Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben válás esetén mi történik a lakással?
Vettem egy lakást a házasságunk előtt, hitelre. A házasság alatt közös kasszán voltunk, kifizettük a hitelt.
Én úgy gondolom, a házasság alatt fizetett hitelrész fele jár neki. A férjem szerint viszont legalább a 3/4-e neki jár, mert ő többet keresett.
Mi történik ilyenkor, hogy dönt a bíróság?
Kinek a nevén van a lakás?
Ki mennyit fizetett a hitelből?
Az én nevemen van.
Házasság előtt kb 2M-t törlesztettem és volt 8M önerőm. Amikor házasodtunk, még 2,7M volt a hitel. Kamat nem volt rajta, mert munkáltatói kölcsön, kamatmentes.
Szerintem a 2,7M fele jár neki.
Háááát, necces ezután.
Amíg együtt éltetek, ki állta a költségeket? A számlákat, a hitelt, a bevásárlásokat?
És ezzel szemben a te otthon elvégzett munkád értéke?
Közös kasszán voltunk, mindent közösen fizettünk.
Nyilván amíg én otthon voltam a gyerekekkel, akkor kevesebbet kaptam mint a fizetésem, szóval akkor ő többet adott a közösbe. De soha nem filléreztünk, volt kártyánk és hozzáférésünk a másik számlájához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!