Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik akkor ha kijelentem hogy nem szeretnék elválni, hogyan folytatódik a tárgyalás menete?
Ha a vagyoni perben nem egyeztek meg, bizony az akár évekig húzódhat. A tesóm lassan a 4 évét tapossa a vagyoni per miatt. Képtelenek megegyezni a ház miatt.
Jó tanács:
Elválni ha akarsz ha nem, nem változtat a dolgokon, el fogtok válni. 1-2 tárgyalás helyett legfeljebb 3-4 tárgyalás lesz. De a végeredmény akkor is válás lesz. Ez után jön a vagyoni per. Felnőtt gyerekeidet már nem fogják megkérdezni hova akar menni, ő dönt. Vagyoni per nem megegyezésnél mint írtam évekig tarthat,
A tényfeltáró válóper egy a bírói gyakorlatban nem alkalmazott őskövület - főleg vagyonmegosztáskor és gyermekelhelyezéskor használták amúgy is.
Ha 2014-ben a felperes el akar válni akkor a bíró fel fogja bontani a házasságot, akkor is ha az alperes fejen áll a tárgyaló terem közepén és úgy vall szerelmet. Teljesen felesleges idő és pénz pazarlás belemenni egy ilyenbe.
A válás és a vagyonmegosztás pedig általában két külön ügy. A válást pikk pakk kimondják ígyis-úgyis, a vagyonmegosztást meg lehet húzni halasztani, csak értelme nincs.
Elmondom.
Beadjátok a válóperes papírokat.
Megkapjátok az első időpontot.
1. tárgyalás: Kijelented, hogy te nem vagy hajlandó válni. Így a bíró nem dönt, hanem békítőtárgyalást ír ki
2. tárgyalás : békítő tárgyalás: Itt hosszabban elidőzik a bíró, kérdéseket tesz fel. Te továbbra is kijelented, hogy nem akarsz válni. Ha a bíró úgy látja, hogy van egy minimális esély az újrakezdéshez, mert mondjuk a másik fél bizonytalan, de válni akar, akkor újabb békítő tárgyalást ír ki, főleg ha te ragaszkodsz a második békítő tárgyaláshoz.
3. tárgyalás: (2-dik békítő tárgyalás) : Itt ugyanaz történik mint az első békítőtárgyalásnál, csak annyi különbséggel, hogy eltelt pár hónap. Ha itt sincs megegyezés akkor dönt a bíró.
Vagy ad egy újabb tárgyalásra esélyt vagy kimondja a végső szót: ELVÁLTAK..
Nem feltétlenül lesz 3-4 tárgyalás. Mindig az adott válni akaró felektől függ.
Nekem kisgyerekem volt mégis 1 tárgyalás után elváltunk. (közös megegyezés volt, mi mindenben megegyeztünk, még a vagyoni perben is)
A tesóméknak 4 tárgyalásuk volt mire elváltak. A férje nem akart válni.
Már többször leírtuk.
A válóper és a vagyoni per két különböző per. Előbb elváltok, majd utána jön a vagyoni per.
Ha közösen mindenben megegyeztek, akkor viszonylag gyorsan letudjátok az egészet, és élhetitek az életeteket. Ha nem egyeztek meg, akkor évekig marhatjátok egymást egy ház miatt.
" Ha a vagyoni dolgokban nem egyezünk és közösre van beadva akkor olvastam, hogy kötelező a megegyezés"
Én azért nem értem, hogy mi a közös???
Hisz így olvasva semmiben nem egyeztek meg.
Te nem akarsz válni, így a válás sem közös megegyezés. A vagyonban sem egyeztek meg így abban sincs közös megegyezés.. Akkor mi nálatok a közös??
Ilyen esetben az adja be a válóperi papírokat aki el akar válni.. KÖZÖS MEGEGYEZÉS az amikor mindkét fél mindenben közösen döntenek, és megegyeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!