Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nincs kedvünk végre elválni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nincs kedvünk végre elválni?

Figyelt kérdés

Mennyi időnek kell eltelnie egy rossz kapcsolatban, hogy az ember végre a fejéhez kapjon és váljon?

Tudom, függ a kapcsolat milyenségétől, a körülményektől és a gyerekek is ott vannak...

Neked mennyi idő kellett, hogy kilépj egy rossz kapcsolatból onnantól, amikor először érezted, hogy ez tényleg rossz? Legyen az szakítás vagy válás?

És mi vitt rá? Egy olyan dolog, ami már tényleg sok volt? Vagy valaki más?

Ha nem jó nekünk miért várunk? Tudom, reméljük, hogy jobb lesz, de csak rosszabb:(

2014. febr. 23. 11:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem 5 év kellett mire lépni mertem.

Eleinte azért nem léptem, mert mindig adtam egy újabb esélyt, hogy a házasságunk helyre jöjjön. Majd azért nem léptem, mert anyagilag eléggé függtem a férjemtől, hiába dolgoztam. Nálam akkor jött el az a pont, hogy elég volt, lépnem kell, amikor már ott tartottam, hogy a hideg rázott ha este mellém bújt, amikor már nem is kommunikáltunk, csak éltünk egymás mellett mint két idegen. Mi nem veszekedtünk, csak képtelenek voltunk együtt élni már. Ekkor már döntöttem, nincs visszaút. Szépen összeszedtem a ruhánkat, és a fiammal pár hétre apukámhoz költöztem, majd onnan albérletbe.

2014. febr. 23. 11:59
 2/6 anonim ***** válasza:

más fél évig voltam együtt a barátommal. szakitás előtt 3 hónappal jeleztem neki hogy nem kóser hogy ennyire megváltozott.. jött a szokásos hivatkozás ígérgetés stb. aztán a karácsony- újév időszakban annyira felidegesített hogy meg mondtam hogy a gyerekes hisztijével és viselkedésével mást boldogítson ne engem.

Nem azért vártam mert reméltem hogy jobb lesz, hanem mert adtam neki egy esélyt a javításra, az hogy nem tudott vele mit kezdeni már nem az én problémám.

2014. febr. 23. 12:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Az előző kapcsolatomban én voltam boldogtalan és öt év után jöttem rá, hogy változtatnom kell, innen még két év kellett, hogy ki tudjak lépni. Többször szakítottam, de mindig elhittem, hogy most más lesz. A következő kapcsolatomban én voltam boldog (illetve lettem volna, ha nem érzem, hogy ő nem boldog). Fél év kellett, hogy vállalni merjük a szakítást. Nagyon fáj, hogy nem mert elém előbb odaállni és elmondani, hogy boldogtalan velem és fáj, hogy bár láttam, önző voltam és nem szakítottam, mert nem akartam nélküle lenni.
2014. febr. 23. 12:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem én ki sem léptem volna... :-) 3 éves kapcsolat, egyre komolyabb problémákkal... Tudtam, hogy sok minden nem stimmel, próbáltam vele beszélni erről, de ő mindig hárított. Tipikus pasi: ha nem nem veszünk tudomást a problémákról, azok nincsenek is.

Egyre hosszabb mosolyszünetek voltak, de mindig visszataláltunk egymáshoz. És mindig veszekedtünk...

Aztán ő lépett... Összehozták egy nővel, érdekkapcsolat mindkét fél részéről, de úgy tűnik, működik.

2014. febr. 23. 17:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyi időnek kell eltelni, vagy miért várunk sokan.

Nálam még kell idő. Miért? Azért mert makacsul hinni akarok a csodákban, pedig tudom hogy nincsenek. Nehéz beismerni, hogy egy idióta balek vagyok.

Gondolom, ha eljön az ideje majd szembe nézek mindennel. Most még az egyszerű légvételhez sincs erőm, minden éjszakám pokol. Egyelőre túlélésre játszok. Ha ez megvan, akkor majd jöhet a következő lépés.

2014. febr. 24. 10:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Érdemes és meg is kell próbálni mindent egymásért, a gyerekekért. Ha nem megy, viszont nem szabad erőltetni. Valahol a neten olvastam, hogy önbecsapás az a fajta hozzáállás, hogy "büdös, de legalább meleg".:( Rossz hasonlat tudom, de ha már abszolút nem működik a házasság, és ezt mindkét fél tudja, érzi, akkor nem kell (hiszen úgysem lehet) mindenáron megmenteni a házasságot. Azt szokták mondani, hogy inkább éljetek külön és boldogan, mint együtt boldogtalanul.

Ha vannak gyerekek, az nekik sem jó, ha időközben úgy megutálják egymást a szülők, hogy állandóak a veszekedések, folyton rossz a hangulat.

Nehéz valami változásba belekezdeni, és nagy felelősség. Ha együtt meg tudjátok beszélni, akkor valószínűleg könnyebb.

2014. febr. 24. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!