Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás? Tovább lent!

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás? Tovább lent!

Figyelt kérdés

Elváltam a férjemtől.Van egy 3éves kisfiúnk.

A bíróságon megállapították,hogy minden hónap 10-ig,15ezer forintott kell adnia az apának a gyerekre!

Az apa mivel 15-én kap fizetést,ezért megbeszéltem vele,egymásközött,hogy minden hó 15-én fizet.

Az a problémám,hogy már kb. 2éve,hogy minden hónapban jóval később adja oda a pénzt,például ho végén,és van hogy egyik honapba odaad 10-et,és hogy majd a következőben többet ad!

Már tényleg sokat türtem neki azt hiszem!

Megalázo volt mikor még nekem kell mindig felkeresni,telefonon és elkérni a pénzt,s ekkor mondja hogy ekkor,meg akkor adja!!

Már elegem van ebből!

Sokszor vált munkahelyet,és mindig azt akarja legyek hozzá türelmes!

Én dolgozom keményen és eltudom tartani a kisfiamat,de én ugy gondolom,hogy az exnek kutya kötelessége,oda adni a gyerektartást!!

Igazam van?

Most e honapban is szorakozni akar velünk.Most meg nem is tudja megmondani mikor adja ide a pénzt!

Ti mit tennétek a helyemben?

Tanácstalan vagyok!

2009. dec. 13. 22:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
55%
Hát mivel leírtad,hogy fizet csak későn és nem mindig tudja az egészet oda adni nem csinálnék belőle nagy problémát,hiszen most írtad le,hogy prímán eltudod tartani a gyereked. Ez mindig az anyagi helyzettől függ.....Menj ügyvédhez,ha annyira nagy problémát okoz neked.
2009. dec. 13. 22:33
 2/16 anonim ***** válasza:
45%

Ha el tudod tartani a gyereket, akkor tolerálthatnál kicsivel többet is, nem csak puffogni kéne.

Egyébként meg nem ex, hanem a kölyköd apja. Remélhetőleg a gyereknek nem exezni fogod..

2009. dec. 13. 22:33
 3/16 anonim ***** válasza:
47%
Miért az új apu,akiért elváltál nem ad pénzt a gyerekedre?
2009. dec. 13. 22:36
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nálunk is volt egy ilyen apuka, és én (mint munkáltató) a feleség kérésére fizetéskor a feleség számlájára utaltam a 2x15 ezret (ott két gyerek volt).

Kérd meg a férjed, hogy fizetéskor utaltassa át, így ő se felejti el, és még "érintkeznetek" sem kell egymással, ha nem akartok.

2009. dec. 13. 22:41
 5/16 A kérdező kommentje:

Kedves 22.36-os.Én egyedül nevelem a gyerekemet.Ráadásul nem én hagytam el az apát!

Ja,és nem puffogok!

Tisztelt utolsó hozzászóló!

Már felvetettem az apának,hogy csekken fizesse be a fizetéséből a pénzt,de nem egyezet bele.

Engem nem zavar,ha találkozom vele és ugy adja oda.

Igen dolgozom keményen,és pénzt keresek,de abbol a kevésből amit keresek,nem csak a fiamnak kell megvenni mindent,hanem fizetni kell a rezsit,a számlákat,a bölcsödét,és ez egy fizetésből,azért nem olyan könnyű.

Én csak annyit szeretnék,hogy tisztességesen,és becsületesen tartsa be,amiben megállapodtunk,ennél többet soha nem is kértem!

2009. dec. 13. 22:51
 6/16 anonim ***** válasza:
21%

"Én dolgozom keményen és eltudom tartani a kisfiamat"

Most meg pont az ellenkezőjét írtad. Érdekes.

1. válaszoló voltam.

2009. dec. 13. 22:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell lehurrogni a kérdezőt mert eddig is toleráns volt az exférjével szemben.Nem kér többet csak azt amit a bíró megállapított,de azt minden hónapban..Miért baj ez?A gyerek az apáé is,és avval amit csinál nemcsak a kérdezővel tol ki..

Kérdezőnek.Beszélj még egyszer a volt férjeddel,és mond el neki,hogy eddig türelmes voltál,de most már úgy érzed,hogy szándékosan halogatja azt ami a kötelessége.Egyszerűen jelentsd be,hogy ezentúl nem fogadsz el semmi kifogást,mert belefáradtál abba,hogy állandóan te futsz a pénz után,és mindig te vagy türelmes,de ő nem ért meg téged,hogy a gyerek nem olcsó..

Ha erre sem reagál,akkor írj a bíróságnak,hogy hivatalból kötelezzék újra az időpontot,és az összeget...

Lehet,hogy vita lesz,de legalább rendesen fog fizetni.

Mellesleg az apának sem szabadna idétlen kifogásokat találni,mert ő is tudja,hogy senki nem mehet a boltba avval,hogy "elviszek 1 kg kenyeret és 1 liter tejet,de most nem fizetek mert nem kaptam fizetést.Legyenek egy kicsit megértőek..."

2009. dec. 13. 23:02
 8/16 A kérdező kommentje:

Kedves 23:02-es!

Pontosan erre akartam célozni,amit leírtál,ez a bajom.

Beszéltem már nagyon sokat az apával,és mindig igéretet tet,de semmi sem lett belőle!

Mindig a kifogás!

Ez megy 2éve!Most akkor még szerintetek meddig legyek még türelmes.

Igen dolgozom,eltudom a fiamat tartani,de januártol megint minden emelkedik.Mivel 3éves már a fiam a gyes sem jár már.Keresek havi 70ezer forintot,ami nagyon kevés.Igaz nincs luxusban a kicsi,de ebből a kevésből fizetek mindent,a rezsit,kaja,bölcsit ami magában 9000ft/ho stb.

15ezer forint nem nagy pénz,de nekünk azért segitene valamit.

2009. dec. 13. 23:16
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Hívatalos úton nem lehet a fizetéséből letíltatni?
2009. dec. 14. 08:15
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

De persze, le lehet tiltatni a fizetésből, de mivel állandóan munkahelyet vált, ahogy a kérdező írja, nehéz ügy...

Nézd, semmi sem egyszerű. Sajnos úgy tűnik, nem tudsz mit tenni, annak is örülni kell, hogy egyáltalán fizet. Elhiszem hogy ez neked kényelmetlen, hogy nem fizet időben, de és mit akarsz tenni? A bíróság nem tud ezzel mit kezdeni, csak azzal, ha egyáltalán nem vizet, vagy tetemes lemaradása van... Vagy saját magad kitalálsz valami szankciót.

2009. dec. 14. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!