Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után megtilthatom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után megtilthatom a feleségemnek hogy továbbra is viselje a nevemet?

Figyelt kérdés
2009. dec. 7. 00:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
érdekes, az én férjem kisebbfajta halált szenvedett el, amikor újból felvettem a leánykori nevem. aszonta, eldobtam a nevét magamtól
2009. dec. 7. 04:35
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Én az elvált férfi új párja vagyok:

én már lassan 7 éve együtt vagyunk, párom az ex hatására nehezebben veti magát újra a házasságba, nekem viszont első komoly kapcsolatom, szóval én igen, úgy az 5. év után nem is tudom miért, már vártam, hogy megkérje a kezem, megtörtén (önszántából), de most mégis még várok rá...

És igen, engem zavar, hogy a exe az ő nevét viseli! Mért??? Már nincs közük egymáshoz! Mégis ha így nézzük papíron így még mindig több köze van neki hozzá, mint nekem, mert ex feleség, és ő nevét viseli, én meg csak barátnő/élettárs 7 éve??? Hát tökjó...

Sőt a csaj xy-né volt, és ez változtatta meg xy+keresztneve esetre (xy párom neve). Szóval a csaj nem sajnálta a pénz a névváltoztatásra, de akkor is megtartotta a férjes nevet???? Teszem hozzá neki már az új pasitól van új gyerek... őket nem zavarja...

No, de ez az én gondom, én esetem.

Igen, ő nem mondta, hogy neki ez nem tetszik anno váláskor, hisz ő nem akart hadakozni, ill. legyen minél előbb vége a válásnak címszóval, és nem gondolta ezt fontosnak akkor, és persze a hétköznapokban nem is okoz gondot most sem valóban, de azért néha bántó az új hölgy párnak lehet ...

Szóval szerintem kérdező, ha megkérdezi a bíró, mondd el a véleményed, és ha nem tehetsz semmit, akkor ez van, ez miatt azért nem hadakozzatok tovább, én is azt mondom...

2009. dec. 7. 04:58
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok.

Bocs, a párom nem mondta váláskor, hogy nem tetszik és többi amit írtam...

És nem tudjuk mért csinálta ez az ex, állítólag utáláhatja a leánykori nevét a szülei miatt, ki tudja...

2009. dec. 7. 05:00
 14/22 anonim ***** válasza:
ajánld fela bíróságon h kifizeted a név változtatással járó költségeket
2009. dec. 7. 09:28
 15/22 anonim válasza:
100%
Na, most hagyjuk a morális tényezőket (hány éve is tartasz szeretőt, meg hasonlók)! Meg kéne esetleg próbálni leülni beszélgetni! Felajánlani, ahogy már más is írta a névváltoztatás költségeit (nem kevés), esetleg megtudni, hogy miért szeretné a nevedet megtartani! Egy régivágású családban még igenis szégyennek számít elváltnak lenni, és ha ő megalázottnak érzi esetleg magát a történtek miatt (nem tudom, hogy van-e oka rá), lehet, hogy nem szívesen magyarázkodna távoli ismerősöknek, miért is változott meg a neve. Akik meg közel állnak hozzá, valószínűleg bármilyen névvel szeretik. Szóval: KOMMUNIKÁCIÓ!!!!!
2009. dec. 7. 09:38
 16/22 anonim ***** válasza:
miert lenne abszurd? valaki mondjuk 25 even keresztul viseli azt a nevet, mar mindenki ugy ismeri. Szerintem igenis joga van hozza.
2009. dec. 7. 09:44
 17/22 A kérdező kommentje:

9:38-asnak

Kommunikáció????ezt a szót sem a jelentését nem ismeri az exem!ráadásul nem is gyakorolja!!!!

Vele nem lehet megbeszélni semmit,csak a magáét hajtja,hallja amit mondanak neki de nem igazán fogja fel!

Ez nem csak velem van így hanem mindenkivel a környezetében.

Mi már 3 éve nem élünk együtt,de most lett csak egy komoly kapcsolatom akinek viszont fontos hogy elváljak papíron is-hozzáteszem nekem is az!!!

Szóval csak bíróságon és rendőrségen keresztül tudom vagy nem tudom érvényesíteni az akaratomat...sajnos

2009. dec. 7. 10:39
 18/22 anonim ***** válasza:
A második házasságomig én is megtartottam az előző házasságomban felvett nevemet. Ha a bíróságon kéred azt, hogy ne tartsa meg a neved akkor kötelezni fogja rá a bíró, hogy vegye vissza a régi nevét.
2009. dec. 7. 10:40
 19/22 anonim ***** válasza:

ÉN el nem tudom képzelni, hogy egy bíró bárkit kötelezne arra, hogy megváltoztassa a nevét, már bocs. Ő ártatlan ebben, miért kellene nevet változtatnia valaki kényére-kedvére. Értem én a te szempontjaidat is, de neki is vannakjogai.

Azért moat már tényleg érdekel a jogi része, hivatalosan. Hogy tényleg ok nélkül (alapos indok, amiket írtak és amik itt nem állnak fenn) lehet-e kötelezni ilyenre valakit...

2009. dec. 7. 12:19
 20/22 anonim ***** válasza:
Utolsó ismét. Nem mellesleg anyósomtól elváltak, ő ennek ellenére nem változtatott nevet, őt úgy nevelték, hogy a válás szégyen és nem óhajtotta mindenkinek a tudtára adni ezt a magánéleti sikertelenséget.
2009. dec. 7. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!