Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermektartási díj-láthatósági eljárásom van. Munkanélküli vagyok. Volt párom olyan beadványt tett, hogy a kerestem több mint 650e. Ft. /hó. Most bizonyítási eljárás folyik. Ez esetben mit jelent? Kijönnek ellenőrizni környezte tanulmányra? NAV?
11es: nem, nem kötelessége egy apának önnön üzleti érdekei és megélhetése ellen dolgozni, viszont, ami kötelessége, hogy tőle telhető legmagasabb anyagi szinten nevelje a gyerekét/gyerekeit ha több van, akár több házasságból, ilyenkor nyilván minden gyereknek egyforma életszínvonal jár!
Magyarul és gyakorlatiasabban, más összegű megélhetést biztosít egy segédmunkás apa, mást egy tanár, mást egy bankigazgató és mást mondjuk egy vállakozó, akinek valamikor nyilván jól ment, ha több ingatlanja is van.
Mi van a vállakozással? Nagyon jelentős kérdés, mert ugye előfordulhat, hogy csődbe ment és az apának tényleg nincs most hej, de jó helyzetben az egzisztenciális szintje, meg előfordulhat pl. az is, hogy újraindult valaki másnak a nevén, mint az én barátnőm esetében (10es voltam).
Az undorító hozzáállás az az, hogy
- egyrészt vanak emberek, akik csípőből megbélyegzik az anyát, hogy gyerektartás címszó alatt luxuséletet akar élni (ezzel tulajdonképp elismerted, hogy igenis előfordulhat, hogy az apa úgymond trükközni szeretne, ehhez kapcsolódik a következő észrevételem:
- szerinted az nem undorító, hogy valaki tudj isten mekkora vagyonnal rendelkezik (gondolom nem véletlenül fél, hogy nekiállnak vizsgálni az anyagi helyzetét, még egyszer megkérdezem: egy munkanélküli embernek mi félnivalója van e tekintetben?), szóval vagyonos ember létére a SAJÁT GYEREKÉNEK nem akar normális életmódot biztosítani, sőt, azon van, hogy a lehető legkevesebbet kelljen rá áldoznia?!
Nekem ez anyaként elfogadhatatlan, az utolsót is a gyerekemre költeném, inkább magamtól vonom meg, csak neki jusson, amire csak kell!
Továbbá van itt még valami, kedves 11es, sok barátnőm van, majd mind elvált, van köztük olyan, akit rendre utasított a bírónő a tárgyaláson, amikor mintegy flegmán kijelentette, hogy neki nem kell gyerektartás (akkor még jól ment), mire megkapta, hogy a gyerektartás nem az övé, hanem a gyereké, azt az ő életszínvonalának emelésére és fenntartására kell költeni!
Tehát az anya csak azt csinálja, ami a dolga anyaként: védi a gyerekét és biztosítja neki mindazt, ami jár. Az apának meg -ha tisztességes- be kell vallania a valós anyagi helyzetét, aztán majd a bíróság eldönti, mennyi pénz jár a gyereknek!
De igen, nevelhet férfi is gyereket, sok esetben nagyon tisztességesen, önfeláldozóan nevel is, mert pl. vannak ordenáré nők, akikre állatot nem bíznék, nemhogy gyereket, mint ahogy vannak hasonszőrű férfiak is.
Mindenesetre az nagyon jó apa lehet, aki csak azért, hogy az exnek ne kelljen pénzt adnia GYEREKTARTÁSRA, ez okból elvenné a gyereket az anyjától! Nagyon szép gondolat volt, sokatmondó, mármint sok mindent elárul rólad!
Nem mondom, hogy nem akarok fizetni gyermektartási díjat.Most is küldtem,s nem a gyerekemtől sajnálom.
Nekem még mindig az a kérdésem,mert nem vagyok vele tisztába /lehet hogy Én vagyok a buta/Mit jelent konkrétan a bizonyítási eljárás?A NAV értesít e róla,ha kijön hozzám?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Meg kéne kérdezni egy ügyvédet hogy mi a menete pontosan.
A bizonyítási eljárásban a NAV megnézi a korábbi bevallásaidat, ha ez alapján is minimálbéres vagy, akkor kérhet a feleség környezettanulmányt. De ha adótcsaltál, akkor megkurhatnak téged. Én a helyedben peren kívül megadnám amit kér az asszony.
Pláne ha több házad van, most havi 100ezerbe nem fogsz belehalni. Jobb mint a vagyonelkobzás neadjisten leülni a hűvösre.
Ha nem engedi látni az anyja, az totál független a gyerektartástól. Remélem jelentetted a gyámhivatalnál, illetve ha önhatalmúlag vitte el az eredeti lakcímükről, akkor a rendőrségen? Mert ha szarsz rájuk és ennyire sem vagy képes, akkor a bíróság is így fog hozzáállni.
A zsarolásnak pedig ne engedj. Vállalj be egy reális összeget pl. 20 ezret gyerekenként, ez elég kell hogy legyen, hiszen ő kapja a családi pótlékot, az adókedvezményt és ha ő is hozzátesz ennyit, akkor az már több, mint ami a KSH szerint egy átlag gyerek szükséglete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!