Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a megoldás erre válás után?
Figyelt kérdés
Elváltunk, van egy közösen (közös néven) felépített házunk. Lakhatási még nincs rá. Az egész hitelből lett építve. A ház a férjemnél maradt, vállalta hogy fizeti mert neki kell a ház. Viszont a hitel is közös néven van, és most nem akarja (nem tudja) fizetni már hónapok óta. Mit tegyek? Hová forduljak? A bank a hitelből nem tud kivenni, csak ha ő visz másik embert helyettem, de ezt nem akar.2014. febr. 28. 20:45
11/18 A kérdező kommentje:
felőlem vihetné, engem az a ház nem érdekel, egy kavicsot nem hoztam el onnan. Csak ennek az egésznek lenne már vége :((
2014. febr. 28. 21:39
12/18 anonim válasza:
Viszi a lakást a bank, a fennmaradt hitelt pedig egyenlő mértékben vonják tőletek.
13/18 anonim válasza:
Ez még kevés infó ahhoz, hogy olyan tanácsot adjunk, ami mindkettőtök számára méltányos. Mennyi hitel van még a házon, mennyi a ház piaci ára?
Ha nem együttműködő, akkor árverezés lesz a vége,és ha az nem fedezi a hitel jelenértékét, akkor a fennmaradó részt továbbra is fele-fele arányban kettőtökön hajtja be a bank.
14/18 anonim válasza:
Csak hogy "okulj" mit meg nem tehet a másik fél,a férfi költözött el válás után,a nő maradt,vállalta hogy fizeti a hitelt,de a férfi neve alatt futott a hitel.Amikor a férfi el akarta adni a lakást hogy most már váljanak el anyagilag is,a nő két hamis tanúval még annak a pénznek a felét is visszaperelte,amely időszakban már a férfi nem élt ott,a bíróság pedig megítélte,hiszen a tulajdon közös,így a terhek is... El kell adni mielőbb,mert te és a gyerekek fogjátok meginni a levét.Jelen esetben ha eladjátok,kifizetitek a hitelt,a fennmaradó összeg fele illet téged is.Lehetne vonzerő számára eladás elősegítésére hogy ügyvéd bevonásával a téged illető részről lemondasz az ő javára.Kényszerárverés esetén valószínűleg a hitelt sem tudjátok kifizetni és az adósság feleződik.
15/18 anonim válasza:
Kedves 14, teljesen jogosan kérte, jó nagy bunkó volt a pali, de a nő meg h.lye, én a lakhatást kértem volna... Kérdező: ha nem fizet, mielőbb el kell adni, még mielőtt árverezés lesz! Menj a bíróságra, kérd a közös tulajdon megszüntetését, ha nem ott élnek a gyerekek, semmi akadálya!
16/18 anonim válasza:
Bocs de olyan nincsen, hogy ha 30 millió hitel van még egy most 15 millióért eladható házra, akkor a fele tulajdonrészét az egyik adóstárs a törvény erejével a másikra kényszerítse, és ezzel mentesül az adósság alól.
17/18 anonim válasza:
15.miért volt bunkó a pali? Mert engedett a kérésnek h a csaj a lakásban maradhasson és 3évig a bank őt hívogatta,mivel a neve alatt volt a hitel,a csaj meg folyton késlekedett a befizetéssel és húzta a hitelátvállalást,majd hamistanúzott???
18/18 anonim válasza:
szia!
Menj be a hitelt adó bankba,vázold a helyzetet és majd megmondják milyen megoldás van rá.
Ti hiába egyezkedtek bármiről,mert az ilyen dolgokat,csak hivatalosan bank,ügyvéd,közjegyző(egyik v másik) előtt lehet rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!