18. 20:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
35%

nem vagyok járatos benne, de a haszonélvezeti joghoz kell a tulaj engedélye, vagy egyenesen ő kérvényezi, vagy nem is tudom.

tehát szerintem a férjedtől függ.

2014. ápr. 18. 20:47
 2/16 anonim ***** válasza:
95%
A közösen fizetett összeg felét (hitel és felújítás) kérheted, ha a lakást nem is.
2014. ápr. 18. 20:52
 3/16 anonim ***** válasza:
65%
Nem maradhatok de a hitel és a felujitási pénz fele jár
2014. ápr. 18. 20:53
 4/16 anonim ***** válasza:
46%

Gyerek is van?

Ebben az estben egyedi elbíráslás és jó ügyvéd kell, nem tehet csak úgy ki.

2014. ápr. 18. 21:03
 5/16 anonim ***** válasza:
A hitel és a felújítási költség felére tarthatsz igényt. Ha van gyermek akkor esetleg kaphatsz lakáshasználati jogot.
2014. ápr. 18. 21:04
 6/16 A kérdező kommentje:

A hitel fele és a teljes felújítási, átépítési költség jár nekem, mert az a különvagyonomból ment, így is lett lepapírozva. Az a baj, hogy jelenleg minimálbéren van ténylegesen is és ebből elég bajosan tudna nekem bármit is kifizetni. Még az is kétséges, hogy gyerektartásra jutna-e neki.

Azt már felajánlottam neki, hogy a tartozásai és a gyerektartás fejében enyém legyen a ház, de ezt visszautasította.

Egy előző kérdésnél láttam, hogy akár lakáshasználatot is megítélhetnének nekem és a gyerekeknek. Nekem még az is megérné, ha havi szinten "fizetnem" kellene, mert így lassacskán lelakhatnám a tartozását.

2014. ápr. 18. 21:05
 7/16 anonim ***** válasza:

Megítélhetnek közös lakáshasználatot, annak ellenére, hogy a lakás az ö tulajdona.

Szóval az nem igaz,amit az egyik elözö írt, hogy bármikor kitehet téged onnan.

2014. ápr. 18. 21:05
 8/16 anonim ***** válasza:
Lakáshasználati jogot valóban kaphatsz. A tartozások a házasság alatt keletkeztek! Mert akkor azok a Te tartozásaid is, még ha az ő nevén is vannak.
2014. ápr. 18. 21:08
 9/16 A kérdező kommentje:
Jelenleg nincs tartozás a házon, csak ő fog nekem tartozni (fele hitel+építési ktg.) és ezt szeretném legalább lelakni, mert egyébként bukok mindent.
2014. ápr. 18. 21:25
 10/16 anonim ***** válasza:
Jogilag megítélhetnek de az millióból az egy eset. Másrészt ha lakáshasználati díjat tudsz fizetni neki mert az kell, akkor nem jobb egy nyugodt albérlet ugyan annyi pénzért?
2014. ápr. 18. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!