Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van az exemnek esélye elvenni a fiam? Állandóságra van szüksége
Szerintem nem kell aggódnod. Egy 3 évest nem szakítanak el az anyjától, csak akkor ha alkalmatlannak nyilvánítanak az anyaságra.
A közös felügyeletet meg nyilván lehet kérni, de szerintem itt az se reális elképzelés, ha eddig elegendő volt a kéthetente hétvége. Gondolom a bíró is megkérdezné, hogy miért pont most.
/Amúgy a poronty szerintem nem sértő/
Kérdező, most mire van esélye, "elvenni"-re vagy közös felügyeletre?
Mert előbbire nincs, az utóbbira meg természetesen van, pláne, ha márc. 16-án adja be a pert, az új Ptk hatályba lépése után, ami már a közös felügyeletet tekinti - végre - alapértelmezettnek.
#14, ennejk szerencsére márc. 16-val vége:)
Onnantól minden szülő csak abban dönthet szabadon, ha ő NEM kívánja gyakorolni a saját felügyeleti jogát.
Az lesz, hogy vagy a két szülő megállapodik a felügyeleti jog gyakorlásában és akkor azt a bíróság jóváhagyja - mint eddig - vagy ha nem tudnak megállapodni, akkor a bíróság a saját belátása szerint rendel közös felügyeletet, ha mindkét szülő vállalja az, vagy rendel kizárólagos felügyeletet valamelyik szülő számára. Nem úgy működik a dolog, hogy akinél a gyerek elhelyezésre kerül, az kegyúrként dönt a különélő szülő felügyeleti jogáról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!