Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás előtt állok és egy előző kérdés nagyon elbizonytalanított (a férjem saját lakásában éltünk). Tudnátok segíteni?
A férjem a házasságunk előtt 2 hónappal vett hitelre egy házat. A hitelt közösen fizettük és az én pénzemből újítottuk fel illetve építettünk hozzá. Mindenről van papír.
Ilyen esetben a válás után kitehet minket az utcára vagy ítélhetnek meg nekem is lakáshasználatot?
Én eddig azt hittem, hogy csak közös lakás esetén lehet lakáshasználatot megítélni, de most felcsillant a remény, hogy maradhatunk, tehát szeretnék erről többet megtudni.
nem vagyok járatos benne, de a haszonélvezeti joghoz kell a tulaj engedélye, vagy egyenesen ő kérvényezi, vagy nem is tudom.
tehát szerintem a férjedtől függ.
Gyerek is van?
Ebben az estben egyedi elbíráslás és jó ügyvéd kell, nem tehet csak úgy ki.
A hitel fele és a teljes felújítási, átépítési költség jár nekem, mert az a különvagyonomból ment, így is lett lepapírozva. Az a baj, hogy jelenleg minimálbéren van ténylegesen is és ebből elég bajosan tudna nekem bármit is kifizetni. Még az is kétséges, hogy gyerektartásra jutna-e neki.
Azt már felajánlottam neki, hogy a tartozásai és a gyerektartás fejében enyém legyen a ház, de ezt visszautasította.
Egy előző kérdésnél láttam, hogy akár lakáshasználatot is megítélhetnének nekem és a gyerekeknek. Nekem még az is megérné, ha havi szinten "fizetnem" kellene, mert így lassacskán lelakhatnám a tartozását.
Megítélhetnek közös lakáshasználatot, annak ellenére, hogy a lakás az ö tulajdona.
Szóval az nem igaz,amit az egyik elözö írt, hogy bármikor kitehet téged onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!